Kenapa Putera William fikir puteri Puteri Charlotte akan menjadi ‘masalah’

Putera William sudah tahu apa yang dia buat dengan Princess Charlotte ketika dia membesar.

Duke of Cambridge bercakap tentang anak perempuannya yang berusia dua tahun semasa melawat dengan pesakit di Aintree University Hospital di Liverpool, England, pada hari Khamis.

Puteri Charlotte
Saya? Masalahnya? C’mon Dad!Getty Images

“Dia akan menjadi masalah apabila dia semakin tua,” kata William kepada pesakit Pagan Tordengrav. “Semua bapa mengatakan bahawa kepada saya – berhati-hati untuk gadis-gadis kecil.”

Tentunya dia tidak boleh bercakap tentang gadis kecil yang comel yang sudah mencuri pertunjukan dari orang dewasa dengan kemahirannya?

Mungkin dia bermakna Charlotte yang mengalami krisis pada helikopter tarmac musim panas ini?

The Duke And Duchess Of Cambridge Visit Germany - Day 3
Tantrum di tarmac! (Tetapi Charlotte masih begitu comel)Chris Jackson / Getty Images

The Duke of Cambridge juga ditanya mengenai Prince George, 4, yang memulakan sekolah minggu lalu.

Putera George tiba untuk hari pertama sekolahnya

07.07.201700:27

“George telah sangat mudah,” katanya kepada pesakit Theresa Jones. “Dia tidak berkata, ‘Adakah saya terpaksa melakukan ini sepanjang hayat saya?'”

The Duke Of Cambridge Visits Liverpool
Putera William berkongsi jenaka tentang anak-anaknya dengan pesakit Theresa Jones semasa lawatan ke Aintree University Hospital di Liverpool. Chris Jackson / Getty Images
The Duke Of Cambridge Visits Liverpool
Putera William bercakap dengan pesakit kanser Pagan Tordengrav semasa lawatannya ke Aintree University Hospital, bercakap dengannya mengenai anak-anaknya dan citarasa mereka dalam muzik. Chris Jackson / Getty Images

Putera muda itu masih berada di puncak perintah pecking dalam keluarga William yang berkembang dengan Duchess Kate.

“George memerintah jenaka, tetapi Charlotte tidak jauh di belakang,” katanya kepada Jones.

The Duke Of Cambridge Visits Liverpool
Putera William memeluk Katie Daley semasa lawatan ke Aintree University Hospital, salah satu daripada tiga lawatan yang dibuat pada hari Khamis untuk kemudahan perubatan. Chris Jackson / Getty Images

Kate mungkin berbeza, kerana dia bercanda kepada rakan sebaya pada bulan Mac bahawa Charlotte “adalah orang yang bertanggungjawab” dalam rumah tangga.

Putera William mengikuti lawatan hospitalnya dengan perjalanan ke kemudahan kesihatan mental tempatan dan kemudian mengadakan pertemuan dengan perenang di kelab kolam renang yang disokong oleh organisasi yang dia penaung.

Duchess tidak dapat membuat lawatan Khamis kerana sakit pagi yang melampau selepas pengumuman minggu lalu bahawa dia sedang mengandung anak ketiga pasangan itu.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.