Pengakap Boy of America mengumumkan bahawa mereka akan membenarkan kanak-kanak perempuan untuk menyertai

The Boy Scouts of America mengumumkan pada hari Rabu bahawa kanak-kanak perempuan akan dibenarkan untuk menjadi Pengakap Cub dan mendapat pangkat Eagle Scout untuk kali pertama dalam sejarah 107 tahun organisasi.

Perubahan bersejarah dijangka berlaku tahun depan. Cub Pengakap Cub, atau kumpulan pengakap kecil, akan kekal sebagai jantina tunggal, yang membolehkan kumpulan-kumpulan perempuan dan semua lelaki.

Pengakap Boy ditetapkan untuk mengakui kanak-kanak perempuan, mencetuskan kontroversi

Oktober.12.201703:15

Pek Scout Cub, yang merupakan kumpulan sarang, akan mempunyai pilihan untuk memasukkan kumpulan gadis ke dalam pek, membuat pek semua gadis atau kekal pek semua anak, kata kumpulan dalam satu kenyataan.

Satu program yang membolehkan kanak-kanak perempuan untuk mendapatkan peringkat tertinggi organisasi, Eagle Scout, dijangka akan diumumkan tahun depan dan bermula pada tahun 2019.

Sebagai contoh, nilai-nilai Pengakap – yang boleh dipercayai, setia, membantu, baik, berani dan penuh hormat – penting bagi lelaki dan wanita muda, “kata Michael Surbaugh, Ketua Eksekutif Pengakap BSA. “Kami percaya adalah penting untuk berkembang bagaimana program kami memenuhi keperluan keluarga yang berminat dalam pengalaman positif dan seumur hidup untuk anak-anak mereka.”

Pengakap parade
The Boy Scouts of America akan dibuka untuk anak perempuan untuk kali pertama bermula dengan program 2018. Getty Images

Kanak-kanak perempuan kini dibenarkan untuk mengambil bahagian dalam empat program Pengakap Boy – Meninjau, Menjelajah, STEM dan Pengakap Laut – tetapi sebelum ini tidak dibenarkan untuk mencapai pangkat Eagle Scout.

Keputusan sebulat suara untuk membenarkan gadis datang selepas pertemuan dengan pelbagai kumpulan Pengakap Anak, permintaan dari keluarga ahli dengan anak perempuan, dan tinjauan bukan ahli dengan anak perempuan yang menyatakan minat yang tinggi dalam Pengakap Cub dan Pengakap Anak, kata kumpulan itu..

Pengakap Boy mengaku kanak-kanak transgender, membalikkan pendirian lama

31 Januari 201202:59

Ia juga berlaku semasa penurunan keahlian untuk Pengakap Boy.

BSA, yang menganggotai Setiausaha Negara Rex Tillerson dan bekas Setiausaha Pertahanan Robert Gates di kalangan alumni, berkata ia mempunyai 2.3 juta ahli pemuda di antara umur 7 dan 21, turun dari 2.6 juta pada tahun 2013.

Membenarkan gadis-gadis adalah perubahan bersejarah terkini untuk organisasi, yang diumumkan pada bulan Januari bahawa ia akan membenarkan kanak-kanak transgender yang mengenal pasti sebagai anak lelaki mendaftar.

Keputusan untuk mendekati kanak-kanak perempuan muncul untuk mengetuk Girl Scouts of America, yang merupakan organisasi yang berasingan tetapi mempunyai misi serupa.

Presidennya, Kathy Hopinkah Hannan, menulis surat kepada presiden BSA pada bulan Ogos meminta organisasi menghentikan pengambilan gadis, menurut The Associated Press.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Loading...