Orlando terikat? Bagaimana untuk melakukan Disney World dengan anak kecil atau anak besar

Rahsia untuk melakukan Disney World dengan anak kecil adalah mengetahui tempat-tempat menarik yang sesuai dengan usia dan tahap perkembangannya, dan kemudian mengambil cukup banyak untuk meninggalkan keluarga anda yang terpesona, tidak letih. Sebagai penulis perjalanan dan fanatik Disney World, saya telah melawat Disney World berkali-kali dengan anak-anak saya. Dan jika saya belajar apa-apa, ini adalah:

Pelajaran # 1: Anda tidak boleh melakukan Disney tanpa pelan!

Pelajaran # 2: Pelan itu akan berubah apabila anak-anak anda berkembang.

Rahsia percutian Disney World yang sempurna adalah mengetahui tarikan yang paling sesuai dengan usia dan peringkat perkembangan anak-anak anda, dan kemudian mengambil cukup banyak untuk meninggalkan keluarga anda yang terpesona, tidak habis.

Panduan berumur seumur hidup ini ke Disney World akan memberi anda dan keluarga anda jenis maklumat orang dalam yang sukar dicari di tempat lain, sama ada anda sedang mencari tempat untuk bersenang-senang atau kawasan yang sesuai untuk menyambut watak-watak Disney kegemaran anda. Saya akan membantu anda mencari tunggangan yang terbaik, tempat dan tarikan untuk kanak-kanak setiap zaman. Dan, saya akan berkongsi petua apabila anda perlu pergi dan apa yang harus anda elakkan-jadi pengalaman Disney pertama anda bukanlah yang terakhir anda!

Perkara yang perlu diketahui sebelum anda pergi…
• Bersedia. Belajar buku panduan (dan jangan tinggalkan rumah tanpa satu). Berhati-hati dengan waktu taman dan sesetengah tarikan dijalankan pada jadual terhad. Gunakan artikel mengikut umur yang mengikutinya untuk membantu anda merancang jadual perjalanan anda, tetapi juga dapatkan peta taman di hotel anda supaya anda boleh menyemak jadual terlebih dahulu.

• Pergi semasa tahun sekolah, jika boleh. Ramai yang paling kurus pada bulan Januari, Oktober, November (kecuali hujung minggu Kesyukuran) dan Disember (sebelum minggu Krismas).

• Jadi realistik.Yang lebih muda anak anda, tanah yang kurang anda boleh mengharapkan untuk menutupi. Semasa musim yang tinggi (Cuti musim bunga, hujung minggu Hari Presiden, bulan musim panas, hari cuti Thanksgiving dan Krismas), anda boleh menakluk hanya beberapa tarikan sehari-hari.

• Jika anda seorang ibu tunggal, pertimbangkan untuk bepergian dengan orang dewasa lain yang mempunyai anak umur yang sama dengan anda. Anak-anak anda akan lebih bahagia, dan anda akan mendapat persahabatan dewasa, dan juga bantuan tangan tambahan.

• Memukul taman-taman awal. Dapatkan sekurang-kurangnya 45 minit sebelum waktu pembukaan rasmi. Bawa makanan ringan dan mainan untuk menghiburkan anak-anak kecil sambil menunggu. Para tetamu yang menginap di Walt Disney World Resorts berhak untuk Extra Magic Hours, di mana taman dan tarikan tertentu dibuka awal atau dekat pada hari yang ditetapkan.

• Gunakan “FASTPASS,” sistem yang tersedia untuk tunggangan dan tarikan yang paling popular. Apabila penunggang tertentu mempunyai garis panjang, “Pass Fast” membolehkan anda kembali kemudian pada waktu tertentu, apabila anda akan menunggang tanpa menunggu lama. (Tetapi anda tidak boleh mendapatkan “Pass Fast” yang kedua sehingga kerangka waktu pada yang pertama anda telah tamat.)

Jejaki masa menunggu dari telefon pintar anda. Muat turun aplikasi percuma seperti Disney World Wait Times (untuk iPhone) dan Disney World Lines (untuk iPhone, Android dan Blackberry).

• Ambil rehat setiap hari. Setelah tidur atau kembali ke hotel untuk berenang tengah hari boleh menghalang keruntuhan.

• Makan semasa sarapan. Bawa bersama bar bijirin atau sarapan pagi, mangkuk plastik dan perkakas; kemudian hantar ahli keluarga ke mahkamah makanan hotel untuk susu dan buah-buahan.

• Simpan “Watak Makan” untuk hari berlepas. Beberapa hotel Disney dan restoran taman tema mempunyai mereka, dan ia adalah cara terbaik untuk meraikan sebelum pulang ke rumah.

Cari semua yang anda perlukan untuk membuat perjalanan Disney sempurna untuk anak-anak anda berumur bawah tahun.

Bayi dan Balita (Kelahiran hingga 2)

Ingat: Kesabaran dan rentang perhatian kanak-kanak adalah terhad pada usia ini, jadi menyesuaikan jadual anda dengan sewajarnya. Tergantung pada tunggangan, perlumbaan bergerak perlahan, dan faktor dalam banyak downtime untuk memberi makan, menukar, menunda dan memeluk. Jadual cukup untuk mencuba sihir tanpa melebih-lebihkan bayi. Anda boleh kembali lagi dalam beberapa tahun apabila dia akan menghargai pengalaman lebih.

• Taman untuk Melihat: Kerajaan Magic-terutama Fantasyland dan New Fantasyland, di mana banyak tarikan direka khusus untuk kanak-kanak kecil.

 • Strategi Pelancongan: Kepala ke Fantasyland pertama; kemudian New Fantasyland. Di sinilah anda akan melihat semua tarikan Disney klasik berskala kecil. Jika anak anda tergelincir ke bangku pagi, berehatlah di bangku yang rindang atau periksa Couture yang menawan (dan berhawa dingin!) Di Cinderella Castle atau Big Top Couvenirs di bahagian Cerita Cerita New Fantasyland. Cuti untuk makan tengah hari, kemudian kembali ke hotel anda, atau tinggal beberapa jam lagi dan berlepas selepas perarakan petang. Jika anda tidak keberatan mengganggu rutin tidur bayi anda, tekan taman semula selepas makan malam (jika dibuka), ketuai untuk Adventureland dan Frontierland dan tangkap malam Parade Elektrik Main Street.

• Jangan kalah: Dalam Fantasyland: Prince Charming Regal Carrousel; “ia dunia kecil”; Banyak Pengembaraan Winnie the Pooh; Walt Disney World Railroad (kanak-kanak suka menontonnya tarik masuk dan keluar dari stesen yang lebih daripada mereka suka menunggangnya). Di New Fantasyland: Dumbo, The Elephant Flying. Dalam Adventureland: Karpet Magic Aladdin menunggang.

• Langkau: Penampilan watak yang dijadwalkan (orang ramai dan watak-watak Disney yang lebih besar daripada kehidupan mereka mungkin terlalu besar); Pulau Tom Sawyer (sukar untuk menavigasi dengan kereta dorong) dan Swiss Family Treehouse (terlalu banyak mendaki!)

• Kanak-kanak Boleh Takut Oleh: Persekitaran gelap dan bunyi-bunyi yang kuat di beberapa tarikan (contohnya, menunjukkan bunga api, Penyihir Laut dan belut bermuka mata di Under the Sea ~ Perjalanan Little Mermaid, atau tembakan di Pirates of the Caribbean naik).

• Rencana Makan: Formula, makanan bayi dan jus boleh didapati di hadiah hotel dan Pusat Penjagaan Bayi yang terletak di semua taman Disney. (Anda boleh berkawan di sana dalam suasana yang santai.) Untuk makan tengahari Fantasyland, itik ke Pinocchio Village Haus, di mana anda boleh memotong buah, mentega kacang dan jeli sandwic dan salad pasta menjadi kepingan gigit. Simpan kotak kecil bijirin di dalam beg lampin anda kepada anak-anak lelaki di antara makanan. Dengan kanak-kanak kecil, perkhidmatan bilik atau makan malam keluar dari mahkamah makanan hotel mungkin lebih santai daripada makan.

• Tempat Terbaik untuk Menyambut Watak: Dari jarak jauh di parade dan semasa makan di The Crystal Palace, di mana kanak-kanak boleh dengan selamat melancarkan atau menyeru kepada watak-watak tanpa mendapat cukup dekat untuk ditakuti.

Tempat untuk bersantai: Pusat Penjagaan Bayi (dengan kerusi goyang, mainan dan bekalan bayi); para rockers di luar Frontier Trading Post di Frontierland.

Petua Panas:
• Bawa kereta ringan ringan dan lipat supaya anda dapat melangkau garisan (dan bayaran) di kaunter sewa.

• Jika bayi anda terlalu muda untuk menunggang, anda dan pasangan anda boleh “bertukar bayi” di pintu masuk. Katakan kepada atendan bahawa anda akan naik perjalanan pertama kali semasa pasangan anda dan bayi menunggu anda di luar. Kemudian, apabila anda keluar, pasangan anda boleh menunggang semasa anda memegang bayi.

Kanak-kanak prasekolah (3 hingga 6)

• Ingat: Kanak-kanak prasekolah suka mengulang dan akan meminta terus naik tontonan kegemaran mereka. Ini baik jika garis tidak lama. Walau bagaimanapun, semasa sibuk, beralih ke tarikan seterusnya. Kanak-kanak mungkin memohon tunggangan liar, seperti Big Thunder Mountain Railroad dan Splash Mountain, tetapi mesti sekurang-kurangnya 40 inci tinggi untuk menaiki mereka.

• Taman untuk Melihat: The Magic Kingdom, Disney’s Hollywood Studios dan Animal Kingdom. Epcot sangat besar, tetapi jika anda telah mendapat Mencari peminat Nemo dalam keluarga, anda akan mahu pergi ke sana untuk The Seas dengan paviliun Nemo & Friends.

Strategi Touring: Sebarkan pandangan semasa percutian anda. Rancang untuk melihat Fantasyland Fantasyland, New Fantasyland dan Buzz Lightyear Space Ranger Spin menunggang di Tomorrowland suatu hari; Frontierland dan Adventureland lain. Mengetepikan satu hari lagi bagi Kerajaan Haiwan dan Disney Studios Hollywood. Separuh hari sudah cukup untuk Epcot. Menduduki malam dengan acara duduk seperti Parade Elektrik Main Street Magic Kingdom, pertunjukan Fantasmic di Disney’s Hollywood Studios atau Water Air Pageant (yang boleh dilihat dari semua hotel monorel Disney). Mengetepikan hari terakhir anda untuk meninjau semula kegemaran anak-anak.

• Jangan kalah:
Di Kerajaan Ajaib: Penerbangan Peter Pan; Prince Charming Regal Carrousel; “Ia dunia kecil”; Banyak Pengembaraan Winnie the Pooh; Mickey’s PhilharMagic; Parti Teh Mad; Tales yang disenangi dengan Belle; Di bawah Laut ~ Perjalanan Little Mermaid; Dumbo, The Elephant Flying; The Barnstormer Menampilkan Coaster Goofini Besar (untuk kanak-kanak 35 “atau lebih tinggi) Buzz Lightyear Space Ranger Spin; The Magic Carpets of Aladdin; Jungle Cruise;.

Di Hollywood’s Hollywood Studios: Pelayaran The Little Mermaid; Toy Story Mania !; Muppet * Vision 3-D; Kecantikan dan Haiwan-Hidup di Peringkat; Disney Junior-Live on Stage !; Undur Pixar Pals untuk perarakan Fun.

Di dalam Kerajaan Haiwan: Kilimanjaro Safaris; TriceraTop Spin di Dinoland U.S.A .; Pesta persembahan Raja Singa; Mencari Nemo-The Musical; Planet Watch Rafiki, di mana anda boleh berjumpa pakar haiwan dan menaiki kereta api ke zoo petting.

Dalam Epcot: Laut dengan Nemo & Friends ride, dan Turtle Talk with Crush.

• Langkau:
Di Magic Kingdom: Space Mountain (kanak-kanak mesti mempunyai 40 “untuk menunggang, dan duduk secara individu, jadi anda tidak boleh duduk di sebelah mereka); Tomorrowland Speedway (kanak-kanak tidak boleh memandu kereta mereka sendiri kecuali mereka 52” tinggi).

Di Hollywood’s Hollywood Studios: The Twilight Zone Tower of Terror (mempunyai kejutan yang gelap, pratetap dan menakutkan ketinggalan 13-cerita); Rock ‘n’ Roller Coaster (anak-anak mesti sekurang-kurangnya 44 “untuk menunggang); Walt Disney: Dream One Man (anak-anak muda akan merasa membosankan).

• Kanak-kanak Boleh Takut Oleh:
Dalam Kerajaan Magic: Petualangan Snow White (penyihir keluar); The Mansion Haunted (gelap, menakutkan pra-menunjukkan dan hantu berlembut); Pirates of the Caribbean (tembakan dan lanun menacing).

Di Hollywood’s Hollywood Studios: Indiana Jones Epic Stunt Spectacular (mengandungi kebakaran dan banyak letupan); The Great Ride Movie (beberapa kanak-kanak berfikir senjata api adalah sebenar); Fantasmic (bunyi yang kuat dan banyak penjahat yang kelihatan sederhana); Lawatan Backlot Studio (yang mengandungi kebakaran, banjir dan letupan).

Pada Kerajaan Haiwan: Sukar untuk menjadi Bug (walaupun lucu, lebah 3-D dan labah-labah boleh menakutkan); DINOSAUR (T-Rex melompat tanpa diduga dari kegelapan).

• Rencana Makan: Untuk makan tengah hari: Itik ke restoran-restoran kaunter dengan pukul 11 ​​pagi, sebelum mereka sibuk. Jangan ketinggalan restoran Be Your Guest yang baru (untuk makan tengah hari perkhidmatan atau makan malam). Idea makan malam yang lebih: Cuba restoran yang mempunyai aktiviti dan hiburan kanak-kanak. Dua kegemaran kanak-kanak: Whispering Canyon Cafe di hotel Wilderness Lodge, di mana kanak-kanak boleh bersaing dalam perlumbaan kuda-kuda; dan ‘Ohana di Resort Polynesian, di mana kanak-kanak mengambil bahagian dalam gaya-Hawai gaya dan kelapa-rolling.

Pertaruhan Terbaik untuk Makan Watak: Crystal Palace Magic Kingdom, untuk bufet sarapan pagi, makan tengahari atau makan malam dengan Pooh dan geng; Jadual Diraja Cinderella di Cinderella Castle di Magic Kingdom atau buku Cerita Puteri di Akershus Royal Banquet Hall di Epcot’s Norway Pavillion. Anak-anak prasekolah juga menikmati sarapan bufet Chef Mickey dan makan malam di Contemporary Resort.

Tempat yang Lebih Baik untuk Greeting Characters: Di Magic Kingdom: Teater Town Square di Main Street (di mana anda boleh mendapatkan FastPass untuk bertemu Mickey dan Princesses), kawasan Dewan Bandaraya; Ariel’s Grotto dan Pete’s Silly Side Show di New Fantasyland; berhampiran Country Bear Jamboree di Frontierland; dan di Congoasis Adventureland. Di Hollywood Studios: Pixar Place dan di hadapan Hat Sorcerer. Di Kerajaan Haiwan: Camp Minnie-Mickey.

• Tempat untuk bersantai: Casey Jr. Stesen Splash ‘N’ Soak di New Fantasyland; Monyet Piggy Fountain di Hollywood Studios, di hadapan Muppet * Vision 3-D (kanak-kanak suka bercakap tangan di dalamnya); Boneyard Kerajaan Haiwan (kotak pasir gergasi dan taman permainan interaktif dengan gua-gua, slaid dan jala memanjat).

Petua Panas:
• Bawa (atau menyewa) kereta dorong; anak-anak akan memerlukannya.

• Beli anak-anak perhiasan kecil pada hari pertama untuk menghalang mereka daripada memburu anda secara berterusan. Kemudian beritahu mereka, anda akan membelinya satu cenderamata khas pada akhir perjalanan.

Gredschoolers (7 hingga 10)

• Ingat: Ini adalah tahun-tahun pencapaian yang menggembirakan, dan anak-anak mungkin memohon tunggangan yang terlalu liar atau sengit untuk mereka. Jika anda tidak pasti sama ada perjalanan adalah sesuai, semak dengan penonton Disney atau cuba sendiri terlebih dahulu. Kebanyakan kanak-kanak usia ini menikmati Splash Mountain (naik lima tingkat); Space Mountain (roller coaster in-the-dark); Twilight Zone Tower of Terror (lif bertingkat bebas 13 tingkat); Rock ‘n’ Roller Coaster (roller coaster dalaman yang terbalik tiga kali!); dan Track Test, dan Misi: Ruang (pilih pilihan penerbangan yang kurang sengit, jika anda tidak pasti).

• Taman untuk Lihat: Kerajaan Magic, Disney’s Hollywood Studios, Kerajaan Haiwan, Epcot dan taman air Typhoon Lagoon (tetapi memukul taman air awal atau lewat pada hari untuk mengelakkan orang ramai).

• Strategi Pelancongan: Kanak-kanak akan mempunyai keutamaan yang jelas, jadi ketik minat mereka. Sebagai contoh, seekor haiwan kesayangan mungkin mahu lebih daripada satu hari di Kerajaan Haiwan. Magic Kingdom dan Disney’s Hollywood Studios sangat popular dengan kumpulan umur ini, kerana mereka menawarkan tunggangan yang paling menyeronokkan. Manfaatkan “FASTPASS,” supaya anda dapat menaiki tarikan popular tanpa menunggu lama. Sekiranya taman dibuka lewat, anda boleh merancang untuk mengembara pada waktu malam, kerana anak-anak berumur di bawah umur lebih berkemampuan lewat malam daripada anak-anak yang lebih muda.

• Jangan kalah:
Di Kerajaan Ajaib: Space Mountain; Gunung Splash; Railroad Big Thunder; Parti Teh Mad; The Barnstormer Menampilkan Goofini Besar; Buzz Spear Space Space Ranger; The Mansion Haunted; Pirates of the Caribbean; Jungle Cruise; Main Street Electrical Parade; Raikan Magic! Pertunjukan Proyeksi Istana; Wishes Nighttime Spectacular fireworks.

Disney’s Hollywood Studios: Star Tours – The Adventures Continue (dan Jedi Training Academy, tepat di luarnya); Toy Story Mania !; The Legend of Captain Jack Sparrow; MuppetVision 3-D; Pengalaman American Idol; The Great Movie Ride; Indiana Jones Epic Stunt Spectacular; Fantasmic.

Dalam Kerajaan Haiwan: Kali Sungai Rapids; Maharajah Jungle Trek; Kilimanjaro Safaris; DINOSAUR; Ia sukar untuk menjadi bug !; Mencari Nemo-The Musical; Festival Raja Singa.

Dalam Epcot: Spaceship Earth, Track Test, Soarin ‘; Pengembaraan Tenaga Ellen, Phineas & Ferb: Adventure World Showcase Agen P; Inovasi (simpan arked teknologi ini untuk selepas anda melihat segala yang lain, dan tetapkan had masa – atau anda boleh berada di sana selama-lamanya); Tumpukan Fun Kidcot, di setiap negara di World Showcase (anak-anak boleh membuat kraf budaya dan mengumpul syiling kertas; IllumiNations laser malam dan bunga api menunjukkan (pengakap melihat tempat sekurang-kurangnya 30 minit sebelum).

• Kanak-kanak Boleh Takut Oleh: Rock ‘n’ Roller Coaster (cepat, kuat, gelap, dan naik ke bawah); Twilight Zone Tower of Terror (jatuh bebas 13 tingkat); Ekspedisi Everest (pergi ke belakang, melalui gelap, dengan Yeti mengejar kamu, mesti 44 “tinggi untuk menunggang)

• Rencana Makan: Hidangan makanan-pengadilan menawarkan banyak pilihan pemakan. Cuba Musim Sunshine di paviliun Tanah Epcot, yang memaparkan pasta, pizza, kentang panggang dan banyak lagi. Juga mencari makanan mudah alih, seperti kaki kalkun dan buah-buahan segar, yang terletak di gerai-gerai di seluruh ketiga taman ini. Restoran tema juga merupakan hit besar dengan kumpulan umur ini-terutamanya Sci-Fi Dine-In di Disney’s Hollywood Studios, di mana kanak-kanak makan di dalam kereta dan menonton klip filem fiksyen sains lama. Dan anda tidak akan mahu ketinggalan makan tengahari atau makan malam di Kecantikan baru dan restoran Beast bertema Beast kami di New Fantasyland Magic Kingdom.

• Taruhan Terbaik untuk Makanan Watak: Restoran Garden Grill di Epcot’s Land Pavilion, di mana Mickey dan rakannya menjadi tuan rumah sarapan, makan tengahari dan makan malam; dan sarapan prasmanan Cape May Café atau makan malam dengan Goofy dan kawan di Disney’s Beach Club Resort. Makanan watak memberi peluang kepada anak-anak bermain badut dengan watak-watak kegemaran, mendapatkan autograf, dan berpose untuk gambar.

• Lebih Banyak Tempat untuk Menyambut Watak: Tales Enchanted dengan Belle di New Fantasyland Magic Kingdom; Sambutan watak dijadual di semua taman (semak peta taman dan papan untuk masa yang tepat).

• Tempat untuk bersantai: Casey Jr. Stesen Splash ‘N’ Soak di New Fantasyland; Taman air Typhoon Lagoon; Kali Sungai Rapid haiwan Kerajaan (anda akan ditenggelamkan pada perjalanan ini!); Epcot’s Club Cool (ia kelihatan seperti hadiah, tetapi di dalamnya anda boleh mencuba produk Coca-Cola dari seluruh dunia); dan Tour Gran Fiesta yang membintangi Tiga Caballeros, perjalanan bot yang lembut dengan Donald Duck, Panchito the Mexican Rooster dan Jose Carioca the nuri Brazillian; Yacht Club Resort’s Beaches & Cream Soda (sundaes sangat besar, jadi kongsi mereka).

Petua Panas:
• Berikan pek fanny anak-anak untuk memegang buku autograf, pelindung matahari dan wang saku.

• Di kedai dan kereta Epcot, anda boleh membeli “pasport” yang boleh dicap anak-anak di setiap perhentian di World Showcase.

Presa dan Remaja (10 dan ke atas)

• Ingat: Kanak-kanak akan mahu kebebasan untuk meneroka, tanpa anda di sebelah mereka. Bergantung pada kematangan mereka dan tahap keselesaan anda, pertimbangkan untuk memberi anak peluang untuk menunggang beberapa tarikan sahaja atau dengan adik-beradik. Memahami bahawa kanak-kanak usia ini sangat sedar dan sering berasa malu oleh ibu bapa mereka. Jadi berfikir dua kali sebelum menyumbangkan topi Goofy itu!

• Taman yang Harus Anda Ketahui: Magic Kingdom, Epcot, Disney Studios Hollywood, Kerajaan Haiwan, taman air Blizzard Beach dan arcade Disney Quest yang terletak di Downtown Disney.

• Strategi Pelancongan: Memukul taman-taman awal dan kepala untuk menunggang keseronokan yang paling popular terlebih dahulu. Gunakan sistem FASTPASS untuk meminimumkan masa menunggu. Remaja yang lebih tua boleh berjalan ke hadapan dan selamatkan FASTPASSES untuk seluruh keluarga.

• Jangan kalah:
Di Kerajaan Ajaib: Space Mountain; Gunung Splash; Railroad Big Thunder; BuzzLightyear Space Ranger Spin; Lanun dari Caribbean; Escape Stitch’s Great; Raikan Magic! Showcase Projection Castle; Wishes Nighttime Spectacular fireworks.

Di Hollywood’s Hollywood Studios: Menara Zon Twilight of Terror; Rock ‘n’ Roller Coaster; Star Tours-The Adventures Continue; The Legend of Captain Jack Sparrow; Pengalaman American Idol; Toy Story Mania !; Lawatan Backlot Studios.

Di dalam Kerajaan Haiwan: Ekspedisi Everest; Kali Sungai Rapids; Kilimanjaro Safaris; DINOSAUR; Ia sukar untuk menjadi bug.

Di Pusat Epcot: Bumi Kapal Angkasa; Track Test; Misi: Ruang; Soarin ‘; Inovatif; Illuminations;

• Parade untuk Menangkap: Countdown Pixar Pals untuk Fun! perbarisan bintang Pixar kegemaran.

• Langkau: Pertunjukan watak (kanak-kanak akan menuntut mereka terlalu bayi)

• Kanak-kanak Boleh Takut Oleh: Menara Zon Twilight of Terror; Ekspedisi Everest.

• Rencana Makan: Restoran dengan semua-anda-boleh makan bufet akan memenuhi selera pelbagai remaja dan selera besar! Cuba Boma di Afrika Kingdom Lodge Hotel, yang menawarkan masakan Afrika bersama dengan klasik Amerika. Restoran etnik adalah menyeronokkan untuk dijadikan sampel, kerana kanak-kanak lebih pemakan adventursome pada usia ini. (Terdapat banyak pilihan di Epcot’s World Showcase!) Dan, jika anda mempunyai anak lelaki atau anak perempuan yang mencintai sukan, pastikan anda makan di ESPN Club di Disney’s Boardwalk. Ia adalah syurga peminat, dengan televisyen di mana-mana (walaupun di bilik mandi!)

• Tempat Terbaik untuk Menyambut Watak: Parade-terutama malam The Main Street Electrical Parade Magic Kingdom. Kanak-kanak zaman ini masih suka melihat watak-watak, tetapi tidak selalu mahu mengakuinya. Parade membolehkan mereka melihat kegemaran mereka, tanpa perlu bersentuhan dengan mereka.

• Tempat untuk bersantai: Taman air-terutamanya Blizzard Beach (di mana daredevils akan mengalir di bawah perairan Plummit Summit sepanjang 120 kaki pada kelajuan sehingga 60 batu sejam).

Petua Panas:
Jika boleh, berikan anak-anak perjalanan dengan rakan-rakan atau ahli keluarga lain yang berumur dekat.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.