Panduan HARI KANDUNGAN HARI INI untuk membawa pulang bayi: 109 perkara yang kami ingin kami kenal

HARI INI

Adakah anda ingin tahu beberapa perkara sebelum anda membawa pulang bayi anda?

Mungkin lebih daripada beberapa perkara?

Begitu juga beratus-ratus penyumbang yang merupakan sebahagian daripada Pasukan KITA KITA yang baru. (Ingin menyertai kami? Anda dijemput!)

Dalam soalan pertama kami kepada pasukan, kami bertanya:

“Apa yang anda ingin awak tahu tentang hari-hari pertama, minggu atau bulan dengan bayi?”

Pelbagai jawapan yang kami dapati tidak semestinya cemerlang. Berikut adalah semua buku bayi tidak memberitahu anda. Kami telah membundarkan 109 perkara teratas yang ingin diketahui oleh ibu bapa TODAY, dari tips praktikal kepada nasihat emosi. Sama ada ibu bapa baru, ibu bapa veteran, atau di mana-mana, terdapat sesuatu di sini untuk anda.

Dan jika mana-mana skenario ini berbunyi kepada anda – kerana kami pasti akan – sila terlibat dalam perbualan. Hubungi kami pada Pasukan KEDUA HARI INI, kerana setiap ibu bapa harus menjadi sebahagian daripada “kampung”.

1. Stok pada seluar dalam yang mereka berikan kepada anda di hospital. (Angie Goff)

“Mereka adalah hodoh sebagai dosa tetapi sukar dipercayai. Mari kita dengar untuk seluar kuasa! “

2. Jangan kehilangan identiti anda sendiri. (Jenny Fenig)

“Suka dirimu sendiri sehingga kamu tidak sanggup kehilangan dirimu. Kerana apabila anda kehilangan diri sendiri, semua orang kehilangan. Keluarga anda memerlukan anda. Paling penting, anda memerlukan anda. Jadi, bersikap baiklah kepada diri sendiri. “

Tiga babies later, I'm still the same me!
Tiga bayi kemudian, saya masih sama!Jenny Fenig

3. Jangan risau jika anda merasa tidak tahu … itu biasa. (Savannah Guthrie)

“Saya adalah bukti hidup bahawa anda boleh menguruskan sebagai ibu bapa walaupun anda merasa (dan) tidak tahu dan tidak cekap dan tidak mencukupi. Entah bagaimana, kamu melayang dan sebelum kamu tahu, kamu memang tahu. “

“Jangan bimbang jika awak tidak tahu apa-apa.HARI INI

4. Jangan cuba kumpulkan pompa payudara anda buat kali pertama pada jam 4 pagi. Ide yang buruk. (Patrice Poltzer)

“Isu histeria.”

5. Tahu apa yang anda tidak tahu. (Danielle Campoamor / Dua puluh Perkara Tidak Ada)

“Saya mempunyai persepsi tentang ibu sebelum ini, sudah tentu, saya menjadi satu.”

6. Anda tidak perlu menikmati setiap saat. (Glennon Doyle Melton / Momastery)

“Kenapa ibu yang kedua mengakui bahawa ia sukar, orang merasa perlu mencadangkan supaya dia tidak melakukannya dengan betul?”

7. Anda tidak pernah bersendirian, walaupun anda mungkin merasa seperti itu kadang-kadang. (Rebecca Dube)

“Sekiranya anda mempunyai soalan, seseorang mempunyai jawapannya.Jika anda memerlukan pelukan, seseorang ada di sana dengan tangan yang terbuka – sekurang-kurangnya hampir-hampir. Keibubapaan boleh menjadi perniagaan yang sukar dan kesepian, juga boleh menjadi perkara yang paling indah dan gembira. Seringkali semuanya itu dalam tempoh lima minit. “

8. Percayakan usus anda. (Bree Sunshine Smith)

“Ketidakpastian saya, ketidaksempurnaan saya, kesilapan saya, kemenangan saya, bakat saya, semangat saya, naluri saya semua ditenun bersama untuk menjadi mommy terbaik yang pernah saya miliki oleh Cole.”

9. Adalah OK untuk berehat! (Jenna Bush Hager)

“Saya rasa saya harus sentiasa melakukan sesuatu: pembersihan, dobi, menulis nota terima kasih, dan bukannya hanya mengetuk dan menatap Mila.”

“Di manakah bayi saya pergi, bagaimanakah dia sudah PERSON?”Jenna Bush Hager

10. Potong diri sendiri sedikit. (Susie Garlick / DiddleDots)

“Buat sampul anda sendiri, serta kisah anda sendiri dengan semua ups dan downs yang datang dengan membesarkan keluarga. Akhirnya anda akan mengajar anak anda bahawa mencipta cerita anda sendiri tidak ternilai.”

11. Diharapkan berasa kesunyian dan cintakan pada masa yang sama. (Blog Errin Spencer / Mommamamom)

“Saya cukup mencukupi, saya cukup, saya cukup memberi anak-anak saya cukup.”

12. Jangan dengar cerita-cerita seram orang lain. Ia hanya akan menakutkan anda. (Traci / Hari dalam Kehidupan Drama Queen’s Momma)

“Setiap pengalaman dalam buruh dan penyampaian adalah unik, tidak kira apa ibubapa, atau ibu saudara, atau teman terbaik …”

13. Jika anda tidak mahu dihakimi, hentikan penghakiman. (Megan Egbert / HipMomBrarian)

“Saya harap saya akan tahu bahawa tiada siapa yang mendapatnya, bukan dengan keibubapaan atau apa-apa lagi, yang menjadikan kita bersama ini.”

14. Bayi kedua datang kesilapan baru. (Jenna Wolfe)

“Seseorang pernah memberi saya nasihat yang sangat baik dalam kehidupan: membuat banyak kesilapan yang anda mahukan semasa perjalanan, kunci bukan untuk membuat yang sama dua kali.”

Memperkenalkan Pasukan KANDUNGAN HARI INI

Mac.03.201503:06

15. Ada maklumat yang terlalu banyak. (Jill Morgenstern)

“Ayah juga betul, walaupun dia tidak pernah menatap buku bayi. Ayah menjadi betul kadang-kadang walaupun dia melakukan perkara yang salah.”

16. Ulangi selepas saya: Ia hanya fasa! (Natalie Morales)

“Apa yang saya pelajari? Setiap ibu bapa belajar pada satu ketika – ia hanya satu fasa! Walaupun satu lama dan menyakitkan yang berlangsung hampir setahun … Saya tahu sekarang bahawa melalui semua anak-anak saya suka saya dengan segenap hati mereka , walaupun mereka tidak selalu menunjukkannya. “

17. Kumpulkan kenangan, bukan objek. (Doyin Richards / Daddy Doin ‘Work)

“Dalam masa dua puluh tahun dari sekarang, adakah mereka (atau orang lain) peduli bahawa saya membeli kasut mereka di Payless dan bukan Bloomingdales? Sudah tentu tidak.”

“Apabila keluarga saya membelanjakan wang yang banyak untuk perkara-perkara untuk anak-anak kita, ia sentiasa untuk perkara-perkara yang mencipta kenangan yang berkekalan.”Doyin Richards

18. Jangan merasa bersalah untuk meninggalkan bayi anda untuk bekerja. (RoShelle Salinas)

“Saya tidak teragak-agak untuk pergi ke pejabat setiap hari, terutama apabila anak saya berkata ‘kerja ibu dan saya sekolah.’ Saya bangga dia melihat saya sebagai ibu bekerja dan sudah membuat korelasi yang anda perlu bekerja untuk mendapatkan wang untuk hidup. “

19. Ambil gambar dengan ANDA di dalamnya. (Hanya Pensil Me In)

“Anda tidak akan dapat mendapatkan kembali detik-detik itu, jangan biarkan mereka berlalu tanpa menangkap kehadiran anda.”

20. Keupayaan untuk mencintai akan bertambah besar. (Justin Ricklefs)

“Anda melihat sedikit lebih daripada itu apabila anda memegang anak anda semasa ribut petir, atau menghibur anak perempuan anda semasa mimpi buruk atau menonton mereka tidur selama beberapa minit pada setiap malam sebelum tidur.”

21. Katakan “tidak” kepada pelawat; “ya” kepada pengasuh bayi. (Lynn Perkins)

“Ambil setiap peluang untuk berehat dan pulih dan selaraskan penjagaan kanak-kanak tambahan untuk membantu.”

22. Jangan terkejut apabila anda menjadi pendusta pakar. (Christine Burke)

“Anda akan membuat tipu daya rumit untuk menjelaskan bagaimana Santa masuk ke rumah anda … dan mengapa Elf di The Shelf tidak kembali ke Kutub Utara untuk ke-4 hari berturut-turut. kanak-kanak masih mengharapkan kejujuran daripada mereka. “

23. Jangan mengasingkan bayi: dia tidak akan pecah. (Darlene Rodriguez)

“Bayi yang kuat, tahan lasak, lembut dan lembut. Mereka perlu dipegang oleh orang yang berlainan dan kuman kecil anak kecil yang mengendus hidung akan menjadikan sistem imun bayi anda lebih kuat.”

Bayi won't break.
Bayi tidak akan pecah.Darlene Rodriguez

24. Jangan membayar profesional kerana anda boleh melakukannya sendiri. (Jenny Sanchez)

“Saya melukis mural di bilik [anak perempuan saya], mengambil gambar pertama saya hari pertama dan membuat kek smash saya sendiri. Jangan menghabiskan banyak wang untuk perkara dan profesional apabila anda boleh melakukannya sendiri!”

25. Apabila bayi pertama kali pulang ke rumah, lakukan perkara yang betul. (Michelle Thayer)

“Pada masa yang saya lakukan apa yang saya rasa adalah betul-apabila saya terjaga, dia menghabiskan masa di kerusi melentingnya atau di tangan saya, dia menghabiskan malam di katilnya, dan apabila dia cukup besar dia menghabiskan masa di ayunannya.”

26. Buat senarai tugasan tugas besar dan kecil sebelum anda tidur. (Gina Pomponio / Mommy Posh)

“Anda akan tidur dengan lebih baik dengan mengetahui bahawa anda telah merancang untuk hari yang akan datang dan anda akan bangkit pada waktu pagi mengetahui bahawa anda telah mengurus kerja kaki untuk memulakan lompat pada hari itu.”

27. Rakan-rakan ibu adalah bom. (Sheinelle Jones)

“Mereka akan menceritakannya seperti itu, kerana mereka mendapat apa yang anda alami – dan mereka akan menjadi sokongan anda apabila anda tidak dapat melihat lurus.”

Tidur when the baby (or toddler) sleeps!
Tidur apabila bayi (atau kanak-kanak) tidur!Sheinelle Jones

28. Rancang ke hadapan untuk bantuan yang anda perlukan dalam minggu 6 hingga 12. (Randi Zuckerberg)

“Daripada merancang untuk beberapa minggu pertama, saya sepatutnya telah mengoptimumkan untuk minggu 6-12, apabila saya benar-benar memerlukan sokongan yang paling, dan tidak akan bertukar kepada orang yang menawarkannya kepada saya.”

29. Jangan turunkan blues bayi: Mereka sebenarnya. (Kristen Sullivan)

“Apa yang saya mahukan ibu-ibu yang pertama kali mengetahui bahawa ia adalah NORMAL, dan tidak mengapa, ini tidak bermakna anda menyayangi anak kecil anda.”

(Catatan Editor: Laman ini di Kemajuan Postpartum mempunyai gambaran yang sangat baik mengenai apa yang dirasakan oleh Postpartum Depression dan pautan ke sumber untuk mendapatkan bantuan. Sila periksa.)

30. Jangkakan bahawa setiap bayi akan menjadi unik. (Laura / Inspirasi untuk Moms)

“Sama ada anda mempunyai seorang kanak-kanak atau lima, menjadi seorang ibu bermakna belajar bahawa anda tidak tahu semuanya.”

“Ia seperti ibu pertama saya sekali lagi.”Laura / Inspirasi untuk Moms

31. Mempunyai masa Daddy-bayi. (Doyin Richards / Daddy Doin ‘Work)

“Apa pun keadaannya (masa cerita, masa permainan, masa mandi, makanan, dan lain-lain) mencari sesuatu yang hanya anda dan bayi anda bersama-sama.

32. Nikmati saat-saat kecil anda di rumah. (Heather Riley)

“Saya sekarang ibu dengan anak-anak di sekolah sepanjang hari melihat ibu yang letih di kedai runcit dengan anak-anak kecil yang mengingati hari-hari itu dan bagaimana saya fikir mereka tidak akan berakhir.”

33. Semua orang berasa tidak bersedia. (Erin Seay-Taylor)

“Hanya lakukan yang terbaik yang anda boleh, dan ketahui apabila mereka berkembang, nasihat yang sama akan diberikan kepada anak-anak anda.”

34. Menyerah pada perkara Wonder Woman – Mom-of-the-year tidak nyata! (Amy McCready)

“Hanya mengisi diri mereka yang kecil dengan semua cinta yang anda perlu berikan – dan buat takungan untuk diri anda juga.”

35. Anda tidak akan mengetahui secara langsung tentang keperluan bayi anda. (Emily Burmeister)

“Tiada siapa yang pernah berkata, ‘anda akan mempersoalkan semuanya, anda akan gagal, anda akan menyedut ini, anda akan tertanya-tanya mengapa anda berpendapat ini adalah idea yang baik.”

36. Anda tidak akan pernah belajar apa-apa yang perlu diketahui. (Katie Lockwood, MD)

“Walaupun beberapa tahun kemudian sebagai ibu bapa kanak-kanak, saya mendapati diri saya bimbang tentang perkara-perkara yang tidak baik seperti topi, kerana apabila anak anda, semuanya penting dan semua kebimbangan kelihatan sah.”

37. Semua yang bersalah ibu bekerja? “Lepaskan.” (Jen Brown)

“Pastikan setiap kali anda pulang ke rumah untuk segera turun ke lantai dan bermain dengan anak anda. Tiada telefon bimbit, tiada gangguan, hanya masa yang berkualiti.”

38. Kerja-kerja boleh menunggu … tidur! (Michael Gargiulo)

“Apa yang saya jalankan ke dalam tanah untuk dilakukan? Betulkan cahaya di ruangan bawah tanah? Bayar bil? Bersihkan dapur? Adakah mana-mana yang bernilai tidak berada di sana 100% untuk anak baru kami … jawapannya jelas.”

39. Akhirnya, detik-detik terbaik selalu melebihi yang paling teruk. (Liz / A Mothership Down)

“Dia akan berasa sangat selesa dan sempurna dan anda akan mahu dia kekal seperti itu, selama-lamanya Mungkin masa yang singkat dan pada masa itu anda akan berfikir untuk diri sendiri, saya tidak boleh mencintai apa-apa lebih daripada saya suka orang kecil ini . “

“Adakah ia layak mendapat bayi jika anda tidak akan berpakaian seperti beruang?”Liz / A Mothership Down

40. Pelan kelahiran anda sangat baik dalam teori. (Mandy Baldwin)

“Saya mahukan kelahiran semula jadi tanpa sebarang kesakitan, saya mengambil masa 8 jam di hospital sehingga epidural diberikan.”

341. Sudah tentu bayi itu menangis. (Melissa / Queen Pengguna)

“Saya duduk di kerusi goyang di luar pintu di waktu pagi pagi yang bergetar ke belakang dan sebagainya, menangis kerana saya berasa seperti seorang ibu yang dahsyat untuk membiarkan dia menangis seperti itu selepas semua dia telah melalui.”

42. Keibubapaan tidak cantik. (Ibu Titi)

“Anda akan makan keropok ikan emas yang anda dapati di dalam kereta di kerusi kereta kanak-kanak anda.”

43. Dapatkan “skuad bayi” anda di tempat terlebih dahulu. (Blog Bertemu Ibu)

“Pada ketika saya tersilap menuangkan formula bayi ke pagi saya Cheerios, saya tahu sudah tiba masanya untuk meminta pertolongan!”

44. Apabila anda berfikir anda telah selesai, minta bayi lain … anak anjing. (Kavita Varma-White)

“Telefon saya dipenuhi dengan gambar-gambar bayi bulu terbaru saya, dan anak-anak saya sangat bersyukur kerana mereka tidak lagi menjadi subjek dalam media sosial Mamarazzi saya. Ada anak baru di bandar, dan saya harap saya tahu betapa hebatnya … Saya akan melakukannya beberapa tahun lalu. “

45. Simpan wang anda! Hanya beli apa yang anda perlukan. (Jane Weaver)

“Rocker meluncur menjadi katil kucing yang paling mahal.”

46. ​​Gambar bernilai ribuan perkataan. (Kara DeSantis)

“Jangan berpeluh kecil.”

Cukup said.
Cukup berkata.Kara DeSantis

47. Jangan diet. (Jenny Kanevsky)

“Buat orang membawa makanan dan tidak makan (hanya) sayur-sayuran anda. Anda memerlukan stik, anda perlu pasta dan anda pasti memerlukan ais krim.

48. Kebersihan diri terlalu berlebihan. (Amanda Mushro / Pilihan Diperlukan dalam Keibubapaan)

“Selepas mantap tidak lama, saya fikir ‘Kenapa saya akan pergi HARI tanpa mandi dengan hanya SATU anak?’ Sebaliknya, bil air kami turun dengan ketara. “

49. Mempunyai belas kasihan untuk keluk pembelajaran keibubapaan anda. (Robin Berman)

“Jika anda mempunyai apa-apa jangkaan mengenai kebaikan anda pada masa dahulu, atau tentang bagaimana dengan mudahnya anda akan datang – membuangnya, tidak ada sesiapa, anda belajar bersama, dan sambungan anda adalah perkara penting.”

50. KOLA akan berakhir. (Kimmy U)

“Orang ramai memberi saya simpatinya, ‘dia mesti menjadi ibu baru’, dan saya sangat malu!”

51. Buang kepribadian Jenis A anda keluar dari tingkap. (Jenny Kanevsky)

“Anda boleh mempersiapkan diri, saya akan mencipta semula, anda akan cuba menyediakan, tetapi akan sentiasa ada peristiwa yang tidak dijangka.”

52. Jangan berbohong seolah-olah anda telah bersama-sama. (Ryan Osborn)

“Apabila orang bertanya, ‘Bagaimanakah semua orang melakukan?’ Jangan takut untuk berkata, ‘Kami habis dan memerlukan pertolongan.’ “

53. Luangkan bulan pertama dalam seluar dalam anda. (Jill Simonian / The Fab Mom)

“Hidup, bernafas dan makan di dalam almari pakaian saya ‘menggalakkan saya menerima badan saya yang berubah, saya terinspirasi untuk tidak menilai diri saya setiap kali saya melepasi cermin.”

Peluk your new body.
Awasi badan baru anda.Jill Simonian

54. Melahirkan adalah hari yang paling bahagia dan paling menakutkan dalam hidup anda. (Liz Moctezuma)

“Kehamilan berganda dan C-seksyen tidak berjalan kaki di taman.”

55. Sediakan untuk emosi yang sengit. (Ashley Duncan)

“Saya [ingin] saya tahu emosi yang saya rasakan setelah bayi itu sengit kerana mereka adalah 6 bulan selepas bersalin!”

56. Malam pertama di rumah akan menjadi sukar … tetapi ia akan menjadi lebih baik! (Marianne Jones)

“Dia menangis, saya menangis, kerana saya tidak mahu lebih daripada kembali ke hospital yang dikelilingi oleh jururawat saya yang membawa saya cawan besar air setiap jam, berhenti untuk menawarkan bantuan kepada bayi, dan membuatkan saya berasa seperti saya di dalam Hotel!”

57. Hentikan bermain permainan perbandingan, terutamanya dengan preemie. (Kelly Heilmann)

“Dia hanya mendapat gulung perut ke belakang – dan itu OK! Saya harap saya telah memberikan kredit anak perempuan saya untuk ketibaan awalnya, dan menurunkan jangkaan saya terhadapnya dan perkembangannya pada umur usianya (bukan zaman kronologi) ). “

58. Keibubapaan adalah guru besar semua. (Pengembaraan oleh Tampa Mama)

“Saya sangat marah, marah, gila, sedih, kejam, dan koyak. Saya tidak tahu apa-apa yang perlu dilakukan tetapi cinta.”

59. Ketidakpastian akan terbayar dalam jangka masa panjang. (Willie Geist)

“Setiap peregangan, setiap senyuman, setiap sentuhan, setiap hidangan, setiap bengkak, setiap kepala berbentuk atau perut berbentuk aneh, dan juga setiap popok yang keriting adalah penyebab perayaan ibu bapa.”

Benar? You're letting me leave with this baby? You realize I have no clue what I'm doing, right? ...The thought every first-time parent has as they head home from the hospital.
Benar? Anda membiarkan saya pergi dengan bayi ini? Anda sedar saya tidak tahu apa yang saya lakukan, bukan? … Pemikiran setiap ibu bapa pertama kali ketika mereka pulang ke rumah dari hospital.Terimalah Willie Geist

60. Jangan melihat bayi comel yang lain. (Atau anda mahu yang lain.) (Alicia Ybarbo & Mary Ann Zoellner / Sh * tty Mom)

“Apabila kita melihat, bau atau mendengar bayi yang baru lahir kita mahu pulang ke rumah dan mempunyai 10 orang lagi, sebaliknya kita tarik penggera dan panggil sandaran. . “

61. Tetapkan sempadan dari awal. (Kathleen Lorkowski)

“Nasihat terbaik saya kepada ibu bapa baru (dan bukannya yang baru) adalah bahawa anda adalah ibu bapa anak anda, bukan kawan mereka.”

62. Anda tidak perlu “bersandar” menjadi ibu yang bekerja. (Rachel Campos Duffy)

“Kehidupan adalah perubahan kehidupan yang indah, bukannya melawan kekangannya, menyerahkan diri kepada mereka, menyedari bahawa mereka membuat anda lebih sabar, lebih bijak dan bersedia untuk mengejar impian anda.”

Anda don't have to choose between having kids and a fulfilling professional life.
Anda tidak perlu memilih antara mempunyai anak-anak dan kehidupan profesional yang memuaskan.Rachel Campos-Duffy

63. Hentikan perkara-perkara yang berfikiran terlalu banyak … dan STOP GOOGLING. (Siri Pinter)

“Saya membaca buku-buku, saya memanggil ahli pediatrik saya, saya membandingkan bayi saya kepada bayi-bayi dalam pembaharuan e-mel mingguan saya dan saya GOOGLEDD Oh, Internet, anda begitu hebat dan dahsyat pada masa yang sama.Dan ketika saya melakukan semua ini, bayi saya membesar dengan baik, dan sangat cepat. “

64. Dengan lelaki, kencing akan pergi ke mana-mana. (Lola Lolita / Sammiches & Psych Meds)

“Air sejuk dan air mandi adalah pemicu segera. Saya benar-benar meremehkan bilangan kali saya akan menyejukkan kencing dari permaidani saya dan menutup dinding saya sebagai ibu baru.”

65. Hanya ketawa. (Ryan Osborn)

“Memiliki rasa humor, keibubapaan adalah tidak masuk akal dan lucu. Tidak seorang pun siap sepenuhnya dan satu-satunya cara untuk menanggulanginya adalah dengan ketawa.”

66. Ketahui bagaimana untuk menghilangkan pelawat yang tidak diingini. (Jenny Kanevsky)

“Keluarga dan penatua yang baik boleh membawa makanan, perlahan ke merangkak dan gelombang dari kereta, mungkin masuk. Sepuluh minit kemudian anda menguap banyak dan mula menyusu. Biarkan kemudian, dapatkan perintah penahanan. “

67. Berkawan dengan jururawat anak anda. (Brandy Yearous / Super Mom)

“Jangan benci atau sopan dengannya jika anda terpaksa menunggu di lobi, bukan salahnya, dia tidak melakukan penjadualan. Dia memegang kunci untuk hari doktor anda!”

68. Sukar untuk tidak jatuh kepala dengan segera. (Apa dalam Gen Anda?)

“Sekarang saya jenis orang yang perlu menghangatkan seseorang sebelum saya dekat dengan mereka Apa yang membuat saya fikir ia akan menjadi berbeza dengan bayi saya? Tambah kemurungan postpartum kepada campuran dan yang dibuat untuk satu ibu yang sedih dan bersalah. “

69. Ingatlah, media sosial bukanlah kehidupan sebenar. (Britta Merwin)

“Jawatan Facebook dan album foto adalah seperti gulungan kemuncak. Anda merakamkan detik-detik kegembiraan yang indah tetapi banyak kehidupan berlaku di antara detik-detik pada reel itu.”

Sesetengah moments will be picture perfect... but not all of them will. And that's OK.
Beberapa saat akan menjadi sempurna gambar … tetapi tidak semua akan. Dan itu OK.Britta Merwin

70. Setiap pengalaman adalah peluang pembelajaran baru. (Peter Laitin)

“Tidak mengetahui dan mengalami apa yang tidak anda ketahui adalah apa yang menjadikan ibu bapa besar.”

71. Jangan menjadi ibu bapa helikopter. (Ali Wilkinson / Run, Knit, Love)

“Apabila mereka naik ke bahagian atas struktur permainan, saya melindungi mata saya dari sinar matahari dan tersenyum pada mereka dengan bangga, apabila mereka bertarung dengan tongkat, saya cuba membiarkannya berlaku. Saya berada di tengah-tengah persiapan makan malam, saya membiarkan mereka pergi kerana kerana ia datang kepadanya, saya perlu mempercayai anak-anak saya. “

72. Biarkan tubuh anda sembuh. (Tabytha Cantrell)

“Ia akhirnya membawa saya lebih kurang 3 minggu sehingga tubuh saya mula berasa normal, jadi bagi sesiapa yang menyarankan anda tidur dan berehat apabila bayi itu berehat, pergi untuk itu.

73. Buat beberapa bunyi! (Brandy Yearous / Super Mom)

“Pastikan TV dihidupkan, bermain muzik dan jalankan vakum. Anak kecil anda akan terbiasa dengan corak keluarga anda. Anda akan berterima kasih pada masa akan datang apabila bayi anda tidak menangis untuk setiap percakapan kecil yang anda buat.”

74. Ingat: Kita semua bersama-sama. (Kristen / Oykristen)

“Mari kita tamatkan kitaran ibu ini dan meraikan persaudaraan yang kami masukkan. Sama ada anda seorang ibu yang baru, seorang ibu yang mengagumkan, seorang wanita tunggal, atau seseorang yang mengecewakan pemikiran yang pernah menghasilkan spawn, keakraban anda membuat kesan hebat. “

75. Sokong kawan terbaik anda semasa dia memerlukan. (Kerajinan Rindu)

“Apabila saya mendapat panggilan telefon pada pukul 5 pagi, airnya pecah, saya turunkan segala-galanya dan menempahnya ke hospital, 12 jam kemudian, Hadleigh Marie dilahirkan dan kami berdua jatuh cinta.”

76. Pakaian lampin adalah kosong. (Yael Federbush)

“Memandangkan kebanyakan ibu bapa tidak menyimpan banyak di dalam katil untuk mengelakkan bahaya yang tersedak, bukannya selimut, melemparkan kain lampin yang mereka dapat berselimut. Ia kecil dan mudah diganti. Jika anda kehilangan anak domba atau selimut di lapangan terbang anda ‘dalam masalah, tetapi anda boleh mempunyai 10 kain lampin. “

77. Percayalah satu orang: diri sendiri. (Summer Bearden)

“Naluri ibu anda tahu apa yang diperlukan oleh bayi anda. Percayalah kepada mereka dan cuba untuk tidak bimbang tentang setiap perkara, anda akan mendapatnya!”

78. Melupakan perkara adalah perkara biasa. (Kabus)

“Setiap perbualan yang anda miliki selepas melahirkan akan menjadi kabus dan terputus. Anda tidak boleh menyelesaikan pemikiran atau ayat lengkap kerana seseorang akan mengganggu anda atau keletihan anda akan menghapus otak anda bersih.”

79. Tunjukkan! (Projek Keluarga Seluruh)

“Dengan bekerja dengan anak-anak muda sebelum ini dan menukar beratus-ratus lampin sebelum anak-anak saya sendiri, saya belajar dengan cepat bahawa anda perlu memastikan ‘weewee’ menunjuk ketika anda selesai!”

80. Lima huruf sihir: R-E-L-A-X. (Rachel Essling)

“Saya harap saya tidak akan begitu tegang, menonton jam, memastikan saya memegangnya dengan cara yang betul, atau bimbang tentang memberi makan di khalayak ramai.Satu nasihat saya adalah RELAX, saya harap saya dapat kembali dan memberitahu ibu saya yang baru perkataan yang tepat itu. “

81. Anda akan menyukai bayi anda lebih daripada apa-apa atau sesiapa … walaupun anjing anda. (Anna Ross Kinard)

“Anda mendengar semua cerita menakutkan ini tentang kurang tidur, buruh, semua menangis, dan mengenai lampin yang kotor. Orang cenderung meninggalkan kisah cinta baru yang anda temui.”

Benar love.
Cinta sejati.Anna Ross Kinard

82. Nikmati perjalanan. (Joni / Sound Heart, Mind Sound)

“Ia lebih menyeronokkan daripada yang anda jangkakan …”

83. Anda tidak boleh memegang bayi sepanjang hari. (Seorang Suami, Dua Braid, Tiga Kanak-kanak dan 40,000 Pengembaraan)

“Saya tidak pernah begitu bersyukur untuk Sasaran dan pelbagai pilihan yang terdapat di sekeliling bayi dan bersantai. Kami membeli ayunan dan bouncer. Kedua-dua item ini adalah rahmat untuk mandi (masa!), Ketika dia rewel pada waktu pagi, ketika saya sedang memasak makan malam. “

84. Lupakan semua alat; ia mendapat rumah bayi yang penting. (Sarah Maizes)

“Sebagai ibu kepada seorang kanak-kanak yang saya tinggalkan di NICU, saya boleh memberitahu anda dengan kuasa yang hebat bahawa hanya ada satu perkara yang anda perlukan malam pertama dari hospital.

85. Hanya kerana anda mempunyai dua sebelum ini, jangan mengharapkan anak ketiga mudah. (YourTangoExperts)

“Saya mahu yang ketiga dari kedalaman jiwa saya, saya merasakan panggilan untuk memilikinya, tetapi ketika dia datang, saya berjuang untuk menguruskan semuanya. Tiga kanak-kanak di bawah lima terbukti berantakan, mengecewakan dan lebih mencabar daripada yang saya dengar. “

86. Satu hari pada satu masa adalah mantra yang hebat. (Rhonda)

“Mengambil sesuatu dari hari ke hari, jangan tertutup dengan pendapat ibu-ibu lain, dan mengambil kesempatan daripada perkara kecil, banyak gambar, dan semua nasihat percuma yang diberikan kepada anda.”

87. Lumpuhkan “jam witching.” (Yael Federbush)

“Bawa bayi anda tidur SEBELUM hit jam witching, sepanjang hari ini bayi sudah letih, tidak bersedia untuk turun untuk malam tetapi tidur sedikit. Kebanyakan bayi akan tidur jika berjalan di luar atau memandu dalam kereta anda. “

88. Dengar apa yang dikatakan oleh bayi kepada awak. (Selamat datang ke dunia saya)

“Selepas meludah selama beberapa hari, mereka mungkin memerlukan formula yang berbeza. Jika mereka membuang kacang-kacangan pada mereka, mereka mungkin tidak menyukai mereka, jadi berpindah ke sayuran hijau yang lain dan selamatkan kacang-kacangan untuk hari yang lain.”

89. Apa yang perlu diketahui tentang lampin pertama (Tammy Fine)

“Lampin Poopy – tiada siapa yang memberitahu saya bahawa sehingga bayi anda mula makan pepejal, apa yang keluar dari mereka akan sama sekali tidak terkuat.”

90. Beli lebih banyak seluar yoga. (Mama yang menakutkan)

“Serius. Melabur dalam beberapa seluar yoga yang hebat.”

Yoga pants are a worthy investment.
Seluar yoga adalah pelaburan yang layak.Mama yang menakutkan

91. Daripada kesempurnaan, cari ketawa. (Amanda Mushro / Pilihan Diperlukan dalam Keibubapaan)

“Tidak ada ibu yang sempurna dan akan ada kekacauan untuk beberapa waktu. Ketawa padanya dan menjadi seperti kami yang lain dan mulakan Blog Mama.”

92. Anda tidak memerlukan semua barangan. (Germaine)

“Anda mendapat banyak barangan di mandi bayi anda, anda tidak perlu menggunakan semuanya sekaligus!”

93. Biarlah pakaian itu hancur. (Robin Berman)

“Sekarang dengan anak lelaki dewasa, saya tidak ingat surat ucapan terima kasih yang lapuk, atau tumpukan pakaian yang terlalu lama, tetapi saya masih ingat ketenangan menjaga anak saya pada tengah malam, menghantar gelombangnya cinta tanpa syarat seolah-olah kita adalah dua orang sahaja di dunia. “

94. Anda bukanlah kegagalan jika anda tidak dapat menyusu. (Becky Johnson)

“Apa yang paling penting ialah saya gembira, jika saya gembira, anak saya akan gembira.

95. Biarkan ayah melakukannya. (Dengan sendiri.) (Mama menakutkan)

“Jangan menguruskan ayah, biarkan dia pergi, duduklah.”

96. Sukar untuk membiarkan kembar yang lain tunggu. (Tammy Fine)

“Dengan gandaan … anda tidak akan sentiasa mempunyai keupayaan untuk melakukan liputan lelaki dan akan berpindah ke pertahanan zon. Pakar ahli pediatrik saya memberi saya nasihat yang besar, biarkan mereka menunggu satu atau dua minit.”

“Membawa gandaan rumah adalah bola sepak yang berbeza.”Tammy Fine

97. Enjin carian internet adalah musuh. (Barbie Boone)

“Saya berhenti membaca semua blog tentang regresi tidur dan jadual makan dan menyedari satu perkara. Mereka adalah orang yang sangat berpengetahuan bercakap mengenai bayi MEREKA.”

98. Bayi tidak membuat banyak akal. (Crazy Life of Smash)

“Tebak apa-apa, tidak ada cara yang betul, setiap cara ‘mempunyai kesalahan, lakukan apa yang paling baik untuk anda dan abaikan orang lain yang cuba memberitahu anda sebaliknya.”

99. Hubungkan negatif. (Deidre Kuechler)

“Kami begitu terikat dengan perkara-perkara negatif yang kami dengar bahawa kami tidak fikir ia mungkin mempunyai bayi yang luar biasa.”

100. Cabut plag sebelum anda tidur. (Gina Pomponio / Mommy Posh)

“Tujuan ritual malam yang baik adalah untuk membiarkan anda tidur dengan baik dan itu bermakna tiada pemberitahuan, bunyi, lampu atau gangguan lain.”

101. Biarkan anjing dan bayi menyesuaikan diri dengan satu sama lain. (Sueann Kropidlowski)

“Saya mendapati diri saya menaikkan suaraku jika [anjing itu] terlalu rapat tetapi pada satu hari saya berfikir, ‘apakah saya akan bertindak seperti ini jika ada seorang manusia kecil yang ingin disertakan?’ Jawapan saya, tidak pernah saya impikan, saya mengubah pemikiran saya dan tindakan saya pada masa itu. “

102. Berhenti menekankan mengenai semakin tua. (The Excertasing Mama)

“Saya fikir untuk menolak kereta dorong dan menukar lampin dan berfikir kepada diri sendiri ‘jenis kehidupan macam apa ?!’ Nah sekarang saya tahu. “

103. Pergi, menangis diri anda sebagai sungai. (Amanda Mushro / Pilihan Diperlukan dalam Keibubapaan)

“Air mata, banyak dari mereka Beberapa dari bayi baru lahir anda dan beberapa dari anak kecil anda, tetapi banyak daripada anda. Dengan campuran hormon kehamilan, keletihan, dan selingan dua yang dahsyat, * ribut. “

Ia won't be easy, but you will survive two under two!
Ia tidak akan mudah, tetapi anda akan bertahan dua di bawah dua!Amanda Mushro

104. Bergantung kepada komuniti anda. (Down South Sass)

“Sumber yang terbaik untuk membuat segala-galanya lebih baik: Komuniti A Team. (Seperti Team TODAY Parenting!)”

105. Tidak ada jawapan yang betul. (Katie Brewer)

“Anda terus berusaha sehingga ada yang berfungsi.”

106. Ambil bayi anda di mana-mana sahaja. (Mama yang menakutkan)

“Bayi anda tidak akan lagi menjadi tenang atau mudah alih ini, jadi tinggalkan rumah semasa anda masih boleh. Lihat filem, makan dan jalankan tugas – hari-hari yang bernombor!”

107. Biarkan orang lain memegang bayi anda. (Justine Bell)

“Saya rasa saya terpaksa melakukannya sendiri, hampir seolah-olah saya akan terlepas sesuatu jika ada orang lain di sana.”

108. Tiada apa-apa yang kekal selama-lamanya. (Cierra)

“Saya harap saya akan tahu bahawa hanya mengambil nafas panjang dan ingat, semuanya sudah berlalu.”

109. Kehidupan tidak dituliskan. Anda tidak boleh merancang keluarga anda. (Kerry Sheeran)

“Keluarga yang saya buat tidak dapat memegang lilin dengan yang saya dapatkan.”

Semua orang hold still and smile at the camera! One... two... close enough.
Semua orang tetap diam dan tersenyum di kamera! Satu … dua … cukup dekat.Kerry Sheeran

Kisah ini pada asalnya diterbitkan pada 13 Mac pada pukul 3:10 pagi.