Pemegang dada Dr. Brown teringat kerana peningkatan peluang tersedak

Ibu bapa yang menggunakan pemegang dubur & pemegang gigi Dr. Brown’s Lovey harus menyemak teg sebelum membenarkan anak-anak mereka terus menggunakannya. Syarikat itu menarik balik 590,000 pemegang haiwan boneka kerana reben boleh pecah dan berpotensi menjadi bahaya tersedak. Terdapat 67 laporan ribuan rebutan atau pembunuhan, tetapi tiada laporan kecederaan.

“Selama lebih dari 20 tahun, Dr. Brown telah membangunkan produk yang mempromosikan kesihatan yang baik untuk bayi – dan kami mengambil kerja yang sangat serius. Kami dengan sungguh-sungguh meminta maaf atas sebarang kesulitan yang sukar ditarik balik oleh pemegang susu dada Lovey & teether ini, “kata Jesse Lehnhoff, pengarah pemasaran untuk Dr Brown, kepada HARI INI dalam satu kenyataan.

Handi-Craft Recalls Dr. Brown's Lovey Pacifier & Teether Holders Due to Choking Hazard
Handi-Craft mengingatkan Dr Lovey Pacifier & Teether Holders kerana bahaya tercekik.cpsc.gov

Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna Amerika Syarikat berkongsi pengundian di laman webnya. Ia menggesa orang ramai dengan lapan jenis pemegang – zirafah, zebra, kura-kura, rusa, kelinci, katak dan kelinci musim bunga (tiga yang terakhir adalah produk percutian istimewa) – untuk melihat sama ada kod yang sepadan dengan yang ditarik balik, termasuk: ICH0615 ; RICH0715; RICH0815; RICH1215; RICH0516; RICH0616; RICH0716; RICH1116; RICH1016; RICH0916; RICH1216; RICH0317; RICH0417; RICH0517; RICH0617; RICH0717; RICH0817; RICH0917.

Jangan sekali-kali melepaskan cerita orangtua dengan surat berita KANDUNGAN HARI INI! Daftar di sini.

Bed Bath and Beyond, H-E-B Runcit, Kmart, Sasaran, Toys ‘R Us / Babies’ R Us, Walmart and Amazon menjual pemegang pacifier dan teether dari Ogos 2015 hingga Ogos 2018.

Orang yang mempunyai pemegang yang teringat perlu menghubungi Dr Brown untuk mendapatkan arahan bagaimana menggantikannya. Adalah penting untuk mengambil pemegang yang ditarik balik daripada kanak-kanak.

“Kami komited untuk membuat hak ini dan menggalakkan semua pengguna yang terjejas oleh penarikan balik untuk memeriksa halaman yang ditarik balik di laman web kami dan menghubungi kami untuk pengganti,” kata Lehnhoff.

Jennifer Hoekstra, pakar pencegahan kecederaan di Hospital Kanak-kanak Helen DeVos di Grand Rapids, Michigan, mengatakan bahawa ingat ini berfungsi sebagai peringatan bahawa ibu bapa perlu berhati-hati untuk membeli dan menggunakan pacifier dan pemegang.

“Adalah penting untuk membaca semua amaran keselamatan pada pacifier dan klip dan pemegangnya,” katanya kepada HARI INI. “(Pastikan) ia sesuai umur. Mereka direka untuk peringkat umur dan peringkat zaman kanak-kanak. “

Walaupun penggunaan pacifier adalah selamat dan ada bukti bahawa ia mengurangkan risiko kematian bayi secara tiba-tiba (SIDS), pemikat dan pemegang gigi boleh menyebabkan kecederaan jika kanak-kanak menggunakannya tanpa pengawasan.

“Apa-apa perkara yang dilampirkan kepada alat dubur sebenarnya menunjukkan bentuk bahaya baru, seperti pencekupan atau tersedak atau mati lemas,” katanya..

Tetapi dia berkata kanak-kanak selamat menggunakan pemegang apabila orang dewasa menonton. Dan, Hoekstra menggalakkan orang tua untuk mengikuti naluri mereka apabila ia datang kepada apa yang paling sesuai untuk anak-anak mereka.

“Saya mahu menjadikan kehidupan sebagai mudah untuk ibu-ibu mungkin. Saya mahu mengambil ketakutan kerana membuat kesilapan. Anda tahu apa yang betul untuk anak anda, baca pakej, membaca label dan membuat keputusan, “katanya.