Peraturan 7 ibu bapa tidak boleh memecah masuk ke sekolah

Jika anda mempunyai anak-anak di sekolah, anda telah menyaksikannya. Pertarungan, perarakan, huru hara yang menjadikan “Tuhan Lalat” kelihatan teratur.

Dan, tidak, bukan anak-anak di sekolah. Ini ibu bapa dalam talian drop-off atau pick-up. Atau, seperti yang saya panggil, “Thunderdome,” gaya dystopia Mad Max di mana kereta menjadi raja dan menghormati umat manusia keluar dari tingkap kerusi penumpang.

Dalam kajian oleh syarikat insurans British Allianz, lebih daripada 1,000 orang ibu bapa telah dikaji untuk tahap kortisol mereka, hormon tekanan, kerana mereka melakukan rutin pagi sekolah mereka. Tahap memuncak sebelum meninggalkan rumah untuk memandu ke sekolah, sekitar 8:15 pagi setiap pagi, penyelidik mendapati. Dan kesan tegasan sekolah terus kekal dengan ibu bapa ke hari ini. Selain itu, hampir 25 peratus daripada ibu bapa yang ditinjau berkata bahawa penurunan tekanan pada pagi hari menetapkan mood mereka untuk hari ini – baik atau buruk.

Kita semua orang dewasa. Kami tahu lebih baik. Dan ia sangat mudah. Kami diajar di prasekolah bagaimana membentuk garis. Ia tidak rumit. Malah, kesederhanaan dan kecekapan “garis” adalah apa yang memisahkan kita daripada kera. Atau sekurang-kurangnya sepatutnya.

Malangnya, hanya ada orang yang percaya mereka berada di atas sistem. Mereka “Tergesa-gesa,” “berlari lewat,” atau hanya “Menjatuhkan anak mereka dengan cepat.” Nah, ini adalah orang berita – kami SEMUA hanya menjatuhkan anak-anak kita, tergesa-gesa, dan berlambat-lambat untuk mesyuarat – itulah sebabnya kita ada di dalam kereta, juga.

Kenapa saya tidak terlepas musim rutin sekolah musim panas ini

Mei.30.201801:23

Jadi, untuk semua ibu bapa yang tahu seseorang yang boleh menggunakan peringatan tentang bagaimana ia berfungsi, berikut adalah 7 peraturan yang tidak boleh diputus dari sekolah drop-off atau pick-up line. Cetakan mereka, simpan salinan di dalam kereta anda, dan apabila apabila anda melihat pesalah, kertas h * ll keluar dari kereta mereka:

Peraturan # 1: TIDAK keluar dari kereta anda. Pernah. Bukan untuk “cepat merebut” anak anda, gelombang “datang” kepada anak anda di atas pagar taman permainan, atau hanya berkata “hi” kepada rakan anda di belakang anda untuk memberitahunya betapa menyeronokkan anda pada Girl’s Night Out. Tinggal di dalam kereta anda. Dan apabila kereta di depan anda bergerak, anda bergerak.

Peraturan # 2: Letakkan telefon bimbit. Jangan teks atau taipkan e-mel. Menunggu anak anda di dalam kereta anda yang kosong (dan hebat) kelihatan seperti peluang yang sempurna untuk mengejar kerja – tetapi ia juga gangguan. Orang di telefon mereka tidak menyedari kereta di hadapan mereka telah bergerak, dan seperti yang kita pelajari di Rule # 1, anda tahu apa yang perlu dilakukan seterusnya. Lebih penting lagi, ia berbahaya. Orang-orang di telefon mereka tidak melihat kanak-kanak yang bergerak di antara kereta dengan ibu bapa yang melanggar peraturan # 3.

Peraturan # 3: Jangan menggandakan taman. Mungkin awak berfikir “Saya akan menarik diri bersama wanita cantik ini di sini dan anak saya boleh lari di hadapannya dan melompat masuk.” Tidak. “Tapi saya nampak anak saya di sana!” Baik. Kemudian anda boleh melambai mereka untuk bertemu dengan anda di penghujung baris apabila anda melingkari kembali blok. Plus, itu haram.

Kaedah # 4: JANGAN memotong garisan. Tidak kira jurang saiznya dalam senyuman Lauren Hutton di hadapan BMW sepuluh kereta itu. Kami menunggu mereka untuk menanggalkan telefon mereka dan bergerak ke atas (pop kuiz: “Apa yang anda lakukan apabila kereta di depan anda bergerak?”). Melangkah ke jurang itu seperti memotong garisan pada kek cawan. Anda tidak akan menarik bahawa $ # *% di Sprinkles, adakah anda?

Peraturan # 5: Biarkan PDA di rumah. Anda suka anak kecil anda dan mahu menghantarnya dalam perjalanan ke sekolah dengan ciuman. Itu indah. Awak comel. Tetapi jika sedikit Johnny tidak akan keluar dari kereta atau dia tidak bersedia untuk mengatakan “selamat tinggal,” pergi memarkir kereta anda dan berjalan dia masuk Bahkan lebih baik? Pasang kerusi ejejur. Orang sedang menunggu, orang ramai.

Kaedah # 6: Peraturan lorong drop-off kereta terpakai kepada semua orang, tidak kira jenis kereta yang anda memandu. Oleh itu, alihkan Maserati ke bahagian belakang garis, dude. Anda memberi 1 peratus nama buruk.

Peraturan # 7: Bergerak pantas. Sebaik sahaja anak-anak anda mencari anda, bawa mereka ke dalam kereta dan pergi. Jangan duduk di sana selaras dengan “bagaimana hari anda?” Dengan mereka.

Singkatnya, kesopanan sedikit berjalan jauh di lorong kereta (dan seterusnya). Ingat, berada di belakang roda kereta tidak membuat anda tidak kelihatan. Kami jumpa awak. Kami semua jumpa awak. Termasuk anak-anak kita. Oleh itu, mari kita cuba contoh yang baik. Sekarang letakkan telefon ke bawah … kereta di hadapan anda hanya bergerak ke atas.

Sarah Maizes adalah penulis “On My Way to School,” dan seorang ibu kepada tiga orang. Untuk lebih banyak hikmat keibubapaan Sarah dan nasihat yang tidak diminta, pergi ke www.SarahMaizes.com, atau cari dia di Facebook atau Twitter.

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada 14 Oktober 2016.