Kenapa anda tidak boleh panik tentang acuan dalam mainan anak anda Sophie the Giraffe

Minggu ini, Good Housekeeping menerbitkan sebuah artikel dengan gambar-gambar yang digunakan Sophie the Giraffe teething mainan yang dipotong terbuka, bahagian dalamnya ditutupi dalam acuan, memanggil gambar “benar-benar mengerikan.”

Sophie adalah mainan mainan getah yang dikasihi, hampir ikonik dalam popularitinya di kalangan bayi dan kanak-kanak di Perancis dan di Amerika Syarikat. Gambar-gambar kediaman Sophie yang dibekalkan dalam acuan, bagaimanapun, mungkin membuat ibu bapa mempersoalkan keselamatan mainan itu.

Tetapi adakah benar ada sebab untuk penggera? Dr. John Carl, ahli pneumonia pediatrik di Klinik Cleveland di Cleveland, Ohio, memberitahu KANAK-KANAK HARI INI, jawapannya mungkin tidak. Sophie mainan Giraffe hanya mempunyai satu lubang, diletakkan di bawah zirafah, di mana seorang kanak-kanak tidak mungkin meletakkan mulut mereka untuk jangka masa yang panjang, jika sama sekali. Oleh itu, dia menganggap kelembapan itu – mungkin bukan air liur – masuk ke dalam mainan dengan cara lain, sama ada dengan “pembersihan terlalu rajin” oleh ibu bapa atau dengan dibawa ke dalam air mandi atau kolam oleh anak-anak dan bukannya mengunyah.

Sophie the Giraffe, mainan gigi yang popular, di bawah api untuk acuan

Januari.18.201701:14

Dr Carl menyatakan bahawa acuan “sentiasa ada di alam sekitar, dan acuan purata tidak mengakibatkan risiko kesihatan yang signifikan,” terutamanya jika ia bukan dalam bentuk yang mudah dihirup, kecuali seseorang yang dikebumikan kebal oleh kemoterapi, HIV , atau “kekurangan sel T utama.”

“Walaupun warna acuan ini tidak menyenangkan secara estetik, ia hanya pigmen,” kata Dr. Carl. “Hakikat bahawa ia adalah hitam tidak mempunyai kaitan dengan tahap keracunannya.”

Kemungkinan bayi atau kanak-kanak yang mengunyah mainan Sophie dengan mulut mereka secara langsung ke atas lubang-lubang dan menekan cukup keras untuk membersihkan acuan dan memotongnya secara langsung ke dalam mulut mereka adalah mustahil, kata Dr. Carl. “Jika mainan itu digunakan seperti yang diarahkan, saya fikir ia menimbulkan risiko yang sangat sedikit,” katanya.

https://www.instagram.com/p/BPYaSKcBhk6

Bahagian Amerika di belakang Sophie, Sophie the Giraffe USA, memanggil gambar-gambar acuan “satu isu terpencil, mungkin disebabkan oleh penyimpanan tidak wajar dan penjagaan yang tidak wajar produk itu.”

Jangan sekali-kali terlepas cerita orangtua dari TODAY.com! Daftar di sini

“Adalah penting untuk mengetahui bahawa Sophie la girafe terdiri daripada 100 peratus getah asli, jadi arahan pembersihan perlu dihormati dengan teliti,” kata syarikat itu. “Seperti yang ditunjukkan pada bungkusan dan dalam risalah yang jelas di dalam bungkusan, kami mencadangkan untuk membersihkan permukaan Sophie la girafe dengan kain yang lembap. Ia tidak boleh direndam di dalam air atau dibilas, untuk mengelakkan air dari masuk, seperti dia mungkin menjadi rosak. Oleh itu, kami ingin menekankan pada fakta bahawa ia penting, semasa membersihkan produk, bahawa air tidak masuk ke dalam lubang. “

Dr. Carl mengesahkan bahawa membersihkan mainan getah getah dengan kain lembap akan lebih daripada mencukupi untuk menjaga kebersihan untuk kanak-kanak.

https://www.instagram.com/p/BPYed1aDkTN

“Di samping itu, Sophie ditujukan untuk kegunaan hanya satu kanak-kanak,” kata syarikat itu dengan tegas. “Kami juga telah melihat gambar orang yang mengubah mainan dengan memotong kaki ini TIDAK NO TIDAK !!! Ini kemudiannya dianggap rosak dan tidak selamat, Sophie IS direka khas untuk keselamatan anak anda dan mematuhi semua piawaian keselamatan di seluruh dunia. JANGAN HUKUM – TOI INI HARUS DIGUNAKAN SAHAJA DI BAWAH PENGAWASAN MUDAH. “

Syarikat itu berkata, “Sila tahu bahawa keselamatan kanak-kanak dan kepuasan ibu bapa mereka adalah keutamaan kami. Selama 55 tahun yang lalu, kami sentiasa berusaha untuk melampaui piawaian keselamatan dan semua produk kami mematuhi standard global yang paling ketat.”

Julie Sherman Wolfe dari Valencia, California, berkata anaknya, Connor, kini 7, menyukai Sophie. “Kami tidak pernah melihat apa-apa acuan,” Wolfe memberitahu KANAK-KANAK HARI INI, “tetapi jika saya boleh menggunakannya sebagai alasan untuk sebarang tingkah laku buruk seterusnya, hebat!”