Moms semakin nyata tentang ‘mencintai cabaran pasangan anda’, dan itu lucu

Jika anda sudah berkahwin dan di Facebook, ada peluang yang baik untuk anda dicalonkan oleh rakan untuk menyertai popular “mencintai cabaran pasangan anda.”

Cabaran itu menggalakkan para peserta untuk menyiarkan foto bernilai seminggu ke Facebook, bersama-sama dengan jawatan tentang kenangan istimewa yang telah mereka kongsi dengan pasangan mereka, atau anekdot manis tentang mengapa mereka suka rakan mereka.

Tetapi fenomena Facebook memberi inspirasi kepada beberapa ibu untuk bercakap tentang masa-masa gigih dalam perkahwinan – dari berhujah ke arah arah untuk menginap sepanjang malam untuk menjaga kanak-kanak yang sakit – mengatakan ia adalah detik-detik yang akhirnya membuat mereka merasa paling berkaitan dengan pasangan mereka.

Juru gambar Danielle Guenther has created images of real moments from pregnancy and parenthood, and was inspired to create an image of a truthful glimpse into marriage after seeing the 'love your spouse challenge' on Facebook.
Jurugambar Danielle Guenther telah mencipta imej momen sebenar dari kehamilan dan keibuan, dan telah diilhamkan untuk mencipta imej gambaran yang benar ke dalam perkahwinan selepas melihat ‘mencintai cabaran pasangan anda’ di Facebook.Danielle Guenther Photography

BERKAITAN: Kecantikan dalam kekacauan: Lihat apa yang berlaku apabila foto keluarga menjadi nyata

Danielle Guenther adalah seorang jurugambar gaya hidup yang telah mencipta dua siri foto yang menunjukkan realiti kehamilan dan keibuan. Melihat rakan-rakan menyiarkan momen-momen glossed sebagai sebahagian daripada cabaran itu memberi inspirasi kepadanya untuk menangani apa yang dia panggil “momen biasa” dalam perkahwinan, mewujudkan imej pertama dalam apa yang dia harapkan akan menjadi satu siri “perkahwinan sebenar” gambar.

“Saya menggali idea tentang ‘mencintai cabaran pasangan anda’ dan semua yang dikandungnya – cinta,” kata Guenther kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Tetapi bagaimana dengan detik-detik ketika kamu bertengkar atau tidak setuju dan kenangan yang mengasihi itu adalah sesuatu yang lalu?”

“Saya fikir ada banyak humor di saat-saat biasa,” kata Guenther. “Sungguh mengerikan apabila anda berada dalam perselisihan, tetapi pada masa yang sama, anda melihat ke belakang dan ketawa pada betapa sangat marah anda berdua – atau sekurang-kurangnya seorang daripada anda – adalah.”

Guenther berkata dia berharap untuk mengambil lebih banyak gambar “perkahwinan sebenar”, dengan harapan untuk menangkap momen jujur ​​yang membentuk perkahwinan, dan akhirnya membawa kepada hubungan yang lebih kuat.

“Hidup dengan seseorang hari demi hari boleh menjadi sangat memuaskan, tetapi sering membuat kepala anda meletup di masa-masa dan terdapat humor di dalamnya,” kata Guenther.

Blog Meredith Masony di Itu Tidak Benar, dan baru-baru ini berkongsi pemikirannya mengenai cabarannya dengan pembacanya dalam jawatan Facebook.

“Cabaran sebenar adalah mengetahui bahawa ada lebih banyak kehidupan daripada gambar dan hadiah ulang tahun yang sempurna,” tulis Masony dalam jawatan itu. “Cabaran sebenar adalah mengetahui bahawa orang yang tidur di sebelah anda, berdengkur seperti trak Mack, mempunyai punggung anda tidak peduli apa pun. Mereka berada di sana untuk anda walaupun anda sendiri mahu menyerah.”

Masony telah berkahwin selama 13 tahun, dan mengatakan dia berkongsi perasaannya tentang cabaran itu kerana dia percaya menjadi kenyataan dengan pembaca tentang perkahwinan dan keibubapaan, memastikan mereka tahu bahawa mereka tidak bersendirian dalam perjuangan sehari-hari mereka.

“Adalah penting untuk diingati bahawa ia bukan persaingan, dan perkahwinan itu sendiri adalah cabaran sebenar,” kata Masony. “Kesempurnaan boleh menjadi pembaziran hubungan, jadi kami tidak berusaha untuk itu.”

Melissa Bowers blogged about her feelings on the challenge, sharing a series of photos that offered a candid look into what her own marriage really looks like.
Melissa Bowers membentangkan perasaannya mengenai cabaran itu, berkongsi satu siri foto yang menawarkan pandangan yang terang tentang apa yang dilihat oleh pernikahannya sendiri. “Hari ini saya mencalonkan mana-mana pasangan yang pernah mengambil ‘Netflix dan Chill’ secara harfiah,” Bowers menerangkan foto ini.Melissa Bowers / Michifornia Girl

Melissa Bowers, yang menulis blog di Michifornia Girl, menulis jawatan yang menjadi virus awal bulan ini bertajuk, “Saya tidak boleh dengan hati nurani mengambil bahagian dalam ‘mencintai cabaran pasangan anda.'”

Bowers bercakap dengan terang tentang perjuangan yang telah dia hadapi dalam perkahwinannya sendiri, dan menyatakan kebimbangan bahawa mereka yang berkongsi foto “sempurna” dalam cabaran hanya mendedahkan bahagian-bahagian terbaik kehidupan mereka, daripada menjadi nyata tentang perjuangan yang mereka hadapi.

“Kami mempunyai gambar perkahwinan udara dan bersinar, selfies hebat,” tulis Bowers dalam jawatan itu. “Tetapi saya perlu menyiarkan sesuatu di luar lima peratus yang terbaik, kerana itu bukannya bagaimana kesatuan kita kelihatan banyak masa.”

Untuk menunjukkan bagaimana perkahwinannya sering kelihatan, ibu dua mencatatkan satu siri foto yang menunjukkan pernikahan perkahwinan, seperti suaminya harus bekerja terlambat sementara anak-anak memimpinnya gila, dan ibu bapa keletihan merasa setiap malam setelah anak-anak berada di tempat tidur.

“Jadi … kita bertengkar tentang perkara-perkara kadang-kadang, mungkin banyak kali, bergantung pada hari,” tulis Bowers dalam kapsyen untuk imej ini. “Ini mungkin tentang wang, atau mendisiplinkan anak-anak, atau sesuatu yang saya katakan dua puluh tujuh tahun lalu, atau stoking kotor.”Melissa Bowers / Michifornia Girl

“Apabila cabaran ini mulai berjalan, semua gambar telah ditimbulkan dan ‘sparkly’, seperti yang saya masukkan ke dalam pos,” kata Bowers. “Saya benar-benar suka melihat gambar rakan-rakan saya – terutamanya luka-luka ketika mereka pertama kali bertemu, jadi muda dan cinta. Tetapi dengan cepat menjadi jelas bahawa tiada siapa yang mempunyai gambar barang-barang lain, dan untuk alasan yang baik.”

BERKAITAN: Kenapa perkahwinan anda tidak perlu sempurna untuk menjadi bahagia

Bowers mengatakan bahawa dia dan suaminya, seperti kebanyakan pasangan, telah memukul bahagian mereka “patch kasar,” dan ingin menunjukkan bahawa perkahwinan sebenar tidak selalu digilap dan menyempurnakan cara mereka digambarkan di media sosial.

“Saya mahu jawatan saya untuk berfungsi sebagai peringatan yang ringan, menghibur, dan lembut bahawa ketidaksempurnaan adalah lebih baik daripada itu: ia juga boleh dirayakan,” kata Bowers.

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan buletin TODAY! Daftar di sini

“Kami tidak sepatutnya membandingkan kehidupan kita dengan orang lain, tetapi kita lakukan – secara sedar dan tidak sedar, tidak kira usia kita, dan kita sentiasa ada. Majalah dan media sentiasa dibakar untuk mempamerkan supermodel sembilan puluh paun , dan saya menyamakan media sosial dengannya. Pada dasarnya, kita semua mempromosikan ‘realiti’ yang tidak boleh dicapai. “