Perlindungan kanak-kanak ‘Life vs. Boys’ membandingkannya meninggalkan kami menggoncang kepalanya

Apakah impian lelaki dan perempuan? Rupa-rupanya perkara-perkara yang jauh berbeza, menurut pandangan sebelah menyebelahi penutup dua majalah.

Foto seorang gadis Girls ‘Life di sebelah salinan Boys’ Life telah menetapkan internet terbakar, didorong oleh ibu bapa marah atas cadangan bahawa gadis hanya peduli tentang fesyen dan rambut manakala kanak-kanak lelaki memikirkan topik yang lebih besar.

Amy Schumer dan internet memalukan majalah Girl Life dan Boy’s Life

Sep.21.201601:17

Pemilik perniagaan dan ibu lima mengambil Facebook untuk membanteras editor Life Girls untuk mengekalkan stereotaip gender.

“Sampul anda mempunyai seorang wanita muda yang cantik dengan muka solek penuh dan anda menjemput pembaca anda untuk ‘mencuri rahsia dia,'” tulis Shoshanna Keats-Jaskoll, ibu kepada dua orang perempuan dan tiga lelaki. “The Boys ‘Life cover mempunyai huruf tebal: MELANCARKAN MASA DEPAN ANDA dikelilingi oleh semua jenis gear hebat untuk profesion yang berlainan – doktor, penjelajah, perintis, ahli kimia, jurutera, dan lain-lain subheading – DI SINI BAGAIMANA APA YANG ANDA INGIN MENJADI.”

Imej yang dikatakan oleh Keats-Jaskoll berasal dari seorang ayah yang merapatkan gambar itu di rak majalah di perpustakaan tempatan, sejak beribu-ribu orang bertindak balas terhadap jawatan itu, termasuk orang yang berkomentar, “Ia seperti kami ‘ kembali pada tahun 1950. ” Ia juga mendapat rangsangan selepas imej itu dikongsi Selasa oleh pelawak Amy Schumer, yang hanya menulis “Tidak” dalam keterangannya dalam foto itu.

View this post on Instagram

No

A post shared by @ amyschumer on

Jawatan itu mendorong seorang artis grafis untuk membuat versi sendiri sebuah Cover Girls ‘Life, yang memaparkan topik-topik yang dia fikir majalah itu harus meliputi, seperti petua tentang makanan yang sihat, mencari kerjaya impian dan mempersiapkan peperiksaan AP.

“Apabila saya melihat jawatan di bawah ini, saya hanya terkejut dengan frickin, bolehkah ini benar-benar? Adakah gambar ini palsu? Selepas isu-isu terkini mengenai kedua-dua majalah ini, saya mendapati mereka benar-benar saya terkejut,” tulis Katherine Young blognya.

Kedua-dua majalah itu tidak bergabung dengan satu sama lain. Kehidupan Boys bukanlah sebuah majalah majalah biasa. Sebaliknya, ia adalah majalah perdagangan rasmi Boy Scouts of America dan, sementara boleh didapati oleh sesiapa oleh langganan, disediakan kepada semua Pengakap sebagai sebahagian daripada duti tahunan mereka.

Sementara itu, ‘Girls’ Life menjanjikan “halaman” kira-kira untuk menyediakan “perkara-perkara yang mengidam gadis-gadis – maklumat dan nasihat yang sebenar – dari kejayaan akademik untuk tekanan rakan sebaya untuk pengurusan masa dan tips pengurangan tekanan.” Ia juga menjanjikan pembaca mereka akan “mendapatkan nasihat yang benar dan jujur. Ibu bapa boleh mempercayai GL untuk membimbing anak-anak perempuan mereka melalui tahun-tahun yang semakin meningkat – tanpa membesarkan mereka terlalu cepat.”

Tetapi Keats-Jaskoll, dalam catatan Facebooknya, mengingatkan para editor majalah kuasa mereka untuk mengubah persepsi yang meluas terhadap gadis-gadis.

“Anda wanita, bekerja, wanita profesional Adakah ini mesej yang anda bangga? Adakah ini mengapa anda menjadi penerbit, penulis, pereka grafik?” dia menulis. “Untuk memberitahu gadis-gadis mereka adalah jumlah fesyen, solek dan rambut mereka, ANDA BOLEH melawan arus peragaan gadis-gadis. Anda boleh membuat liputan dan cerita yang menganggap gadis lebih daripada rambut, bibir, dan ciuman.”

Karen Bokram, penerbit dan editor pengasas Girls ‘Life, mempertahankan majalah tersebut dan berkata dia tidak perlu meminta maaf atas apa-apa pada penutupnya atau di halamannya di dalam.

“Dan ini mungkin di sebalik titik bahawa semua pembenci yang menghubungi saya mengakui mereka tidak pernah membaca SEBUAH masalah Kehidupan Wanita, tidak kurang dari yang dikecam (seperti yang dikatakan dengan cermat ‘biar saya meneka, anda mempunyai segala macam memperkasa artikel di bahagian dalam. ‘Well, m’am, ya), “kata Bokram di halaman Facebooknya. “Satu-satunya perkara yang penting kepada mereka adalah hakikat bahawa mereka boleh memalukan kita kerana bercakap tentang rambut, pakaian, kecantikan dan lelaki (dan mengabaikan apa jua majalah sebenar kita mungkin mengandungi).”

Ikuti Eun Kyung Kim di Twitter atau Facebook.