Mengubati anak-anak anda untuk ketenangan dan ketenangan: Adakah ia OK?

Setiap ibu mahukan kedamaian dan tenang sedikit. Tetapi beberapa ibu mengambil langkah drastik untuk mendapatkannya.

Dalam tinjauan Moms hari ini dan pengumuman Parenting.com lebih daripada 26,000 ibu, satu daripada lima mengakui untuk memberi ubat anak-anak mereka seperti Benadryl atau Dramamine untuk menjalani acara besar, seperti perjalanan kereta panjang atau perjalanan kapal terbang.

Lebih menyusahkan: Satu daripada 12 ibu mengandung mengaku melakukan dos dengan anak-anak mereka dengan ubat yang mengganggu tidur, hanya untuk mendapatkan ketenangan dan ketenangan pada malam yang normal.

Terkait: Baca lebih lanjut dari tinjauan Mom Rahsia kami

Moms menulis kepada kami secara anonim:

“Saya memberikan anak perempuan saya Benadryl dan Tylenol hampir setiap malam – dia suka rasa dan memohon untuk itu.”

“Saya memberi Benadryl anak saya tidur – beberapa tahun kemudian, saya masih malu untuk mengakuinya.”

“Saya memberi Benadryl anak saya ketika dia agak sakit padat untuk menjamin dia akan tidur sebentar sehingga saya dapat tidur pada jam yang baik.”

Pukulan Benadryl sebelum perjalanan panjang adalah amalan biasa, walaupun ia tidak memenangi anugerah Ibu Tahun ini (kecuali mungkin dari rakan-rakan penumpang anda dalam penerbangan lintas negara).

Pengakuan 10 ibu paling hebat dari pasangan baru kami, Parenting.com

“Saya mengesyaki bahawa satu daripada lima adalah rendah,” kata Dr Nancy Snyderman, ketua editor perubatan NBC, yang mengatakan ibu bapa perlu berbincang dengan pakar pediatrik mereka tentang dos yang betul. (Beliau menambah bahawa setiap doktor yang dia tahu siapa juga ibu bapa telah mencuba helah ini pada satu ketika, jadi jangan berasa malu tentang memberitahu doktor anda.)

Hari ini

“Risiko terbesar adalah berlebihan atau tindanan buruk,” kata Snyderman.

Sudah tentu ada bahaya lain: “Tidak semua anak mengantuk pada Benadryl,” kata Snyderman. “Anak-anak saya selalu bersemangat. Jadi ia boleh menjadi bumerang. “

Tetapi beralih kepada ubat-ubatan hanya untuk mendapatkan anak anda tidur menunjukkan masalah yang lebih mendalam. “Setiap hari tidak baik. Dadah tidak menjadi pengganti OK untuk keibubapaan, “kata Snyderman. “Jika seorang ibu membiak anak yang banyak, itu adalah masalah keibubapaan.”

Sertai editor TODAY Moms Rebecca Dube untuk sembang Facebook tentang kaji selidik rahsia kami pada hari Khamis.

Jadi, apa yang berlaku di sini? Untuk sebahagian besar, itu terdesak, bukan niat jahat. Moms begitu kelaparan untuk sedikit downtime bahawa mereka mengambil langkah ekstrem dan mungkin juga tidak selamat pada akhir hari yang panjang. Di tempat lain dalam tinjauan kami, ibu memberitahu kami bagaimana mereka menginginkan keamanan dan ketenangan:

  • 23 peratus kehilangan masa bersendirian lebih daripada apa-apa dari kehidupan sebelum bayi mereka; 14 peratus kehilangan paling banyak tidur.
  • 53 peratus lebih suka tidur malam tanpa terganggu dan bukan sekadar malam seks.
  • 30 peratus menggunakan pekerjaan mereka untuk mengelakkan penjagaan kanak-kanak (tidak kerja itu aman atau tenang – tetapi kadang-kadang merasakan seperti itu, berbanding dengan rumah yang penuh dengan anak-anak).

Dan tekanan keibuan moden mungkin memacu ibu kepada langkah-langkah yang melampau, kata Wendy Mogel, penyumbang TODAY Moms dan pengarang “The Blessings of a Knee Skinned.”

Hari ini

“Ibu begitu gementar – bagaimana jika dia tidak dapat tidur, maka dia akan letih dan dia mempunyai ujian matematik esok dan kemudian selepas ujian matematik kita perlu pergi ke latihan bola sepak …” Mogel memberitahu TODAY.com , suaranya menyimpang untuk menunjukkan senarai tugas yang tidak pernah berakhir yang hidup dalam minda setiap ibu. “Kami mengambil jalan pintas kerana ibu bapa terdesak.”

Pautan yang berkaitan: Program 12 langkah Wendy Mogel untuk ibu bapa helikopter

Selain masalah kesihatan, Mogel berkata, masalahnya adalah dengan mengantarkan anak-anak tidur, ibu-ibu mereka merampas peluang mereka untuk belajar bagaimana menenangkan dan meletakkan diri mereka tidur.

Berkaitan: Walaupun editor HARI MINGGU mempunyai rahsia

“Kami tidak memberi mereka peluang untuk belajar bagaimana menguruskan diri mereka,” kata Mogel. Ironinya, itu hanya meningkatkan kitaran tekanan untuk ibu-ibu, kerana ketika anak laki-laki berusia 8 tahun tidak dapat tidur dengan sendirinya, masalahnya itu? Anda meneka, ibu untuk menyelamatkannya. Moms berasa terkejut kerana mereka terperanjat – mereka lebih banyak untuk anak-anak mereka daripada yang seharusnya, kata Mogel, dan mengubati mereka untuk tidur hanyalah satu contoh.

Bagaimana dengan awak? Adakah anda menggunakan Benadryl (atau ubat yang serupa)? Adakah anda mendapat kedamaian yang cukup dan tenang – dan jika demikian, bagaimana anda melakukannya?