Remaja meletupkan pusat hiburan Michigan dengan persembahan piano

Seorang remaja yang biasa bermain muzik yang indah di piano di sebuah mall telah mengagumkan penonton yang lebih besar daripada yang pernah dibayangkannya kepada seorang yang tidak dikenali dan media sosial.

Monntel West, seorang senior sekolah di Everett High School di Lansing, Michigan, sedang menunggu seorang kawan di Lansing Mall pada hari Jumaat apabila dia duduk di piano awam.

“Saya fikir saya mungkin juga mengamalkan sedikit,” kata Monntel.

Hasilnya adalah ajaib, dengan pengisian 18 tahun dengan bunyi “River Flows in You” oleh Yiruma.

Monntel, yang tidak mempunyai wang untuk pelajaran piano ketika dia berminat bermain empat tahun lalu, diajar sendiri. Ayahnya membelikannya papan kekunci elektrik apabila dia melihat minat anaknya.

“Saya telah berlatih di rumah sejak itu. Apabila bertahun-tahun berlalu, saya menjadi lebih baik dan lebih baik, “kata Monntel.

Video itu diambil oleh Sara Hadley, seorang jurugambar yang tinggal di DeWitt, Michigan. Dia kebetulan berada di pusat membeli-belah apabila dia keluar dari kedai dan mendengar remaja bermain.

“Apabila saya sampai di sana saya terkejut melihat anak muda ini dengan pek belakang dan fon kepala, bermain,” kata Hadley kepada HARI INI HARI INI..

“Saya mengambil gambar dan video mengenai segala-galanya tetapi ini saya perlu bukti. Saya tahu bahawa kanak-kanak yang sesuai dengan penerangannya cenderung mendapat publisiti yang negatif dan saya fikir itu sangat mengerikan. Saya tahu dia perlu mendapat maklum balas positif. “

Pemain piano 100 tahun Irving Fields: ‘Saya tidak dapat dihalang’

03.1.20.201503:08

Hadley, yang tidak pernah bertemu Monntel sebelum malam itu, berjalan keluar untuk membiarkan dia tahu dia mengambil video dan meminta izin untuk berkongsi di Facebook. Ia berlepas dari sana dan telah dilihat lebih daripada 200,000 kali.

Piano mall adalah sebahagian daripada program Keys in the Cities, yang menempatkan piano di ruang awam di Lansing dan East Lansing Michigan.

Monntel kini telah dihubungi oleh pengeluar dan orang yang hanya mahu menawarkan pelajaran muzik percuma atau memainkannya pada acara mereka. Remaja itu merancang untuk pergi ke Kolej Komuniti Lansing untuk belajar tentang pengurusan muzik selepas dia siswazah dari sekolah menengah.

Buat masa ini, dia teruja dengan semua perhatian yang diperoleh oleh video itu.

“Saya sangat kagum, ia sangat gila,” katanya. “Ia membuatkan saya berasa sangat baik terhadap diri saya sendiri. Untuk melihat orang yang berminat dengan bakat saya – ia membuatkan saya berasa sangat gembira. “

Ikuti A. Pawlowski di Google+ dan Twitter.