Pegawai ‘membayarnya ke hadapan’ dengan tablet elektronik untuk gadis di berdiri lemonade

Seorang gadis Ohio berusia 9 tahun menggunakan pendirian lemonade minggu ini untuk membantunya mendapatkan wang untuk membeli tablet elektronik untuk membantu kerja sekolah – dan mungkin bermain beberapa permainan video. Dia gagal menaikkan wang cukup untuk memenuhi matlamatnya, tetapi dia mendapat alat itu, terima kasih kepada pegawai polis dahaga.

Timbalan gives girl iPad
Gabrielle Garcar yang berusia 9 tahun dan Timbalan Zak Ropos dari Lake County SheriffMelissa Garcar

Peningkatan gradasi keempat, Gabrielle Garcar sedang mengawasi berdiri lemonadenya di bangunan kondominium neneknya ketika Zak Ropos berhenti sebentar. Apabila timbalan sheriff Lake County mengetahui apa yang gadis itu merancang untuk melakukan dengan wang yang dibangkitkannya, dia menarik ibunya diketepikan.

“Saya memberitahu dia, ‘Saya mempunyai iPad lama di rumah. Saya akan pulang ke rumah dan melihat apa yang saya boleh lakukan dengannya, ‘”katanya kepada TODAY.com. Tetapi ketika di rumah, Ropos menyedari peranti itu tidak lagi berfungsi, jadi dia menuju ke Best Buy dan membeli tablet elektronik baru.

“Dia berumur 9 tahun dan dia sanggup bekerja untuk apa yang dia mahu, dan saya dapati ia sangat mengagumkan,” kata Ropos, 22. “Saya tahu berdiri lemonadenya mungkin tidak akan membawa cukup wang untuk tablet, tetapi melihat bahawa dia sanggup bekerja untuk apa yang dia mahu, saya bersedia membantu dia. Orang-orang telah membantu saya dalam hidup saya, jadi ia seperti jenis jenis bayaran-it-forward. “

Dia menyampaikan peranti itu kepadanya pada keesokan harinya, bertemu dengan keluarga di sekolah menengah tempatan di mana mereka menghadiri latihan bola sepak untuk saudara perempuan itu.

Ropos, 22, telah bersama jabatan sheriff selama lapan bulan. Dia berkata dia tidak pasti mengapa perbuatannya telah mendapat begitu banyak perhatian – sebuah foto yang diambil oleh ibu Gabrielle dari keduanya telah menerima lebih daripada 2 juta pandangan pada halaman Facebook jabatan sheriff. Ropos menegaskan bahawa dia bekerja di kalangan ramai pegawai yang murah hati: Salah seorang letnannya baru-baru ini menyumbangkan $ 200 kepada keluarga yang memerlukan, dan dua orang timbalan menteri hanya beberapa hari lalu membeli basikal untuk seorang lelaki yang memerlukan bantuan untuk mendapatkan latihan bola sepak.

“Itulah bagaimana di Lake County. Semua orang menyayangi sini, “katanya. “Kami semua memberikan baju kami di belakang kami untuk orang ramai.”

Timbalan gives girl iPad
Timbalan memberikan iPad gadisMelissa Garcar

Ibu Gabrielle, Melissa Garcar, bersetuju. Dia teringat bagaimana pegawai pertama yang berhenti dengan lemonade anak perempuannya membayar $ 3 untuk cawan 50 sen limun. Dia juga berjanji untuk memberitahu rakan-rakannya tentang operasi itu. Ropos datang tidak lama kemudian.

“Kebaikan orang – ia mendapat saya setiap masa,” kata Garcar, yang menyifatkan hadiah timbalan sebagai “tindakan kebaikan yang tulen.”

“Saya memberitahu dia, ‘Saya hanya perlu anda tahu bahawa anda telah memberikan hadiah ini kepada seorang gadis yang benar-benar hebat,’ ‘katanya. “Dia mendapat hati yang besar. Contohnya, kami memandu ke latihan bola sepak dan gas lampu saya terus berjalan dan Gabby bertanya sama ada saya mahukan wang limun untuk meletakkan gas di dalam kereta. Dia hanya kanak-kanak yang hebat. “

Ropos berkata mendengar cerita bagaimana Gabrielle memutuskan untuk membelanjakan pendapatan lemonadenya membuatnya berasa lebih baik mengenai keputusannya.

“Apabila saya berkata, ‘Bagaimanakah penjualan lemonade anda pergi?’ Dia pergi, ‘Nah, saya membuat beberapa dolar tetapi tangki gas Mommy kosong jadi saya memberikan wang itu kepadanya,’ dan itu hanya membuat saya meleleh,” katanya. kata.

“Saya benar-benar tidak mahu semua perhatian media, saya hanya mahu melihat senyuman di wajah gadis kecil dan itu bernilai satu juta dolar untuk saya, jadi itulah sebabnya saya melakukannya.”

Ikuti penulis TODAY.com Eun Kyung Kim di Twitter.