Pakaian baju “Rainbow baby” yang memberi penghormatan kepada kehilangan kehamilan menjadi virus disebabkan oleh peluang untuk bertemu

Panggil emas itu pada akhir pelangi. Perjumpaan peluang antara orang yang tidak dikenali di sebuah kedai kraf Arkansas membawa kepada jawatan Facebook virus yang membawa masalah kehilangan kehamilan yang terbuka untuk beribu-ribu.

Semuanya bermula apabila Autumn Tolliver Safley, 30, yang mengandung 30 minggu, berlari ke Courtney Mixon semasa ping. Safley, North Little Rock, memakai tee bersalin yang memaparkan pelangi berbentuk hati yang ditandakan ‘Anda sedang melihat pelangi!’ Tetapi ia bukan hanya sentuhan yang comel dan berwarna-warni. Pelangi itu bertujuan untuk menghormati bayi yang dilahirkan selepas keguguran, masih kelahiran atau kehilangan bayi.

“Saya membelinya selepas keguguran pertama saya dengan niat memakainya semasa saya hamil lagi, tetapi saya kehilangan bayi kedua dan tidak pernah mendapat peluang untuk memakainya,” Safley memberitahu KANAK-KANAK HARI INI. “Saya jumpa di dalam almari saya … dan saya suka, saya akan memakai ini …”

Musim luruh Tolliver Safley, wearing her 'rainbow baby' shirt.
Autumn Tolliver Safley, memakai baju ‘pelangi bayi’ nya.Autumn Tolliver Safley

Saffley, seorang ahli terapi pekerjaan, berkata Mixon kelihatan tersentuh dengan makna di belakang baju bayi yang positif.

“Kami membuat sentuhan mata,” Safley berkata, “dan dia mempunyai air mata yang besar di matanya, dan saya berjalan ke arahnya.” Mixon memberitahu Safley: “Saya tahu apa maksud baju kamu … suami saya dan saya kehilangan bayi kita yang terakhir tahun, dan kami cuba untuk hamil ‘”

Selepas Safley berkongsi dengan Mixon pengalaman kegugurannya sendiri, Mixon bertanya apakah dia boleh mengambil gambar ibu-ke-akan, yang kemudiannya dikongsi di Facebook tanpa mengenal pasti Safley dengan nama.

Safley mengatakan mereka berpisah hanya mengetahui nama-nama pertama masing-masing, dan dia tidak pernah dengar mendengar dari Mixon lagi. Tetapi kemudian seorang rakan bersama melihat gambar di laman Facebook Mixon, di mana ia telah dikongsi sebanyak 34,000 kali.

Apabila rakan bersama mereka memaklumkan Safley ke jawatan Mixon, kedua-dua mereka bersatu semula: “[Mixon dan saya] rakan-rakan meminta satu sama lain dan dia dapat menanda saya di pos itu,” kata Safley. menaikkan semangat. “

Courtney Mixon and husband Jon, 37. The matching tattoos pay tribute to a friend who passed away.
Courtney Mixon dan suami Jon, 37. Tato yang sepadan memberi penghormatan kepada rakan yang meninggal dunia.Courtney Mixon

“Saya masih kagum !,” kata Mixon kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Saya tidak pernah fikir [jawatan Facebook] akan pergi sejauh ini! Saya tidak pernah tahu dengan hanya menghantar gambar itu yang akan memberikan suara wanita.”

“Kami cuba untuk hamil,” katanya sambil menambah bahawa populariti jawatan itu telah membantu dia “menyedari bahawa kita tidak bersendirian.”

Safley with husband James Addison Safley II, 33. Their son is going to be named James Addison Safley III, with the nickname Jas (like J + Ace).
Safley bersama suami James Addison Safley II, 33. Anak mereka akan dinamai James Addison Safley III, dengan nama panggilan Jas (seperti J + Ace).Autumn Tolliver Safley

Safley, seorang kickboxer yang gemar berkata, dia telah mendapat banyak penderitaan dalam rangkaian dengan wanita lain yang telah menangani masalah keguguran bayi, keguguran, atau kesuburan. “Suami saya dan saya telah berdoa untuk cara mengangkat orang lain yang telah melakukan perkara yang sama,” katanya..

Dia dan suaminya, James “Addison” Safley II, kehilangan dua kehamilan pada akhir 2015, dan pada Januari 2016. Meskipun kesulitan kehilangan dua kehamilan, Safley berterima kasih atas pengalamannya.

“Secara jujur ​​saya rasa saya telah diberi hadiah beberapa wanita tidak pernah mengalami pengalaman,” katanya. Namun, dia cepat menambahnya: “Saya akan berbohong jika saya tidak mengatakan bahawa tidak ada malam yang saya menangis dan merasa tidak putus asa atau berasa sedih, tetapi saya fikir banyak perkara itu normal kerana hormon anda menyeimbangkan keluar – ia hanya memerlukan masa, “katanya. “Saya hanya mempunyai iman dan tahu bahawa Allah akan memberi kita bayi suatu hari nanti, dan ia akan menjadi OK akhirnya.”

Safley dijadualkan pada bulan Disember bersama anaknya, yang akan dinamakan sempena suaminya, dan akan dijuluki Jas (disebut “Jace”).

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini

“Kami tidak mengumumkan secara terbuka dalam talian [bahawa kami hamil] sehinggalah saya kira-kira 16 minggu bersama, dan kami tahu bahawa kami mempunyai seorang budak lelaki,” Safley mengakui. “Saya hanya sangat pemalu. orang akan merasa kasihan kepada saya jika saya mengalami kerugian yang lain. “

Walaupun kini hamil selama 30 minggu, Safley masih berasa gugup: “Sememangnya, perasaan ini akan berlaku tetapi saya berasa lebih yakin kerana setiap hari berlalu,” katanya dengan terang. “Semakin saya merasa (bayi yang bergerak ), Saya berasa lebih yakin bahawa ini akan menjadi kehamilan kecil yang sempurna, dan saya akan mendapatkan anak saya di sini dalam beberapa minggu. “

Ikuti Jacqueline Colette Prosper di Twitter.