Moms akan dipompa mengenai dasar penyusuan Sasaran

Ibu breastfeeding a toddler
Jangan huru-hara dengan mamas menyusu.Courtesy Elizabeth Broadbent

Perhatian, peruncit: Ibu menyusu mempunyai pengaruh yang serius ke atas Internet.

Sebagai bukti, pertimbangkan pujian yang disampaikan kepada Sasaran selepas dasar penyusuannya menyala di Facebook:

Sekiranya gambar dari buku panduan pekerja Sasaran agak sukar untuk dilihat, inilah yang menyatakan dasar:

Para tetamu boleh menyusu secara terbuka di kedai-kedai kami atau bertanya di mana mereka boleh pergi menyusukan anak mereka. Apabila ini berlaku, ingat perkara ini:

  • Dasar sasaran menyokong menyusu di mana-mana kawasan kedai kami, termasuk bilik pemasangan kami, walaupun ada yang menunggu
  • Jika anda melihat penyusuan tetamu di kedai-kedai kami, jangan mendekati dia
  • Sekiranya dia mendekati dan meminta anda untuk menyusukan lokasi, tawarkan bilik yang sesuai (jangan tawarkan tandas sebagai pilihan)

Foto berbayang itu pertama kali muncul di halaman Facebook Mama’s Milkies pada 11 Julai dan kemudiannya dikongsi oleh kumpulan Facebook Mama Talk. Lebih daripada 40,000 orang telah menyukai siaran Ibu Mama Talk, dan beratus-ratus orang telah mengulas tentangnya dengan penuh semangat.

  • “Inilah sebabnya saya suka Sasaran !!! Sekitar sebulan yang lalu saya sedang menyusu anak perempuan saya dan seorang pelanggan pergi dan mendapat pengurus, membawa mereka ke tempat saya menyusu (di bahagian lelaki dengan suami saya, ditutup) dan mengadu. Pengurus meminta maaf kepada saya dan menjelaskan kepada LADY bahawa saya dibenarkan untuk menyusukan bayi saya di mana saya selesa melakukannya dan terus menjelaskan kepada wanita bahawa jika dia tidak suka, jangan tonton. ” – Laci Crawford
  • “Kerja yang baik kepada mereka untuk mendapatkannya dengan betul dan melatih kakitangan mereka dengan betul terutama ini cinta ‘tidak menawarkan tandas sebagai pilihan’ … begitu banyak tempat lain telah melakukan kesalahan ini !!” – Hazel Ip
  • “Saya MENAMBAH Sasaran dan telah menyusui di sana berkali-kali!” – Daphney Biddle Long

Pada petang Rabu, Target memberitahu TODAY.com bahawa ia mengambil berat tentang keselesaan persnya.

“Kami mahu semua tetamu kami merasa selesa dengan kami,” kata peruncit itu. “Dasar penyusuan kami, yang terpakai kepada semua kedai, adalah salah satu cara kami menyokong tetamu kami.”

Sasaran pasti dalam kedudukan yang berbeza berbanding dengan tahun 2011, apabila ibu-ibu menyusukan yang tidak puas hati mengadakan “jururawat” di kedai Sasaran di seluruh Amerika Syarikat. Perbuatan perpaduan ibu ini berlaku selepas per sasaran di Texas diberitahu untuk menutup sementara menyusukan.

Pada Dec. 28, 2011, Deanna Vascoe breastfed her then-16-month-old son during a
Pada 28 Disember 2011, Deanna Vascoe menyusukan anaknya yang berusia 16 bulan ketika melakukan protes “jururawat” di kedai Sasaran di Webster, Texas.Cody Duty / Houston Chronicle melalui AP

“Kami sentiasa mendidik ahli pasukan kami di kedai-kedai di seluruh negara mengenai dasar kedai untuk memastikan semua tetamu mempunyai pengalaman hebat,” kata Target dalam satu kenyataan pada masa itu. “Target telah berhubung dengan kedai [Webster, Texas] untuk memastikan semua ahli pasukan menyedari dasar penyusuan kami. Sasaran bangga menyokong semua ibu yang menyusu sepanjang tahun.”

Sasaran pada Rabu mengatakan bahawa dasar penyusuannya menjejaskan jururawat tahun 2011.

Kesalahpahaman yang lalu, pada musim panas tahun 2015, Sasaran merasakan banyak kasih sayang daripada ibu menyusu.

“Kudos untuk Sasaran dasar mesra menyusu mereka,” Menyusukan Mama Talk berkata dalam catatan Facebooknya. “Perniagaan lain perlu ambil perhatian.”

Perlu istirahat Coffey? Ikuti penulis TODAY.com Laura T. Coffey di Twitter dan Google+.