Kisah di sebalik foto ‘sarang kosong’ pandai yang menjadi virus

Setiap generasi melakukan perkara yang jauh berbeza daripada generasi yang mendahuluinya. Walaupun hanya 20 tahun yang lalu, perbualan dalam talian adalah mengenai Friendster dan My Space. Ibubapa hari ini, sebaliknya, berpose dengan gambar ultrasound awal mereka di Instagram, dan perlumbaan media sosial untuk mendokumentasikan hidup bermula.

Kegembiraan perubahan dalam kehidupan kita telah dirampas oleh Vicky Piper, anak kedua dan termuda yang menuju ke kolej musim luruh ini. Memegang sarang kosong yang sebenar, dia mengambil gambar dirinya dengan penuh kasih sayang dengan suaminya, pasangan yang memegang papan tulis membaca “Empat Nest 2018.”

Jawatan Facebook menerima lebih daripada 76,000 “suka” dan 16,000 saham, dengan ibu bapa di seluruh negara memuji humor Pipers – dan juga anak-anak yang mungkin mengiktiraf petunjuk kegembiraan mereka sendiri ibu bapa.

Piper bercakap kepada HARI INI HARI INI dan memberikan kredit penuh kepada suaminya, Jeff, untuk idea untuk jawatan itu.

“Kami baru sahaja menurunkan anak kami di kolej – anak perempuan kami pergi ke kolej tahun lepas, dan anak kami bermula tahun ini – dan kami pulang ke rumah, dan begitu ramai orang sangat prihatin, seperti,” Adakah anda akan baik-baik saja ? ‘”Piper teringat. “Kami hanya mempunyai perspektif yang berbeza tentang keseluruhan perkara: kedua-dua kanak-kanak melakukan yang hebat, dan mereka di kolej, dan itu hebat! Oleh itu, garis bawah adalah bahawa kita mempunyai pandangan yang berbeza mengenai ‘sarang kosong’. “

Jangan sekali-kali melepaskan cerita orangtua dengan surat berita KANDUNGAN HARI INI! Daftar di sini.

Apabila suaminya mencadangkan mereka mengambil gambar untuk memperingati sarang kosong mereka, Piper berkata dia memberitahu dia untuk mencari sarang di luar dan mereka akan mengambil beberapa foto bersama.

“Sekiranya anda berumur 40-an atau 50-an, apabila anda mempunyai anak-anak anda, anda terlepas semua peluang-peluang yang dimiliki oleh kanak-kanak sekarang,” dia ketawa. “Jadi pasti ada unsur ‘Let’s join those whippersnappers!'”

Piper berkata pasangan itu, yang akan meraikan ulang tahun perkahwinan ke-25 mereka pada bulan September, tinggal di luar Dayton, Ohio dan merancang untuk tinggal di rumah keluarga dan menikmati status sarang kosong mereka dengan memberi tumpuan kepada satu sama lain dan perjalanan.

“Selama dua puluh tahun yang lalu, kami telah memberi tumpuan kepada anak-anak dan cuba menjaga diri kami juga,” kata Piper. “Dan sekarang kita boleh memberi tumpuan kepada kita.”

“Saya fikir orang ramai menyambut begitu banyak perkara pada mulanya, dan kemudian kita lupa untuk meraikan perkara-perkara kemudian,” kata Piper sambil menyatakan bahawa pengijazahan dan perubahan dalam kehidupan kanak-kanak sering tidak disedari dan perubahan yang tidak didorong dalam kehidupan ibu bapa juga . “Mari kita ambil masa ini bukan hanya untuk kanak-kanak yang meninggalkan rumah, tetapi untuk ibu dan ayah juga.”