Michelle Obama mendedahkan bagaimana anak perempuan Malia dan Sasha menghabiskan malam terakhir Rumah Putih

Michelle Obama baru-baru ini mendedahkan beberapa saat-saat kejadian di mana kedua-dua anaknya menghabiskan masa yang lama di White House – dan mereka sangat tipikal untuk sepasang remaja.

Malia dan Sasha Obama masing-masing, 18 dan 15, mengucapkan selamat tinggal kepada rumah mereka sebelum ini dengan pizza malam dan pesta tidur dengan rakan-rakan, menurut bekas wanita pertama.

Michelle Obama with Malia and Sasha
Michelle Obama mendedahkan bagaimana anak perempuannya Malia dan Sasha, dilihat di sini pada 2012, menghabiskan malam terakhir mereka di White House.Streeter Lecka / Getty Images

“Mereka tidur malam, kerana sudah tentu pada Hari Perasmian, kerana gadis-gadis saya begitu normal, mereka seperti, ‘Baiklah, lapan gadis akan tidur di sini kerana ini kali terakhir kami, dan kami mahu pizza dan kami mahu nuggets. ‘ Dan ia seperti, betul? ” Michelle Obama berkata Khamis lepas.

BERKAITAN: Selamat tinggal kepada anak perempuan pertama: saat-saat terbaik Malia dan Sasha Obama

Pendedahan ini berlaku semasa sesi soal jawab yang luas, tetapi relatif bebas politik, pertanyaan dan jawapan di persidangan tahunan Institut Senibina Amerika.

Obama berkata adalah sukar bagi gadis-gadis itu untuk meninggalkan satu-satunya rumah yang mereka kenal sejak lapan tahun yang lalu.

BERKAITAN: Jenna Bush Hager berkongsi gambar yang jarang ditemui daripada lawatan White House pertama anak perempuan Obama

“Jadi saat peralihan itu, tepat sebelum pintu dibuka dan kami menyambut keluarga baru, anak kami meninggalkan pintu belakang dengan menangis, mengucapkan selamat tinggal kepada orang lain,” katanya..

Laura Bush, Jenna Hager and Barbara Bush welcome Michelle Obama, her mother, Marian Robinson, and her children Malia and Sasha for a tour of the White House. The girls slide down the ramp, Private Residence.
Malia dan Sasha meluncur ke tanjakan White House semasa lawatan White House 2008 dari penghuni sebelumnya, Jenna dan Barbara Bush.Joyce N. Boghosian / Pejabat Foto Rumah Putih

Tetapi dia bergurau bahawa dia terpaksa tetap menyusun sementara menyambut penghuni baru Rumah Putih.

“Saya tidak mahu menangis di mata kerana orang akan bersumpah saya menangis kerana presiden baru,” katanya..

BERKAIT: Jenna, surat Barbara Bush kepada Malia, Sasha Obama dalam kehidupan selepas Rumah Putih

Obama mendedahkan butiran-butiran kecil lain tentang kehidupan pasca-Rumah Putih seperti baginya.

“Rakan-rakan terkejut saya menjawab pintu sekarang,” jelasnya, sambil menyatakan bahawa dua anjing keluarga, Bo dan Sunny, telah “tidak pernah mendengar loceng pintu.”

LB, Jenna, Barbara and GWB welcome Michelle Obama, her mother, Marian Robinson, and her children Malia and Sasha to a tour of the White House Tuesday, Nov. 18, 2008 in Washington, D.C.
Jenna Bush Hager memperkenalkan saudara perempuan Obama kepada ahli-ahli kakitangan White House semasa lawatan 2008. Foto Joyce N. Boghosian / White House

Obama juga menjelaskan bahawa dia tidak mempunyai rancangan untuk menjalankan tugas kerana betapa sukarnya kempen untuk keluarga.

“Saya tidak akan meminta anak-anak saya melakukan ini lagi,” katanya.

Kembar Bush berkongsi kata-kata kebijaksanaan untuk anak perempuan Obama

Januari.13.201701:35