Ketahui lebih lanjut mengenai nama unik Chip dan Joanna Gaines memilih untuk anak kelima

Anggota terbaru keluarga Gaines ada di sini – adik lelaki yang menyertai adik-beradik Drake, 13, Ella, 11, Duke, 9, dan Emmie, 8.

Chip Gaines mengumumkan kelahiran anaknya pada 23 Jun dengan tweet mengatakan “anak kapal Gaines kini menjadi lebih kuat.” Mesej itu mungkin agak meramalkan: Nama bayi, kita sekarang tahu, adalah Crew.

Menurut Nameberry, nama itu semakin popular. Crew memecah masuk ke 1000 teratas A.S. pada tahun 2010 dan hari ini berada pada angka 712, dengan 339 kanak-kanak lelaki diberi nama tahun lalu.

“Dengan keterlihatan lebih ramai selebriti, nama Crew dijangka mendaki lebih tinggi,” kata Pamela Redmond Satran dari Nameberry. “Itu pencapaian yang luar biasa untuk nama yang baru dilahirkan pada tahun 1995, apabila ia diberikan kepada hanya enam orang lelaki bayi dan membuat penampilannya yang pertama dalam senarai keselamatan sosial.”

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita KANDUNGAN HARI INI! Daftar di sini.

Redmond Satran berkata Crew tumbuh secara senyap-senyap antara 1995 dan 2005. Pada tahun 2005, pelakon “The Young and the Restless” Joshua Morrow memilihnya untuk anaknya, memberi nama itu sebagai dorongan.

“Ia populariti baru Crew sebagai istilah slang untuk sekumpulan kawan-kawan yang telah memberi inspirasi kepada rayuannya yang meluas sebagai nama bayi,” kata Redmond Satran kepada Ibu Bapa HARI INI. “Krew juga boleh dikelompokkan dengan nama-nama gaya tentera yang telah mendapat populariti sepanjang dekad yang lalu untuk kanak-kanak lelaki, termasuk Major and Cannon, dan berkaitan dengan laut bersama dengan nama-nama bertema pantai seperti Sailor and Ocean.”

Ia kebanyakannya diberikan kepada bayi lelaki, Nameberry dijumpai, dan berbeza-beza dalam ejaan; Cru dan Crue – kedua-duanya disebut tepat seperti Crew – masing-masing digunakan untuk lebih daripada 50 orang lelaki pada tahun lepas.

“Itu bermakna anda boleh mendengar nama yang dipanggil di taman permainan lebih daripada yang anda harapkan,” kata Redmond Satran.