Orangtua perdebatkan sama ada ia OK untuk membiarkan anak-anak kencing di khalayak ramai

Untuk kencing atau tidak kencing di khalayak ramai? Itulah perdebatan panas di kalangan ibu bapa yang berkemahiran dalam latihan. Ada yang mengatakan ia bukan masalah besar untuk anak kecil untuk melakukan “pee alam semula jadi” sesetengahnya, sementara yang lain berpendapat penanaman awam harus menjadi jenayah.

Di beberapa tempat ia berada. Ibu Philadelphia, Caroline Robboy baru-baru ini telah ditampar dengan tiket – dan ceramah mengenai keibubapaan yang buruk – apabila dia membiarkan anaknya berusia 2 tahun di khalayak ramai. Dia dan tiga anaknya pergi makan malam di Johnny Rockets, kemudian melawat pakaian berdekatan, di mana anak lelaki berusia 2 tahun itu mengumumkan dia terpaksa pergi. Robboy memberitahu NBC News kedai itu tidak akan membenarkan mereka menggunakan tandas.  

Mereka menuju ke restoran, tetapi Nathaniel tidak dapat menahannya. “Saya memberitahu dia untuk pergi ke patch rumput dan membuat kencing,” kata Robboy kepada NBCPhiladelphia.com. Perkara seterusnya yang dia tahu, seorang pegawai polis memberikan tiket $ 50 untuk kencingnya awam – dan kuliah tentang bagaimana dia boleh membenarkan potensi “menyimpang” untuk melihat bahagian persendirian anaknya.  

Robboy mengatakan dia akan melawan tiket. Seorang jurucakap polis memberitahu NBCPhiladelphia.com bahawa jabatan sedang mengkaji perkara itu.

Apabila anak kecil anda mesti pergi …

Kisah ini mempunyai beberapa ibu bapa menggaru kepala mereka tentang mana anak-anak kecil boleh dan tidak boleh kencing.

Latihan potty jarang berlaku tanpa beberapa kecemasan. Tetapi kencing manis awam adalah jenayah di banyak kawasan, tanpa mengira umur, dan undang-undang setempat boleh berubah mengikut bidang kuasa. Di sesetengah tempat, seperti Philadelphia, ia adalah tiket, manakala di tempat lain ia adalah caj yang salah.

Tidakkah kita memotong kanak-kanak berumur 2 tahun sedikit di sini? Ia tidak seperti kita mengambil kanak-kanak kecil yang membuang air besar di seluruh tempat. Secara saintifik, air kencing agak bersih.

Mallory May, ibu kepada dua anak lelaki dan seorang pereka perhiasan di Manhattan dan Sag Harbour, berkata anak lelakinya berusia 3 tahun akan menurunkan lacinya di mana sahaja di luar rumah. Apabila dia meresap beberapa rumpai laut di pantai pada hari yang lain, Mei telah bercanggah tentang apa yang perlu dilakukan.

“Saya pasti tidak mahu menghalang proses latihan tandasnya,” jelasnya. “Tetapi terdapat kebiasaan tertentu yang kita tidak hidup dalam fikiran saya apabila kita kencing di mana sahaja di khalayak ramai, pada usia apa-apa.”

Anh-Van Nguyen, ibu kota New York, mengatakan ada perkara-perkara yang lebih buruk daripada mengupas di semak-semak. Dia pernah melihat seorang kanak-kanak melepaskan pakaian dan kencingnya di tengah-tengah taman permainan. “Anak-anak berkaki ayam lain berlari seluruhnya,” katanya. “Adalah menjijikkan. Jika anda tidak terlatih, saya fikir anda perlu mengambil sedikit masa dan mencari tempat yang lebih sesuai – pokok atau semak mungkin lebih sesuai. “

Dan ketika anak laki-laki dan perempuan berdesakan di depan umum, Stephanie Sulzbach, ibu kepada dua orang anak lelaki Connecticut, menganggap lelaki memberi perhatian kepada model peranan lelaki mereka. “[Suami saya] akan mengambil kencing di luar hari dengan menggunakan tandas. Dia yakin bahawa inilah sebabnya lelaki ‘dipenuhi’ cara mereka … Kita hidup di kawasan luar bandar, jadi pergi ke luar benar-benar bukan masalah besar. “

Memang benar, perdebatan ini mempunyai perpecahan di luar bandar / bandar. Membenarkan anak anda untuk kencing di belakang rumah anda atau di padang adalah berbeza daripada mereka menarik seluar mereka di Madison Avenue (yang mana satu ibu bapa memberitahu MAMA HARI INI dia menyaksikan, dan masih trauma oleh).  

Tetapi seperti Julie Buxbaum, ibu seorang gadis berusia 2 tahun dan penulis novel “The Opposite of Love” dan “After You,” menunjukkan, anjing membasahi semua bandar (dan pinggiran bandar) setiap hari dan tidak ada yang berfikir dua kali mengenainya. “Apabila [anak-anak] perlu pergi, mereka perlu pergi. Pemikiran saya: jika anjing dibenarkan untuk mengetuk pokok, kenapa tidak boleh kanak-kanak? “

Dia mengatakan lebih banyak tandas awam yang bersih dapat menyelamatkan kita semua banyak tandas. Dia suka dapat membawa anak perempuannya ke tandas awam di taman dan taman permainan, tetapi setelah tinggal di London, New York, dan sekarang Los Angeles, dia berkata tandas awam kebanyakannya terlalu kasar untuk melawat dengan anak kecil. 

Sudah tentu, membiarkan anak kencing di tempat awam bermakna anda mengambil risiko penilaian dari orang yang belum mempunyai anak. Ashley Jacobs, pelopor media sosial untuk blog pembiayaan peribadi, mengatakan dia tidak akan membiarkan anak kecilnya mengalir di rumput ketika dia mempunyai anak. Dia tidak mahu mereka keliru tentang kelakuan yang sesuai di khalayak ramai. “Saya bimbang,” katanya. “Jika saya membiarkan mereka melakukannya sekali, mereka akan fikir ia adalah OK untuk melakukannya sepanjang masa.”

Adakah orang Amerika hanya membuat bau yang besar?

Ibu bapa di negara lain telah melepaskan anak kecil di kalangan umum untuk generasi, dan lampin hanya mula menjadi lebih popular di China. Sebenarnya, latihan tandas Cina sering melibatkan memakai seluar khas, dipanggil kaidangku, yang berpecah terbuka di kawasan kelengkungan, jadi kanak-kanak kecil boleh mencangkung dan kencing setiap kali mereka terpaksa, di sana terbuka. 

Lauren Apfel, seorang ibu Amerika yang tinggal di Glasgow, berkata membiarkan kanak-kanak kecil di khalayak ramai sangat biasa di UK; ia tidak semestinya menjadi topik untuk perdebatan. “Sebelum saya mempunyai kanak-kanak yang dilatih tandas, saya masih ingat sedikit terkejut melihat kencing seorang teman berusia 3 tahun menentang pokok dengan tidak ada perselisihan, dikelilingi oleh beberapa kanak-kanak lain yang melakukan perkara yang sama. Apabila saya menunjuk ini kepada rakan saya, seolah-olah memberi tahu dia tentang bencana itu, dia menjelaskan bahawa ia adalah tuan untuk kursus di sini. “

Dia dengan cepat menambah bahawa kebijaksanaan dan akal sehat memainkan peranan yang besar di mana ibu bapa membenarkan anak-anak menurunkan trou. “Orang-orang di sini akan kelihatan seperti kanak-kanak di atas kereta atau tingkap. [Tetapi] hampir semua kawasan berumput adalah permainan yang adil. “

Jacoba Urist adalah seorang wartawan dan ibu di Manhattan. Dia juga merupakan penyumbang kepada Forbes, di mana ia meliputi berita keibubapaan, kewangan, dan semasa. Jacoba menerima J.D. dan LL.M. dalam percukaian dari Sekolah Hukum Universiti New York. Ikuti dia di twitter: @Thehappiestpare.

Whiz di atas cerita-cerita yang berkaitan:

Adakah latihan tandas untuk pergi tanpa pergi?

MUMBA HARI berkongsi nasihat latihan tandas kehidupan sebenar mereka

Anak kecil saya mempunyai mulut tandas