Phil Mickelson melangkaui Terbuka AS untuk menghadiri tamat pengajian sekolah tinggi anak perempuan

Phil Mickelson sedang menetapkan bar tinggi untuk ayah Bapa Hari ini.

Pro golf itu mengumumkan kepada New York Times pada hari Sabtu bahawa dia kemungkinan besar akan melangkau Terbuka A.S. bulan ini memihak kepada anak perempuannya yang menamatkan pengajian sekolah tinggi Amanda.

“Tanpa ada sesuatu yang tidak dijangka, saya tidak akan berada di sana,” katanya kepada Times dari Kejohanan Memorial Tour PGA di Ohio, di mana beliau mengesahkan keputusannya pada sidang akhbar.

Mickelson with his wife and kids (including Amanda, far right) after winning the 2013 British Open Golf Championship.
Mickelson bersama isteri dan anaknya (termasuk Amanda, jauh) selepas memenangi Kejohanan Golf Terbuka British 2013.AFP – Getty Images

“Ketika saya melihat ke belakang dalam kehidupan, inilah masanya saya akan sentiasa menghargai dan gembira saya hadir,” Mickelson, 46, menambah.

Ayah yang bangga akan mendapat peluang untuk menonton anak perempuannya tidak hanya menerima diplomanya, tetapi juga menyampaikan alamat permulaan.

“Dia akan menjadi orang yang bercakap mengenai semua anak-anak di kelasnya, yang kebanyakannya kita kenal sejak prasekolah,” kata isteri Mickelson, Amy, kepada Times. “Kami sangat rapat dengan banyak keluarga, jadi ia akan menjadi sangat istimewa.”

Terbuka A.S. akan berlangsung di Erin Hills di Wisconsin bermula 15 Jun, hari pertama pemula Amanda akan diadakan di Carlsbad, California. (Ayahnya belum lagi secara rasmi menarik diri daripada major, sekiranya berlaku kelewatan cuaca atau perubahan dalam upacara permulaannya, dia boleh berada di kedua-dua.)

Imbas kembali to 2005, when Mickelson hugged a much-younger Amanda, left, and daughter Sophia after winning the 87th PGA Championship.
Flashback ke tahun 2005, ketika Mickelson memeluk Amanda yang jauh lebih muda, kiri, dan anak perempuan Sophia setelah memenangi Kejuaraan PGA ke-87.AP

Kedua-dua Amy dan Amanda telah memberitahu Mickelson bahawa ia akan menjadi baik baginya untuk terlepas majlis itu, kerana kemenangan di Terbuka AS akan menjadikannya lelaki keenam untuk memenangi kerjaya Grand Slam, meletakkannya di kalangan barisan pemain golf seperti Tiger Woods dan Jack Nicklaus.

“Phil sangat ingin sekali memenangi Terbuka A.S.,” kata Amy. “Saya faham sepenuhnya bahawa dia perlu memainkan Terbuka A.S.. Kita boleh buat video atau ini atau itu. “

Tetapi komitmen Mickelson kepada keluarganya berjalan mendalam. Kembali pada tahun 1999, Terbuka A.S. di Pinehurst, North Carolina, berlaku bertepatan dengan tarikh jatuh tempo anak pertama mereka: Amanda. Mickelson menyimpan peter dalam poketnya dan bersumpah untuk meninggalkan kejohanan itu dan terbang ke Arizona seketika sekiranya Amy pergi bekerja.

Mickelson akhirnya tewas kepada Payne Stewart yang lewat, yang secara sukarela merayakan kemenangannya dengan memegang wajah Mickelson dan memberitahunya, “Semoga berjaya dengan bayi. Tidak ada yang lebih besar daripada menjadi seorang ayah. “(Amanda dilahirkan pada hari berikutnya).

Amanda akan menghadiri Universiti Brown musim gugur ini untuk belajar Egyptology, dan Mickelson berkata dia menikmati masa bersama keluarga sebelum itu.

“Rasanya seperti masa berlalu begitu cepat,” katanya, sambil menambah, “Saya akan sangat terlepas … dia ketawa dan terlepas masa dengannya.”

BERKAITAN

  • Anak lelaki Michael Phelps, Boomer, membesar dengan cepat! Lihat gambar baru yang comel
  • Kanak-kanak perempuan pemain Brewers menangis matanya selepas kehilangan ke Padres