Kedai Victoria Secret melarang ibu dari menyusu

Anda fikir tempat terakhir seorang wanita akan dinafikan untuk menyusukan bayi di depan umum akan menjadi kedai yang menjual … bras. Tetapi itulah yang berlaku di Rahsia Victoria di Austin, Texas, di mana seorang ibu kejururawatan diberitahu bahawa dia tidak dapat memberi makan anaknya yang menangis di kedai pakaian.

Ashley Clawson, ibu berusia dua tahun yang berusia 27 tahun, berada di kedai Victoria Secret di plaza ping tempatan baru-baru ini ketika anaknya yang berusia 4 bulan Beckett mula menangis kerana dia lapar. Beliau berkata terdapat kira-kira tiga pelanggan lain di kedai itu. Sebagai rakan bersekutu menaikkan barang bernilai lebih daripada $ 150 yang dia beli, Clawson bertanya apakah dia boleh menggunakan salah satu bilik persalinan kosong untuk memberinya makan.

Sebelum bersekutu mempunyai peluang untuk menjawab, pekerja kedua terganggu dan berkata tidak. Tetapi dia mencadangkan Clawson membawa anaknya ke lorong di luar kedai untuk memberi makan kepadanya. Dia menambah bahawa ia adalah lorong panjang sehingga jika Clawson berjalan ke hujungnya, tiada siapa yang akan melihatnya.

“Saya sangat terkejut,” kata Clawson.

Clawson meninggalkan dan memberi makan anaknya di tandas awam, di mana dia berasa malu dan bingung. Dia berkata dia fikir Victoria’s Secret adalah sebuah syarikat yang meraikan badan-badan wanita dan terkejut mereka akan merawat seorang wanita menyusu dengan cara itu.

“Apa kita, haiwan? Adakah [wanita jururawat] yang kasar kepada awak? “Clawson berkata dia tertanya-tanya.

Dia berkongsi pengalamannya di Facebook dan diikuti dengan Victoria Secret untuk memfailkan aduan rasmi. Selepas sekutu Fox tempatan di Austin menyiarkan kisahnya, dia menerima permohonan maaf rasmi dan ditawarkan kad hadiah kedai $ 150. (Jan 22 update: Clawson mengatakan dia belum menerima kad hadiah sebenarnya.)

Victoria’s Secret menjawab permintaan untuk temuduga dengan kenyataan yang dikeluarkan sebelum ini: “Kami mengambil perhatian serius dengan isu ini. Kami mempunyai dasar yang lama yang membenarkan ibu-ibu melatih anak-anak mereka di kedai-kedai kami dan kami minta maaf bahawa ia tidak diikuti dalam kes ini. Kami telah memohon maaf kepada Cik Clawson, dan kami mengambil tindakan untuk memastikan semua rakan sekutu memahami polisi kami yang menyambut ibu menyusu di kedai kami. “

Tetapi Clawson tidak percaya syarikat itu menyokong penyusuan susu di kedai-kedai.

“Sukar untuk mempercayai bahawa Victoria Secret mempunyai latihan lama ini,” katanya. “Tiada seorang pun daripada mereka berkata ‘Saya fikir ia baik-baik saja [untuk menyusukan bayi di kedai].'”

Para penyokong kejururawatan dan kumpulan ibu dari seluruh negara-dan dunia-telah menghubungi Clawson dan ingin menangkap seorang jururawat di kedai Victoria Secret. Clawson hanya berharap bahawa syarikat itu akan membuat sumbangan kepada organisasi yang menyokong penyusuan susu ibu dan membuat ibu-ibu baru berasa selamat datang.

“Mereka mempunyai demografi besar ibu baru yang mereka hilang,” kata Clawson. “Saya rasa Victoria Secret tidak peduli … [Ini] seperti, jika anda seorang ibu, anda tidak mempunyai hak untuk merasa seksi.”