Lukisan papan tulis berusia 100 tahun yang terdapat di sekolah Oklahoma sangat menakjubkan

Ketika krew remodeling di Emerson High School di Oklahoma City, Oklahoma, menampakkan kapur slate sejak 1917 minggu lepas, guru di sekolah itu diangkut kembali dalam masa dan memandang sekilas bagaimana guru mengajar pelajar mereka hampir 100 tahun yang lalu.

Satu chalkboard featured a girl with a turkey and a calendar from 1917.
Satu papan hitam memaparkan seorang gadis dengan kalkun dan kalendar dari tahun 1917.Oklahoma City Public Schools

Sherry Read, yang mengajar matematik di Emerson, adalah salah seorang yang pertama melihat papan tulis, yang mengandungi gambar pelajar, meja seperti roda yang digunakan untuk mengajar pendaraban, dan tulisan tangan kursif guru yang indah pada hari itu.

Baca kata gambar-gambar yang terdapat di papan tulis memberi beliau dan rakan-rakannya yang melihat bagaimana perkara-perkara yang telah dilakukan di bilik darjah mereka pada awal tahun 1900-an.

A math lesson from 1917.
Pelajaran matematik dari tahun 1917.Oklahoma City Public Schools

“Salah satu perkataan hari itu ialah ‘siapa.’ Pada masa ini, kami mempunyai kereta di Oklahoma, tetapi anda masih mempunyai orang yang menggunakan kuda dan kereta – jadi untuk itu menjadi kata penting bagi pelajar untuk belajar bagaimana ejaan benar-benar menarik, “bacakan kepada ibu bapa TODAY.

Satu chalkboard featured a teacher's beautiful cursive writing.
Satu papan tulis menampilkan penulisan kursif yang indah guru.Oklahoma City Public Schools

Menurut Deivi Blanco-Santizo, penyelaras komunikasi Oklahoma City Public Schools (OKCPS), lembaga-lembaga itu ditemui apabila kontraktor mengalihkan papan pintar dan papan buletin yang ada di sekolah itu, kemudian memindahkan lapisan papan hitam yang tersembunyi di bawah. Di luar papan hitam hijau adalah papan batu tulis dengan lukisan 1917 mereka masih dalam kebijaksanaan.

Matematik and music!
Matematik dan muzik! Oklahoma City Public Schools

Blanco-Santizo berkata OKCPS kini bekerja dengan organisasi tempatan untuk mencari cara terbaik untuk memelihara kerja kapur guru-guru yang telah ditangkap dalam masa.

Matematik and music!
Matematik dan muzik!Oklahoma City Public Schools

“Mereka berada dalam keadaan murni untuk sesuatu yang telah ditutup,” kata Read. “Ia hanya menakjubkan untuk berjalan ke dalam kelas saya dan melihat semua lukisan.”