Man pancuran: Lebih banyak dudes meraikan bapa-to-be

Setiap pancuran bayi mempunyai resipi umum: jemputan, hiasan, dan kek (biru untuk anak lelaki / merah jambu untuk perempuan); permainan bodoh dengan hadiah; dan kepuasan dan penyayang atas hadiah bayi comel.

Secara tradisinya, lelaki tidak berada dalam campuran, dan kebanyakan akan mengatakan mereka telah baik sahaja dengan itu. Sehingga kini. “Mandi lelaki,” atau mandi bayi untuk dudes, secara rasmi menjadi satu perkara.

Fikirkan beg tangan bir-pop minuman. Sukan Olimpik Kereta Api. Jemputan dengan tema seperti “Huggies for Chuggies” atau “A Baby is Brewing.” Mereka adalah sebahagian daripada fetes ini untuk ayah, trend terkini meniup Pinterest.

Rupa-rupanya anda boleh minum bir dari botol bayi manakala tetamu kehormat memakai t-shirt yang mengatakan, “Lelaki di belakang benjolan itu.” Rupa-rupanya anda boleh menghias kek seperti kelihatan seperti bir dengan popok. Ternyata semua lelaki benar-benar mahukan enam pek Heineken dan kotak Pampers.

Disematkan pada Pinterest.

Maureen Anders, seorang pereka grafis di Milwaukee, Wis., Dan pemilik bersama AndersRuff, sebuah syarikat yang membuat undangan pihak adat, telah melihat orang-orang mandi mendapat popularitas, dengan pelanggan meminta tema khusus lelaki yang ditujukan. “Barbeku, bayi dan bir” popular, katanya, dan begitu juga tema poker di mana “beli” adalah lampin dan kain lap.

“Lelaki mahu mengekalkannya dengan mudah,” kata Anders. “Tetapi isteri akan merancang dan menjadikannya comel.”

Anders berpendapat bahawa pancuran mandian manusia adalah evolusi semulajadi keibubapaan moden. “Dengan ayahnya lebih banyak terlibat dalam membesarkan anak-anak, dan dengan lebih banyak ayah yang tinggal di rumah, mempunyai hari istimewa untuk ayah sangat besar.” 

Disematkan pada Pinterest.

Daisie Cristobal Sanchez dari Whittier, Calif., Melemparkan mandi lelaki beberapa tahun yang lalu (cukup lama tidak ada nama yang menarik untuknya, dia bercanda). Tetamu kehormatan adalah rakan sekerja di tempat kerja yang mempunyai bayi pertama. Dia berkata pada mulanya rakan sekerja menganggapnya adalah pelik. “Mereka seperti,” Anda akan mempunyai mandi bayi untuk seorang lelaki? Mengapa kita tidak hanya membawa dia kad? ‘”

Sanchez sengaja mengelakkan permainan mandi bayi tradisional di acara bersama untuk kira-kira 50 tetamu.

“Kami bermain bingo bayi, menyimpan makanan mudah, ia adalah kunci yang sangat rendah. Orang-orang tidak benar-benar menginginkan banyak perhatian, “katanya,” tetapi perkara budaya berubah, keluarga moden berubah. Adalah baik untuk meraikan kedua ibu dan bapa. “

Disematkan pada Pinterest.

Semua gembar-gembur mandi lelaki tidak mengejutkan Craig Dexheimer dari Minneapolis dan Aaron Moniza, Iowa City, Iowa. Rakan-rakan kolej telah meraikan teman-teman mereka yang akan berlaku selama 12 tahun.

Moniza menjadi tuan rumah yang pertama untuk Dexheimer, yang merupakan kumpulan pertama mereka untuk menjadi seorang ayah pada tahun 2002. (Ia adalah idea isteri Moniza, dia melemparkan mandi bayi untuk isteri Dexheimer pada masa yang sama dan mahu tempat untuk lelaki itu pergi .)

Perkara itu, kata Moniza, agak mudah. “Kami membawa hadiah, bermain beberapa permainan dadu dan berakhir di bar selepas itu.”

Tetapi idea baru dilahirkan, dan setiap rakan menjadi seorang ayah, bilik mandi lelaki semakin rumit, dengan acara kompetitif seperti melemparkan bola sepak lampin dan kursus relay kereta bayi yang ditutup mata. Terdapat seorang lelaki “Survivor” – mandi lelaki, mandi rock ‘n’ roll lelaki, dan bahkan satu bertema sekitar pilihan raya presiden.

Dan ketika Dexheimer, yang merupakan pengarah operasi untuk firma perundingan cukai, dan Moniza, seorang jurutera awam, memutuskan bahawa mereka mempunyai konsep yang bernilai berkembang: Buat upacara baru untuk ayah.

Tahun lepas, kedua-duanya memulakan ManShower.net, sebuah laman web yang ditujukan untuk membantu lelaki membuang … anda meneka, pancuran bayi. Mereka menawarkan pelbagai pakej mulai dari perancang parti ManShower $ 6.95, PDF yang menyenaraikan jadual perjalanan dan semua yang anda perlukan untuk acara anda, ke $ 69.99 pek kelangsungan hidup yang terbaik, yang dilengkapi dengan semua keperluan parti. (Mereka merujuknya sebagai “parti dalam kotak.”)

“Guys mahu butang mudah. Kami suka kemudahan, “kata Dexheimer. “Ia mengambil masa untuk merancang satu acara yang menyeronokkan, jadi kami telah mengeluarkan semua tekaan, membungkusnya dan memudahkannya.”

Disematkan pada Pinterest.

Ryan Kautzer, seorang peguam di Sheboygan, Wis., Adalah papa baru bangga anak Frederick, yang dilahirkan minggu lalu. Bulan lepas, Kautzer merayakan kelahiran anaknya yang akan datang dengan pesta ManShower, yang dilemparkan oleh beberapa kawannya. 

Kautzer mengakui dia ragu-ragu pada mulanya tetapi malam itu adalah masa yang sangat mengasyikkan. Bahagian yang terbaik, katanya, ialah pertandingan seperti lampin melontarkan: setiap lelaki mengisi lampin dengan air dan cuba membuangnya yang paling jauh.

“Ia beku pada bulan Mac di Wisconsin, jadi mereka seperti lampin ais. Kami melakukannya di jalan … Jiran-jiran itu pulang ke rumah dan semua yang anda lihat adalah lampin yang terbang, “katanya, ketawa.

“Saya sangat gembira,” kata Kautzer. “Ia adalah sesuatu yang berbeza untuk membawa orang-orang ke kepalanya.” 

Loading...