Operasi Kesyukuran memberi inspirasi kepada anak-anak untuk menghantar gula-gula Halloween untuk menghiburkan pasukan

Kadang-kadang satu pek mudah Halloween permata adalah semua yang diperlukan untuk meletakkan senyuman di wajah seorang tentara beribu-ribu batu dari rumah.

Mendapatkan kanak-kanak untuk mengambil bahagian dengan tambahan Kit Kat atau Reese’s Butter Butter Cup selepas trick-or-treat boleh menjadi lebih mudah apabila mereka tahu ia akan memberikan seorang veteran tentera rasa rumah.

Operasi Gratitude
Operasi Terima kasih menghantar lebih daripada 700,000 paun gula-gula Halloween kepada ahli-ahli ketenteraan A.S. yang dihantar ke luar negara tahun lepas dan kelihatan melebihi angka itu tahun ini dengan bantuan kanak-kanak dan orang dewasa di seluruh negara. Terimakasih dari Operasi Kesyukuran

Itulah sebabnya Operasi Syukur, organisasi bukan keuntungan yang menghantar pakej penjagaan dan surat kepada ahli-ahli tentera A.S., sekali lagi meminta derma gula-gula Halloween dari sekarang hingga pertengahan November untuk memberi veteran kami sedikit rasa rumah.

BERKAITAN: Bagaimana anda mengendalikan gula-gula Halloween? 8 penyelesaian kreatif untuk ibu bapa

“Kepada saya apa program ini benar-benar memberi setiap kanak-kanak di Amerika, tidak kira berapa umur mereka, peluang untuk mengucapkan terima kasih dan belajar tentang konsep perkhidmatan dan pemberian, sambil belajar bahawa ada orang yang meletakkan nyawa mereka garis untuk perlindungan kami, “kata pengasas syukur Operasi Carolyn Blashek kepada HARI INI.

Itulah mesej yang Heather Leonard, pengetua Alice M. Barrows Elementary School di Reading, Massachusetts, berharap dapat menyampaikan kepada murid-murid mudanya dengan berpartisipasi dalam pemacu untuk menghantar gula-gula Halloween untuk Operasi Kesyukuran.

Operasi Gratitude
Pengasas Pengakrifan Operasi dan seorang pengetua di sekolah rendah yang menyertai program ini juga merasakan ia cara yang bagus untuk anak-anak untuk mengucapkan terima kasih kepada tentera kami dan belajar tentang perkhidmatan beberapa ahli keluarga mereka. Terimakasih dari Operasi Kesyukuran

“Masa ini berfungsi dengan baik dengan koleksi Halloween dan Hari Veteran yang akan datang (11 November) kerana tema kami untuk bulan depan adalah menghormati dan menyokong mereka yang berkhidmat,” kata Leonard HARI INI. Malah mereka tahu bahawa mereka mempunyai veteran dalam keluarga mereka, jadi ia juga peluang yang baik untuk mereka bercakap dengan keluarganya tentang siapa yang telah berkhidmat dan mengambil sedikit masa untuk mengakui perkhidmatan mereka. “

Leonard mempunyai sepupu yang berkhidmat di tentera dan mahu pelajarnya memahami pengorbanan yang dibuat oleh angkatan bersenjata kami. Anak-anak perempuannya sendiri, umur 4 dan 6 tahun, juga telah membantu memilih gula-gula untuk dihantar ke Gratitud Operasi.

“Apabila anda berkhidmat bukan hanya masa dari keluarga anda, ia juga tinggal di mana anda tidak mempunyai akses kepada perkara yang biasanya anda pergi membeli di kedai penjuru,” katanya. “Anda merindui keselesaan makhluk ini yang kita ada pada hari demi hari. Sesuatu yang kecil seperti bar Kit Kat sebagai satu kejutan boleh menjadi masalah besar. “

Operasi Gratitude
Banyak pihak yang bersyukur juga memberitahu Operasi Terima kasih bahawa mereka menggunakan gula-gula untuk membantu membina hubungan positif dengan anak-anak tempatan di kawasan mereka. Terimakasih dari Operasi Kesyukuran

Operasi Bersyukur pada mulanya bergaul dengan doktor gigi pada tahun 2007 untuk membeli kembali gula-gula dari anak-anak untuk dihantar kepada veteran tentera, tetapi sejak itu telah berkembang termasuk sekolah, gereja, rantai restoran dan banyak lagi. Organisasi itu menghantar lebih daripada 700,000 paun gula ke tentera di luar negara tahun lepas dan menjangka angka itu meningkat tahun ini.

BERKAITAN: Video viral keluarga mengenai permen Halloween adalah tepat

“Keseluruhan imej anak-anak ini yang telah keluar dan melakukan tipu daya mereka atau merawat dan berkata, ‘Saya ingin memberikan gula-gula ini kepada pasukan’ adalah apa yang berlaku, ” kata Blashek.

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini

Angel Cuevas, yang merupakan aktif A.S. Aeronautics dari tahun 2005 hingga 2013 dan kini aktif di Rizab Laut A.S., dapat mengingat mendapatkan pakej gula-gula Halloween ketika dia ditugaskan di Afghanistan pada tahun 2010 dan naik ke USS Makin Island pada tahun 2012.

Operasi Gratitude
Ahli-ahli ketenteraan dapat menikmati sedikit rasa di rumah sementara sering beribu-ribu batu jauhnya. Terimakasih dari Operasi Kesyukuran

“Semua orang benar-benar menyukainya,” kata Cuevas, yang juga naib presiden operasi untuk Operasi Gratitude. “Banyak askar juga menggunakan gula-gula untuk membina hubungan dengan anak-anak dan penduduk setempat dalam bidang tanggungjawab mereka untuk membantu menjaga keselamatan mereka di medan perang. Itulah kesan program ini. “

Ini adalah tahun kedua Sekolah Elementary Alice M. Barrows telah melakukan koleksi. Mereka mengharapkan untuk mempunyai gula-gula yang banyak sehingga mereka mencari rakan kongsi komuniti untuk membantu membiayai bayaran pos untuk menghantar semuanya ke Operasi Terima Kasih.

“Kami cuba membuat pelajar kami berfikir di luar gelembung kami di sini untuk melihat apa yang orang benar dalam tentera lakukan untuk kami,” kata Leonard.

Baldi popcorn bayi dan lain-lain kostum DIY Halloween yang terakhir untuk kanak-kanak

Oktober.26.201604:33

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.