Pasangan menyambut kembar selepas kehilangan 2 anak lelaki dalam kemalangan kereta

Pastor Carolina Utara dan isterinya yang kehilangan dua anak lelaki mereka dalam kemalangan kereta tahun 2015 mengalu-alukan anak lelaki kembar.

“Kami memuji Yesus untuk keajaiban ketiga dan keempat: Yesaya Dobbs Eddings dan Amos Reed Eddings. Dua kanak-kanak lelaki yang sihat dan cantik, “kata Gentry Eddings dalam media sosial mengenai perkembangannya.

Nama tengah lelaki, yang dilahirkan pada hari Isnin, menghormati saudara lelaki mereka yang lebih tua.

Gentry Eddings with his twin sons
Gentry Eddings dengan anak kembarnya, lahir pada hari IsninGereja Bukit Hutan

Dobbs yang berusia dua tahun terbunuh dalam kemalangan tersebut. Ibunya hamil, Hadley Eddings, yang hanya beberapa minggu dari tarikh tamatnya, melahirkan Reed dalam bahagian kecemasan kecemasan selepas kemalangan itu, tetapi bayi itu meninggal beberapa hari kemudian.

Pemandu lori, yang pihak berkuasa mengatakan menyebabkan bangkai kapal itu, menjalani hukuman penjara selama 15 bulan kerana tuduhan pembunuhan sukarela, menurut WCNC.

Hadley and Gentry Eddings with their son, Dobbs
Hadley dan Gentry Eddings Charlotte, North Carolina, bersama anak mereka DobbsWCNC

The Eddings menarik tajuk-tajuk utama awal tahun ini untuk memaafkan pemandu secara terbuka.

“Bersedia untuk memaafkan orang lain – saya tahu itu adalah bahagian penting dalam penyembuhan kita, hanya untuk dapat memaafkan pemandu yang menyebabkan kemalangan itu,” kata Gentry kepada WCNC awal tahun ini.

The Eddings tidak boleh dimaklumkan kerana mereka masih “pulih” dari kelahiran, kata Stacey Martin, kawan keluarga dan jurucakap Gereja Forest Hill, di mana Gentry Eddings berfungsi.

“Kami sangat gembira dengan Gentry dan Hadley dan sentiasa kagum melihat bagaimana Tuhan terus menebus kisah mereka,” kata Martin dalam satu kenyataan. “Daripada kehilangan anak-anak mereka, Dobbs dan Reed, kepada kelahiran kembar mereka yang luar biasa, Yesaya dan Amos – Allah mencipta kecantikan dari abu.”