Pasukan bola keranjang gadis dibatalkan dari Siri Dunia selepas catatan Snapchat

Sekumpulan gadis muda belajar cara yang sukar sekalipun sejauh mana serius dan melampau akibat akibat salah faham media sosial. Pasukan Little League gadis Atlee, yang terdiri daripada perempuan berumur 12-15 tahun, dibatalkan kelayakan dari Juara Dunia Juara Dunia pada 4 Ogos selepas jawatan pada Snapchat datang ke cahaya di mana para gadis memberikan jari tengah kepada lawan mereka.

Pasukan Atlee telah tidak terkalahkan sepanjang minggu, dan selepas memenangi pasukan gadis dari Kirkland, mereka menyiarkan gambar yang menunjukkan lima daripada enam anggota pasukan Atlee membaling burung kepada lawan mereka yang kalah. Chris Mardigian, salah seorang daripada tiga jurulatih Atlee, berkata pasukan itu telah disasarkan dengan gangguan dari pemain Kirkland.

Pengurus Atlee, Scott Currie telah diberitahu mengenai jawatan itu dan memastikan ia dipadam dengan segera. Dia mengatur untuk gadis-gadis itu mengeluarkan permintaan maaf secara peribadi kepada pasukan Kirkland, yang diterima. Namun, pada hari Sabtu pagi, hanya beberapa jam sebelum pertandingan kejohanan, keputusan dibuat oleh pegawai Little League untuk menarik pasukan Atlee dari permainan.

Jurucakap Liga Little Kevin Fountain mengeluarkan kenyataan berikut kepada Times-Dispatch:

“Setelah menemui post media sosial yang tidak sesuai baru-baru ini yang melibatkan ahli pasukan kejohanan Softball Liga Junior Atlee Little League, Jawatankuasa Kejohanan Antarabangsa Little League telah memindahkan Wilayah Tenggara dari Siri Bola Sepak Dunia Junior 2017 untuk melanggar dasar Little League mengenai tingkah laku tidak sport, penggunaan media sosial yang tidak sesuai, dan piawaian tinggi Little League International memegang semua peserta. “

Currie berkata beliau tidak bersetuju dengan keputusan itu, yang menyatakan pada Sabtu bahawa hukuman pasukannya tidak sesuai dengan jenayah itu. Biasanya, disiplin pasukan ditangani oleh jurulatih. Masih banyak yang melihat keputusan itu sebagai peringatan yang mengagumkan, terutamanya kepada golongan muda, betapa sedar mereka perlu menjadi apa yang mereka posting di media sosial.

“Gadis-gadis ini mempunyai jurulatih bola sepak yang melakukan pekerjaan yang hebat mengajar mereka bagaimana untuk bermain permainan bola tampar di lapangan tiga acre di depan beratus-ratus. Tetapi bagaimana dengan permainan media sosial yang dimainkan di depan berbilion orang – yang membimbing mereka untuk menang di sana? ” jurulatih media sosial Laura Tierney memberitahu KANAK-KANAK HARI INI.

“Saya memberitahu pelajar dan atlet untuk memikirkan media sosial sebagai permainan terbesar di dunia, yang boleh dimenangi atau hilang,” kata Tierney, yang juga pengasas Institut Sosial. “Dan di dunia di mana kita mendapat satu reputasi, ia tidak pernah menjadi lebih penting untuk menang. Memenangi bermakna memperkukuh reputasi anda, menggalakkan dan mengangkat orang lain, merebut peluang kolej dan kerjaya. Remaja hari ini boleh menggunakan media sosial secara positif untuk menjadi versi terbaik diri mereka sendiri – satu jawatan, satu teks, satu snap pada satu masa. “

“Selalunya dalam kehidupan, tindakan menyebabkan akibat yang lebih kuat dari yang kita bayangkan,” kata ahli keibubapaan Dr Deborah Gilboa, Ask Doctor G. “Apa pun pemikiran anda mengenai sama ada atau tidak ini adil atau munasabah, namun ia memberi ahli-ahli pasukan ini dengan peluang untuk mempraktikkan kerendahan hati, empati dan ketahanan, “kata Gilboa.

“Latihan kehidupan yang besar sering mengapa kita, sebagai ibu bapa, mengatakan kita telah menandatangani anak-anak kita untuk sukan di tempat pertama.”

Loading...