Saat akhir? Tiada masalah! 10 mudah Halloween pakaian DIY untuk ibu bapa sibuk

Lebih banyak kuasa kepada orang-orang di antara kita yang suka keseronokan memilih, merancang dan membuat kostum Halloween sebaik sahaja latte labu yang pertama muncul pada menu. Tetapi untuk kategori lain perayaan – terutama sekali, ibu bapa yang sibuk – pakaian dapat merasa seperti menyeret biaya, masa dan usaha.

Jika anda berada dalam kumpulan itu, ikutilah! Kostum 10 ini datang bersama-sama dengan sedikit usaha dan perbelanjaan dengan menggunakan banyak objek yang sudah anda miliki di dalam rumah.

Pramugari

DIY flight attendant Halloween costume
Kostum halloween buatan sendiriwhatiwore.tumblr.com

Ia selendang dan pin sayap buatan sendiri yang mengenalpasti pakaian yang saya kenakan dengan mudah sebagai atendan penerbangan.

Rosie the Riveter

Butang biru-turun dan bandana atau selendang terikat merah adalah komponen utama yang anda perlukan untuk mengangguk di Rosie the Riveter. Mata Bonus untuk mesej pemberdayaan!

Pelakon filem senyap

DIY silent film star Halloween costume
Kostum halloween buatan sendirishrimpsaladcircus.com

Cari pakaian berpakaian yang cantik di dalam almari anda, dan cetak kad dialog anda sendiri … et voila! Bintang filem senyap. Udang Salad Circus mempunyai inspirasi.

Frida Kahlo

https://www.instagram.com/p/lBD8buHScs

Beberapa bunga sutera dan pensil mata untuk menarik kening tanda tangan artis adalah semua yang anda perlukan untuk menarik pakaian Frida Kahlo yang dikenali.

Morton Salt Girl

DIY Morton Salt Girl Halloween costume
Kostum halloween buatan sendirisimplesimonandco.com

Simon dan Syarikat Mudah mempunyai tutorial untuk kostum Morton Salt Girl yang sahih. Tetapi semua yang anda perlukan untuk menarik perhatian seorang gadis (atau wanita!) Dari mana-mana umur adalah kaleng garam dan payung!

Lukisan seni pop

Dapatkan pensel pelindung mata dan bibir dari laci anda: Dengan wajah yang penuh dengan titik-titik dan beberapa cengkaman hitam yang berlebihan, anda boleh melihat rupa Roy Lichtenstein atau lukisan pointillist yang sangat sejuk. Jadi berbudaya!

Gambar kayu

Buatan sendiri stick figure Halloween costume
Kostum halloween buatan sendiriallfortheboys.com

Semua yang anda perlukan untuk menjadi tokoh yang cukup meyakinkan (dan menarik!) Untuk Halloween adalah pita elektrik dan plat kertas di atas pakaian putih-putih. Semua untuk Boys mempunyai cara bagaimana.

Kerangka Dia de los Muertos

Gunakan solek untuk melukis wajah anda seperti kerangka Dia de los Muertos: Lebih mudah daripada yang anda pikirkan untuk menarik perhatian, dan ia menjadikan proses kreatif yang menyeronokkan.

Lucille Ball

DIY Lucille Ball Halloween costume
Kostum halloween buatan sendirisailingoveracardboardsea.blogspot.ro

Sekiranya anda boleh melepaskan gaya rambut ikonik, anda mempunyai pandangan Lucille Ball secara ringkas. (Ideal untuk rambut merah … atau merebut semburan merah di kostum!) Pelayaran Lebih Laut Kadbod mempunyai cara bagaimana.

LEGO

DIY Lego Halloween costume
Kostum halloween buatan sendiridreamalittlebigger.com

Ini memerlukan sedikit usaha, tetapi masih menggunakan barang-barang biasa yang ada di rumah, dan berdering di sekitar $ 14: Mimpi kostum LEGO Little Bigger datang bersama-sama dengan beberapa mangkuk penyimpanan plastik yang dicat dan kotak kardus.

Alesandra Dubin adalah penulis yang berpangkalan di Los Angeles dan pengasas blog gaya hidup Homebody in Motion. Ikuti dia di Facebook, Instagram, Google+ dan Twitter.