Perbahasan bikini kanak-kanak Gwyneth Paltrow: Adakah mereka sesuai untuk perempuan?

A child bikini on goop.com.
Bikini kanak-kanak di goop.com.Hari ini

Ia bukan musim panas, tetapi terima kasih kepada Gwyneth Paltrow, perdebatan tentang sama ada bikini sesuai untuk gadis kecil sedang dimanaskan sudah.

Ramai ibu berpecah pada isu ini, dengan beberapa orang yang mengharamkan baju renang yang buruk kerana mereka merasakan seksalisasi gadis dan orang lain yang menganggap bikinis hanyalah kenyataan fesyen lucu yang menyebabkan orang dewasa membuat banyak ado tentang apa-apa. Namun yang paling sepatutnya: Memilih pakaian renang yang sesuai untuk anak perempuan adalah sebahagian daripada pakaian yang cantik dan cantik yang memberi kesan kepada imej diri perempuan.

Dalam surat berita dalam taliannya, GOOP, Paltrow (baru-baru ini dinamakan “Wanita Paling Cantik di Dunia” oleh People magazine) mempunyai garis bikini untuk kanak-kanak perempuan berumur 4 hingga 8 yang dicipta oleh pereka baju renang Melissa Odabash. Saman hitam $ 45, yang dipanggil “Set kanak-kanak ‘bikini New York” dijual secara eksklusif di laman web GOOP dan menyerupai gaya yang sama yang ditawarkan untuk wanita dewasa.

Dengan ruffles, tali rentetan dan bahagian bawah kecil, saman itu telah dibantah oleh pengkritik seperti Claude Knight of Kidscape, sebuah yayasan British yang ditubuhkan untuk mencegah penyalahgunaan kanak-kanak. Knight memberitahu Daily Mail, “Kami tetap menentang pengacaraan kanak-kanak dan tudung kanak-kanak. Bahaya telah dibincangkan dengan panjang lebar, jadi sangat kasihan bahawa trend sedemikian terus dan mereka membawa sokongan selebriti. ”

Sementara itu, E! Dalam talian, laporan bahawa Paltrow, ibu kepada Apple, 8, dan Musa, 6, tidak melihat masalahnya. Jurucakapnya memanggil kritikan itu “tidak masuk akal,” sambil menambah, “Saman mandi dua keping telah dipakai oleh gadis-gadis muda selama beberapa dekad.”

Perdebatan yang sama muncul tahun lalu ketika Jessica Simpson menunjukkan foto anak perempuan Maxwell dalam bikini berciuman kuning. Dan tahun sebelum itu, ketika paparazzi merenggut Suri Cruise dalam dua keping kecil.

Jadi apa yang salah dengan pakaian mandi yang sangat bagus ketika pemakai adalah anak-anak mereka yang kecil?

Linda Cameron, ibu kepada tiga di Ridgefield, Conn., Adalah antara mereka yang mempunyai larangan bikini lengkap untuk anak perempuannya, berumur 12 dan 10. “Saya rasa bikinis meminta perhatian (mata pelajaran) untuk pergi ke kawasan terdedah. Dan saya fikir kanak-kanak perempuan harus lebih sederhana tentang bahagian-bahagian yang mereka dedahkan, “kata Cameron, sambil menambah bahawa ia” menyeramkan “untuk mempunyai orang tua melihat badannya berusia 12 tahun dengan cara seksual. “Saya pasti fikir bikini lebih seksi jadi menarik perhatian itu.”

Laura Tressel dari Burbank, Calif., Mengatakan bahawa dia tidak pernah membeli bikini untuk dua anak perempuannya ketika mereka lebih muda, tetapi hanya kerana mereka tidak pernah memakainya, sebaliknya memilih keselesaan satu keping.

“Saya tidak tahu sama ada kerana saya tidak pernah memakai [bikini] sendiri, tetapi mereka tidak pernah bertanya dan saya baik-baik saja dengan itu,” kata Tressel, yang mengatakan bahawa dia tidak mempunyai apa-apa terhadap bikini yang diperbuat daripada kain yang baik dengan liputan yang cukup. Apa yang dia tidak akan dibenarkan: “gaya dewasa” sesuai dengan tali pinggang bikini dan bahagian atas yang mendalam. “Anda benar-benar tidak mahu melihat pipi atau belahan budak,” katanya.

Dia menambah bahawa ia hanya berada pada tahun lalu atau dua bahawa gadis-gadisnya, sekarang berumur 14 dan 13, telah menjadi selesa dan cukup yakin untuk memakai bikini.

Dr. Robyn Silverman, pakar imej badan dan pengarang “Girls Good Do not Get Fat: Bagaimana Obsesi Berat Muncul Up Girls Kita & Bagaimana Kami Boleh Membantu Mereka Meningkatkan Walaupun Ia,” mengatakan bahawa ada lebih banyak isu daripada jumlah kain dalam saman mandi dan berapa banyak keping ia datang. Banyak yang berkaitan dengan contoh yang sihat set ibu, yang akhirnya mempengaruhi imej badan perempuan.

Silverman telah melihat ibu-ibu yang memukul sedikit gadis-gadis mereka yang memakai bikini di pantai dan berkata, “Saya harap saya mempunyai perut rata. Mama tidak mempunyai apa-apa lagi. “Ibu, dia berkata, harus cuba mengelak daripada membuat komen seperti itu tentang penampilan anak perempuan mereka dan mereka sendiri.

“Anda fikir anda memberikan komen yang positif, tetapi ia boleh memberi makan imej badan yang lemah. Kerana gadis-gadis akan menyimpan komen-komen tersebut di fikiran mereka untuk bertahun-tahun yang akan datang, “kata Silverman. “Ini adalah perkara yang sama seperti komen negatif, seperti ‘Perut anda sedang melekat.'”

“Ia mungkin bukan masalah besar apabila seorang kanak-kanak berumur 1 tahun dan kelihatan comel seperti boleh bikini bayi. Tetapi apabila kanak-kanak perempuan membesar, walaupun pada usia 3 dan 4 dan 5, mereka mendapat ‘lemak yang buruk’ – mesej ‘kurus adalah baik’. Jenis komen itu boleh memudaratkan, “kata Silverman. “Dan apabila anda meletakkan seorang gadis dalam pakaian renang yang lebih mendedahkan, ia cenderung untuk menjemput lebih banyak komen.”

Bella Staffen's mom loves to dress her baby bikinis.
Ibu Bella Staffen suka berpakaian bikini bayi.Hari ini

Silverman percaya bahawa bikini boleh menjadi umur yang sesuai, tetapi dia mencadangkan yang terbaik untuk mencari pakaian renang yang paling sesuai untuk anak anda.

Fort Lauderdale, Fla., Ibu Jennifer Brafmen Staffen mengikut nasihat itu dengan Bella yang berusia 20 bulan yang sering berada di kolam renang. Staf mengasaskan pemilihan saman mandi anak perempuannya mengenai apa yang dilakukannya. Bermain-main? Bikini adalah baik-baik saja. Untuk sekolah berenang, satu bahagian menawarkan lebih banyak fungsi.

Staffen mengatakan bahawa kanak-kanak Bikini Paltrow yang menjual adalah comel dan tidak fikir mereka terlalu mendedahkan. “Saya tidak rasa memperlihatkan kulit pada kanak-kanak menjadikan mereka lebih seksual. Mereka memakai topi tangki, pakaian dengan bloomers. Kulit perut tidak berbeza daripada kulit kaki atau kulit lengan. “

Setelah membesar di California, Staffen berkata dia telah memakai bikini selagi dia boleh ingat. “Ini yang saya paling selesa. Selepas mengandung, badan saya tidak sempurna. Tetapi saya selesa dengan kulit saya sendiri. Terdapat terlalu banyak kesedaran tubuh pada hari ini, “katanya. “Saya hanya mahu anak perempuan saya selesa dalam kulitnya sendiri.”