Kerja cat inspirasi ibu bapa membantu pelajar sekolah rendah ‘mencari kegembiraan’ di sekolah

Ketua Tyson Jones mempunyai matlamat untuk 900 pelajarnya di Sekolah Rendah Mary Moore tahun ini: Perlahan dan mencari kegembiraan di sekolah.

Usaha itu mendapat rangsangan besar ketika sekelompok ibu bapa sekolah mencerahkan salah satu bahagian yang paling sukar di sekolah – bilik mandi.

Lapan orang tua – enam ibu dan dua bapa – bekerja selama 37 jam pada hujung minggu untuk membersihkan bilik mandi dengan membersihkan kuasa, pasir pintu, dan cat mereka hitam. Mereka menambah gambar dan petikan inspirasi seperti “Dia percaya dia boleh jadi dia,” “Kebaikan mengubah segala-galanya,” dan “Kesilapan anda tidak menentukan anda.”

Foto-foto makeover itu telah menjadi virus pada masa ketika ibu bapa, guru dan pelajar di seluruh negara sangat memerlukan roh yang diangkat.

Principal Jones, 31, memulakan tahun dengan memilih buku “The Happiness Advantage” oleh Shawn Achor untuk fakulti dan kajian buku stafnya. Pelajar di sekolah Arlington, Texas juga terlibat dalam aktiviti-aktiviti seperti “Aksi Rasa Kebaikan Minggu” dan projek “Positivity Rocks” di mana para penuntut kedua mencatatkan batu dengan kata-kata baik dan menyembunyikannya di sekitar kampus untuk pelajar lain untuk mencari.

“Sekolah awam telah menjadi cukup membosankan,” katanya kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Kanak-kanak sedang diuji sehingga mati, guru terlalu banyak bekerja. Kami memutuskan kami mahu memukul brek pada segala-galanya tahun ini – masih bekerja pada perkara-perkara seperti mendapat markah, pasti, tetapi pergi keluar dari jalan untuk mencari kegembiraan, yang positif berbanding negatif. “

Jangan sekali-kali melepaskan cerita orangtua dengan surat berita TODAY Parents! Daftar di sini.

Ia adalah beberapa minggu yang lalu bahawa sekumpulan ibu bapa mendekati dia tentang menghias bilik mandi. Mereka memutuskan untuk menjadualkan kerja untuk hujung minggu Hari Presiden tiga hari itu.

Tidak ada sesiapa yang tahu pada masa itu bahawa kerja itu dijadualkan dilakukan beberapa hari selepas 14 pelajar dan 3 anggota fakulti dan kakitangannya terbunuh dalam penembakan besar-besaran di Sekolah Tinggi Marjory Stoneman Douglas di Parkland, Florida pada 14 Februari.

Apabila pelajar, yang berumur dari pra-K hingga gred ke-6, kembali ke sekolah pada hari Selasa, Jones berkata, mereka terkejut mendapati kedua-dua bilik mandi di kelas 5 dicat dengan petikan yang menaikkan semangat. Tragedi Parkland menjadikannya lebih bermakna.

“Sekolah di seluruh negara amat bersedih,” kata Jones. “Kita semua berfikir betapa mudahnya kampus kita. Apabila para pelajar datang pagi itu, mereka sangat terkejut dan sangat teruja. Mereka sangat bangga dengannya – mereka semua mahu pergi ke bilik mandi pada masa yang sama masa!”

Ibu bapa merancang untuk melukis bilik mandi kelas 6 seterusnya. Mereka telah membuat doc drive Google untuk mengajar orang tua dan sekolah lain bagaimana untuk mencapai apa yang mereka lakukan.

Pengetua mempunyai mesej kepada mereka yang mungkin meramalkan kerja keras akan dibatalkan oleh vandalisme: “Anak-anak ini telah mengambil pemilikan bilik mandi ini, mereka tahu mereka istimewa,” katanya. “Dan sekalipun jika satu anak kecil memutuskan untuk menandakannya dengan Sharpie, apakah itu bermakna kita tidak boleh membuat usaha untuk yang lain-lain?”

Jones telah menjadi pimpinan Mary Moore Elementary selama tiga tahun dan telah menjalani pendidikan awam selama sepuluh tahun. Beliau berkata, beliau percaya bahawa fokus pada kebahagiaan ini sangat penting bagi pelajar dan guru sekarang. “Sekolah berbeza sekarang,” katanya. “Tuntutan yang diberikan kepada anak-anak telah berubah begitu banyak. Saya benar-benar mahu menggunakan tahun ini untuk menyusun semula tujuan mereka di sekolah.

“Sekolah sepatutnya menjadi tempat yang gembira.”

#GoodNewsRuhles: Sekolah menengah Nebraska menggalakkan hellos pagi

20.20.201800:29