Reddit membantu menyedihkan bapa mendengar suara isterinya lewat lagi

Sharry Buhanan-Decker tidak dapat menunggu bayinya tiba.

“Dia selalu mengusap perutnya dan menceritakan betapa dia mencintainya,” kata Jared Buhanan-Decker, suami Sharry, hari ini..

Dia meninggal dunia dengan melahirkan anak pertamanya, JJ, pada 16 Jun, pada usia 29 tahun, tetapi meninggalkan hadiah cantik. Penyanyi dan penulis lagu yang amat bersemangat, Sharry telah merakam lagu hanya untuk anaknya – tetapi apabila suaminya menemuinya di komputer dalam format fail dia tidak dapat mengakses, dia fikir mereka mungkin akan hilang selama-lamanya.

Reddit membantu menyedihkan bapa memulihkan muzik isteri selepas dia meninggal semasa melahirkan anak

Okt.25.201601:17

Jadi dia berpaling kepada komuniti Reddit dalam talian untuk mendapatkan bantuan.

“Saya hanya mahu dapat mendengar suaranya lagi,” katanya.

Salah satu lagu asalnya, berjudul “Baby Do not Worry,” ditulis beberapa minggu sebelum JJ memasuki dunia. “Dia sentiasa bermimpi berada di dalam sebuah band, tetapi mempunyai kebimbangan mengenai persembahan,” kata Buhannan-Decker, 33,.

Jared Buhannan-Decker with newborn son, JJ, and his mom playing the guitar
Jared Buhannan-Decker dengan anak yang baru lahir, JJ, dan ibunya bermain gitarJared Buhannan-Decker

Jangan sekali-kali merindui kisah keibubapaan dengan berita-berita TODAY! Daftar di sini.

Dalam beberapa minit menyiarkan permintaannya untuk mendapatkan bantuan, ayah yang sekarang bujang mula mendengar dari beratus-ratus pengguna Reddit yang gembira membantunya. Kini JJ mendapat tidur dengan suara indah ibunya setiap malam.

“Saya terpesona oleh kebaikan orang asing yang lengkap,” kata Buhannan-Decker. “Saya pasti ingin saya tidak memerlukannya, tetapi tragedi dapat membawa cinta dan belas kasihan kepada semua orang.”

Dia dan JJ kini mempunyai tarikh setiap malam dengan muzik istrinya di rumah mereka di Salt Lake City dan sebaik sahaja salah satu lagunya muncul, JJ menyala.

BERKAITAN: Perhimpunan komuniti membantu ayah tunggal apabila isteri mati selepas melahirkan anak

Reddit music recordings
Jared memegang JJ ketat.Baik oleh Jennifer Decker Kastleman

“JJ adalah jangkar saya dan keselamatan saya dalam hidup saya sekarang,” kata Buhannan-Decker. “Dia meletihkan, menuntut dan menegangkan, tetapi dia adalah sahabat saya, segala-galanya. Dia adalah sebahagian daripada sahabat jiwa saya yang hilang dan saya mengasihinya lebih daripada yang saya fikir mungkin.”

BERKAITAN: Dad menaikkan kuadruplet baru lahir sahaja selepas kematian isteri: ‘Kami hanya melakukan yang terbaik’

Pada tahun 2012, Sharry memulakan blog untuk berkongsi pengembaraannya dengan suaminya, yang terus mengemas kininya.

Buhannan-Decker berkata doktor memberitahunya bahawa isterinya mungkin telah mati akibat embolisme bendalir amniotik semasa penghantaran, komplikasi yang jarang terjadi. JJ secara ringkas dilucutkan oksigen apabila jantung dan paru-parunya dihentikan, jadi doktor melakukan kecemasan C-seksyen.

Ada kebimbangan mengenai kesihatan JJ, tetapi dia hanya mempunyai pemeriksaan doktor selama 4 bulan dan memenuhi semua tonggaknya.

Reddit music recordings
JJ semua senyuman.Baik oleh Jennifer Decker Kastleman

Selain muziknya, Sharry meninggalkan senarai baldi yang Buhannan-Decker dan JJ merancang untuk mencapai kehormatannya. Dia telah bekerja untuk sementara waktu, dan menyebutnya di blognya. Beberapa item termasuk memandu di seluruh Amerika Syarikat, dengan sukarela di dapur sup dan menonton matahari terbit.

“Kehidupan saya kebahagiaan dan kebahagiaan telah merosot dalam tragedi yang melampau, tetapi Sharry tidak meninggalkan JJ dan saya tangan kosong,” kata Buhannan-Decker. “Dia meninggalkan kita kenangan, cintanya, tulisannya, lagu-lagunya, dan senarai baldi yang berfungsi sebagai peta jalan untuk masa depan kita.”

Video berkaitan:

Widower mencipta semula gambar perkahwinan dengan anak perempuan

20.20.201302:52