Moms memberi amaran tentang video mengganggu yang ditemui di YouTube Kids: ‘Harap berhati-hati’

Kemas kini, 7 Nov, 2017: HARI INI Ibu bapa membahagikan kisah ini dari tahun 2016 kerana satu siri baru video yang tidak sesuai telah dipertingkatkan di YouTube Kids dan menjadi tajuk utama. Walaupun nama saluran dan aksara yang digunakan mungkin berbeza, masalahnya tetap sama – video mengganggu yang bersembunyi di sebalik watak kartun yang biasa sedang berjalan ke YouTube dan mencari penonton muda.

Berikut adalah video TODAY mengenai perkembangan terkini. Petua berguna untuk mengelakkan kandungan sedemikian merangkumi hanya saluran YouTube yang dipercayai, menetapkan dengan teliti dan mengemas kini kawalan ibu bapa untuk program dan aplikasi video, mendengar dan menonton kandungan dengan anak-anak anda, dan menyimpan peranti elektronik di kawasan terbuka semasa mereka sedang digunakan.

Kanak-kanak YouTube mendedahkan kanak-kanak kepada kandungan yang tidak sesuai, sesetengah ibu bapa menuntut

07.07.201703:00

Ibu bapa anak tablet yang menggunakan anak-anak tidak asing dengan video YouTube dengan lagu-lagu lagu “Finger Family” yang menarik – video di mana watak-watak kartun menari di hujung jari yang digambarkan semasa menyanyi lirik seperti, “Daddy finger, daddy finger, where are you Di sini saya berada di sini, bagaimana keadaan anda? “

Doktor Mickey mouse finger family song and more mickey songs
Beberapa video pada saluran YouTube Keluarga Superkidz Finger bermula dengan watak kartun yang biasa menyanyi, kemudian beralih kepada imej keganasan grafik.YouTube / Superkidz Finger Family

Walaupun ibu dan ayah bergurau tentang video yang menjengkelkan, mereka mungkin selamat di aplikasi Kanak-kanak YouTube, versi laman video yang digambarkan oleh YouTube sebagai “aplikasi yang menyeronokkan dan mudah, di mana kanak-kanak boleh menemui video, saluran dan senarai main mereka cinta. “

Walau bagaimanapun, satu saluran yang tersedia di YouTube Kids, Superkidz Finger Family, telah menawarkan lagu gelap pada lagu “Finger Family”. Baru-baru ini, beberapa ibu telah berkongsi di media sosial kejutan mereka ketika mencari gambar grafik Mickey Mouse dan keluarganya, menembak satu sama lain – dan mereka sendiri – di kepala dengan senjata.

Doktor Mickey mouse finger family song and more mickey songs
Apabila video ini berlangsung, Mickey Mouse ditunjukkan memegang pistol, menembak orang lain dan dirinya sendiri.YouTube / Superkidz Finger Family

YouTube mengalih keluar saluran itu selepas bercakap kepada HARI INI HARI INI – hari selepas ibu mula menyebarkan penggera mengenai kandungan yang tidak sesuai sepenuhnya. Beth Brister-Kaster, ibu Ohio, menyiarkan video ke Facebook, berkongsi salah satu video – yang bermula dengan kartun yang tidak bersalah sebelum beralih ke adegan ganas.

“Saya baru sahaja memadam aplikasi YouTube Kanak-kanak selama-lamanya. Tidak pernah lagi,” kata Brister-Kaster sambil menunjukkan video yang dipersoalkan. “Ini benar-benar tidak masuk akal. Inilah yang dilihat oleh anak-anak kita … itu hanya Peppa Pig dan kemudian, tiba-tiba, ia pergi ke menembak orang Mickey Mouse.”

Brister-Kaster, anak perempuannya 4, berkata dia menyiarkan video itu kerana dia terkejut melihat kandungan tersebut di laman web yang dia percaya.

BERKAITAN: Kumpulan sokongan kanak-kanak mengatakan bahawa YouTube Kids mempunyai video yang tidak sesuai

“Saya perlu melindungi (anak perempuan saya) dan saya memerlukan ibu bapa yang lain untuk menyedari sampah jenis ini yang terdapat di Internet,” kata Brister-Kaster kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Saya pasti tidak mahu (anak perempuan saya) melihat jenis barang seperti itu. Siapa yang akan berfikir untuk melakukan sesuatu seperti itu tiga minit ke dalam video anak kecil?”

Doktor Mickey mouse finger family song and more mickey songs
“Ini benar-benar tidak masuk akal,” kata Brister-Kaster dalam videonya. “Inilah yang dilihat oleh anak-anak kita … itu hanya Peppa Pig dan kemudian, tiba-tiba, ia pergi kepada orang menembak Mickey Mouse.”YouTube / Superkidz Finger Family

Maryland ibu Chaye Benjamin juga menyiarkan tindak balas terhadap kandungan itu, penggambaran video Facebook semasa dia bersembunyi di bilik mandinya, sehingga anak perempuannya yang berusia 3 tahun tidak akan melihat video untuk kali kedua.

“Ini adalah saluran YouTube kanak-kanak … ini bukanlah Saluran YouTube biasa, itu saluran kanak-kanak,” kata Benjamin sambil menangis. “Sila berhati-hati, sila tonton video dengan anak-anak anda, jangan biarkan mereka menonton video itu sendiri.”

Doktor Mickey mouse finger family song and more mickey songs
“Harap berhati-hati,” kata Benjamin dalam videonya. “Sila tonton video dengan anak-anak anda, jangan biarkan mereka menonton video itu sendiri.”YouTube / Superkidz Finger Family

Pengakuan Benjamin terhadap ibu bapa yang lain memberi inspirasi kepada petisyen Change.org, meminta YouTube untuk mengharamkan saluran keluarga Superkidz Finger Family sepenuhnya. Orang tua lain meninggalkan komen sokongan mengatakan bahawa mereka telah melaporkan kandungan yang tidak sesuai ke YouTube.

Seorang jurucakap YouTube memberitahu IBU HARI INI bahawa syarikat itu bekerja keras untuk memastikan kandungan yang ditemui di YouTube Kids mesra keluarga, sambil menambah bahawa mereka mengambil maklum balas penonton dengan serius. Syarikat itu juga mempunyai rancangan untuk kemas kini masa depan untuk apl Kanak-kanak YouTube, yang akan membolehkan ibu bapa untuk menyesuaikan lagi jenis kandungan yang mereka mahu anak-anak mereka menonton melalui kawasan kawalan ibu bapa aplikasi.

“Kami menghargai orang yang melukis kandungan bermasalah untuk perhatian kami, dan memungkinkan sesiapa sahaja membenderakan video,” kata jurucakap itu. “Video yang dibenderakan secara manual dikaji semula 24/7 dan sebarang video yang tidak termasuk dalam apl dikeluarkan.”

Apabila ditanya tentang saluran Keluarga Superkidz Finger khusus, YouTube tidak dapat memberi komen.

Walaupun kelihatan bahawa Anak YouTube telah mengeluarkan saluran keluarga Superkidz Finger dari aplikasinya, saluran itu masih di YouTube, dengan video yang jelas bertujuan untuk kanak-kanak yang mengandungi imej Mickey Mouse dan adegan grafik pembunuhan dan keganasan.

Walaupun garis panduan YouTube menyatakan bahawa pengguna laman web harus berusia tiga belas atau lebih tua, garis panduan komuniti melarang “kandungan ganas atau berdarah yang terutama bertujuan untuk mengejutkan, sensasi, atau tidak menghormati.”

Walau bagaimanapun, garis panduan terperinci di laman web itu membuat elaun untuk “video yang mengandungi penggambaran dramatis keganasan,” yang menyatakan bahawa kandungan itu mungkin terhad oleh laman web ini, tetapi tidak diharamkan.

Doktor Mickey mouse finger family song and more mickey songs
Selepas kandungan grafik dipaparkan, video akan kembali kepada imej kartun yang tidak ganas.YouTube / Superkidz Finger Family

Moms seperti Brister-Kaster masih percaya saluran itu harus dikeluarkan dari YouTube sepenuhnya. Dan, sehingga YouTube mendapati cara yang lebih teliti untuk menapis kandungan anak-anak mereka, Brister-Kaster berkata dia tidak akan membenarkan anak perempuannya menggunakan aplikasinya.

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini

“Kami akan berpegang kepada Disney Jr dan aplikasi PBS,” kata Brister-Kaster. “Dan, saya mendapat banyak mesej daripada ibu-ibu lain yang telah memadam aplikasi itu juga, dan mengatakan perkara yang sama.”

Aplikasi ‘Kanak-kanak YouTube’ mengkritik kandungan

20.20.201502:47

Loading...