Nota bayi: Baji tinggi untuk kanak-kanak – fesyen ke hadapan atau faux pas?

Bukan rahsia wanita suka kasut tumit tinggi mereka. Heck, Manolo Blahnik dikatakan sebagai rakan kelima dalam “Sex and the City.” Tetapi mereka telah berkembang menjadi wanita, jadi ia pasti dapat diterima, jika mahal, pilihan fesyen.

Kini pereka membuat tumit untuk gadis kecil dan ibu bapa membeli mereka. Babble baru-baru ini mempersoalkan akal menjual 3-inci baji kepada gadis-gadis muda – sesuatu yang sedang dilakukan oleh Michael Kors. Baji coklat, boho-chic, baji espadrille dengan tumit 3 inci dilekatkan pada rhinestones dan akan merayu kepada peminat muda Rachel Zoe. (Gadis-gadis kecil dengan lebih banyak suasana getaran bandar, mungkin lebih menarik kepada versi perak mewah.)

 

Walaupun kasut diiklankan sebagai untuk kanak-kanak / remaja, saiznya kelihatan untuk kanak-kanak perempuan dalam lingkungan usia 6-10 tahun. Michael Kors sudah tentu fesyen-maju, tetapi dia bukan pereka pertama untuk memasarkan tumit kepada gadis-gadis muda. Hanya bulan lepas, TLC Parentables menulis mengenai trend kanak-kanak perempuan tadika zaman kanak-kanak memakai espadrilles. Mereka menunjuk sepasang yang dijual oleh Target dengan tumit 2.25 inci. Ia dikatakan kasut bukan hanya untuk acara khas, tetapi pakaian sekolah yang popular. Dan jangan lupa bahaya yang dibangkitkan apabila Suri Cruise yang berusia 5 tahun memakai sepasang emas, tumit rendah – dan tumit Suri adalah praktikal rumah pangsa berbanding dengan baji 3 inci.

Ya, gadis-gadis mahu melihat dan berpakaian seperti orang dewasa dan ya, kasut ini comel, tetapi haruskah gadis-gadis usia sekolah rendah memakai tumit? Mereka pastinya tidak akan berjalan dan bermain di dalamnya. Atau, jika mereka melakukannya, ada peluang yang baik untuk mereka luka dengan kecederaan buku lali.

Mungkin seorang pengulas Zappos.com sedikit kasut Michael Kors berkata ia terbaik. Madison1 menulis:

Kasut ini sangat comel. Malangnya ibu saya mengatakan bahawa saya tidak boleh mendapatkannya kerana saya tidak dibenarkan memakai kasut. “

Nah, ibu Madison1 tidak akan membenarkan dia memakai tumit – bagaimana pula dengan ibu-ibu yang lain? Adakah tumit untuk kanak-kanak perempuan sebagai pakaian tambahan yang tidak berbahaya dan bergaya atau mereka adalah pakaian palsu? 

Dana Macario adalah penyumbang MATA HARI INI dan ibu Seattle kepada dua anak muda.

Lebih banyak cerita berkaitan fesyen dari MUMBA HARI INI:

Waxing, mencukur dan menusuk, oh saya! Bilakah sudah baik untuk kanak-kanak perempuan?

Apa yang anda fikir tentang ‘Shape-up’ kasut untuk kanak-kanak perempuan?

Adakah bikini push-up untuk kanak-kanak perempuan melintasi garisan?