Kecantikan dan geek: Cara yang terbukti secara saintifik untuk menjadi lebih menarik kepada lelaki

Akhir sekali, kajian saintifik kita sebenarnya boleh digunakan! Kami menjelajahi jurnal perubatan dan saintifik untuk mencari kajian yang akan membantu kita dalam dunia kencan. Jadi tersenyum, memakai merah, ketawa pada semua leluconnya dan periksa semua cara terbukti lain untuk menjadi lebih menarik-memberitahu kami yang bekerja untuk anda!

Pakai baju merah
Menyelamat pakaian merah dari kedalaman almari anda-anda mahu memakainya untuk malam berikutnya selepas anda membaca ini. Satu kajian dari University of Rochester menunjukkan bahawa lelaki menilai wanita dalam warna merah lebih menarik secara seksual daripada mereka yang tidak merah. Tetapi warna merah terang tidak berfungsi keajaiban. Dia tidak terjejas oleh warna ketika menilai keperibadian dan kecerdasan anda.

Tiada pakaian? Cat pout merah
Berpakaian bibir anda dengan licin gloss bersinar dan anda lebih cenderung untuk menangkap mata seorang lelaki. Para saintis dari Universiti Manchester mendapati bahawa lelaki menghabiskan masa kira-kira separuh masa mereka menatap pout sempurna anda-terutamanya jika anda memakai gincu merah. Red membuatkannya terpesona selama purata 7.3 saat manakala pucker merah jambu meraihnya untuk 6.7 saat. Hipotesis adalah bahawa bibir merah meniru pelebaran saluran darah yang berlaku dengan rangsangan seksual-tidak boleh berdebat dengan biologi.

Flash dia senyuman anda
Model landasan berwajah batu telah mendapat semua yang salah. Satu kajian baru-baru ini yang diterbitkan oleh Persatuan Psikologi Amerika menunjukkan bahawa tersenyum menjadikan anda lebih menarik kerana ia merangsang bahagian otaknya yang berkaitan dengan ganjaran deria. Secara sederhana, anda kelihatan lebih mudah didengari dengan senyuman berkilauan. Jadi kali seterusnya anda mengunci mata ke atas latte, anda tahu apa yang perlu dilakukan. Ia adalah aksesori terbaik anda selepas semua.

Ganti seorang lelaki dengan ketawa
Ketawa adalah ubat terbaik untuk semua … termasuk kehidupan cinta anda. Satu kajian oleh sebuah universiti Kanada mengatakan bahawa lelaki tertarik kepada wanita yang menertawakan lelucon mereka. Ia masuk akal, kita semua narsisis di hati dan seperti orang yang lebih suka kita. Sekiranya dia hanya tidak lucu (semua leluconnya yang bermula dengan “Pernah ada seorang lelaki dari Nantucket”), maka janganlah dia memalukan, tetapi jika anda terpesona dengan humor yang baik, ketawa girlish tidak akan menyakiti.

Sedikit menirunya
Ia mungkin kelihatan seperti anda bermain copycat, tetapi satu kajian berkelajuan cepat yang membuktikan membuktikan bahawa wanita yang secara halus menirukan lelaki memperoleh penilaian lebih tinggi pada akhir acara. Penyalinan Blatant tidak akan menjaringkan anda apa-apa mata, tetapi apabila dia tercalar wajahnya, menggaru anda beberapa saat kemudian. Sekiranya dia berkata, “Adakah anda pergi ke banyak peristiwa-peristiwa ini dengan pantas? echo kata-kata beliau dengan, “Tidak, saya tidak pergi ke banyak peristiwa-peristiwa kelajuan-dating ini.” Mungkin bunyi lucu di atas kertas, tetapi mungkin dia akan kembali panggilan anda sekarang.

Tekan nota tinggi
Sopranos bergembira! Walaupun suara yang sihat adalah sinonim dengan keseksian, penyelidik mendapati bahawa lelaki sebenarnya tertarik kepada wanita yang bercakap di padang yang lebih tinggi à la Marilyn Monroe. Ingatlah dia penggambaran seksi “Selamat Hari Jadi” kepada JFK? (kami akan tunggu semasa anda YouTube itu). Sudah tentu, pakaian memeluk lengannya tidak menyakitkan sama ada.

Pinggul tidak berbohong
Buat lorong runcit landasan anda dan lihat sebagai kepala yang menyetujui dan tampan. Wanita yang berjalan dengan berjalan pantas lebih cenderung untuk menangkap seorang lelaki, kata penyelidik di Texas A & M University. Tiada siapa yang menyarankan anda mengamalkan gaya supermodel, tetapi mengambil langkah lebih lama meletakkan satu kaki di depan yang lain-seperti anda sedang berjalan dengan lurus-untuk berayun yang halus, seksi. Jangan lupa meminta bantuannya dengan barang-barang di atas rak – yang tidak akan menyakitkan sama ada.

Pastikan kerja air minimum
Tisu dan air mata tidak boleh datang di antara anda dan lelaki anda. Penyelidikan baru-baru ini yang diterbitkan dalam Science Express menunjukkan bahawa lelaki kurang menarik seksual kepada wanita yang berkaitan dengan bau air mata. Pasti, sukar untuk tidak tersedak di filem semasa adegan emosi, tetapi jika boleh, simpan kerja air utama untuk malam filem dengan gadis-gadis, atau memilih filem tindakan yang dia mahu melihat.

Tunjukkan lengan anda
Anda selalu berfikir bahawa kaki panjang adalah apa yang membawa kanak-kanak lelaki ke halaman, tetapi kajian dari Universiti New South Wales menunjukkan bahawa lelaki yang menemui wanita yang tinggi menarik sebenarnya lebih tertarik pada lengannya, bukan kakinya. Jadi kali seterusnya anda mengangkat gim gim dalam beberapa lagi reps-tentu saja semasa memakai tangki atas-dan anda mungkin hanya menggendong Mr Toned dari treadmill.

Permainan, teks, perlawanan
Komunikasi masih menjadi kunci kepada apa-apa hubungan yang tahan lama – hanya tanya penyelidik di University of Texas di Austin. Mereka mendapati bahawa pasangan yang menggunakan bahasa dengan cara yang sama lebih cenderung untuk bertahan. Dalam kajian sembang dalam talian antara pasangan, 80 peratus daripada mereka yang mempunyai gaya penulisan yang sama masih bertarikh tiga bulan kemudian, berbanding 54 peratus daripada mereka yang kurang gaya penulisan yang serupa. Jadi jika dia teks “2” bukannya “dua,” atau “c u nanti” dan bukannya “melihat anda kemudian,” ikuti petunjuknya untuk hasil yang paling menjanjikan.

Terangkan keluk anda
Dia benar-benar tidak menyedari mereka yang mempunyai lima pound tambahan, dan ini bukti. Para penyelidik di Scotland melihat bahawa lelaki lebih suka wanita dengan berat badan normal, berbanding dengan wanita yang sangat kurus. Oleh itu, hentikan majalah itu iri hati dan pakai baju itty bikini itu di percutian pantai anda yang seterusnya-dan pastikan anda menikmati keranjang waffle atau dua.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.