Katil yang menakjubkan, Bath & Beyond kupon untuk Hari Ibu? Ia palsu

Katil, Mandi & Hati! Jika anda melihat kupon dalam talian yang dikatakan dari Bed, Bath & Beyond menjanjikan $ 75 daripada pembelian di kedai untuk menghormati Hari Ibu, menahan keinginan untuk mengkliknya.

Bed Bath & Beyond memberi amaran kepada pengguna mengenai penipuan kupon Hari Ibu dalam talian

19.09.201702:35

Peruncit barangan rumah adalah amaran bahawa kupon, yang telah diedarkan di Facebook, palsu.

“Kita semua tahu beberapa perkara yang terlalu baik untuk menjadi kenyataan!” Membaca catatan terbaru di laman Facebook syarikat itu. “Kami minta maaf atas sebarang kekeliruan dan kekecewaan yang telah menyebabkan kupon palsu ini. Kami bekerjasama dengan Facebook supaya kupon ini dibuang. Terima kasih kerana memahami!”

Laman web memeriksa fakta bahawa nota “kupon” memaparkan nama domain yang bukan sebahagian daripada laman web syarikat yang sah; Pengguna kemudian diminta untuk mengikuti petunjuk mudah, seperti mengisi survei, yang tidak menghasilkan kupon.

Berdasarkan ulasan di bawah Bed, Bath & Beyond, penipuan itu memang menyebabkan banyak kekeliruan dan kekecewaan. Jika anda menjumpai kupon dari peruncit dan anda tidak pasti jika ia sah, syarikat itu menggalakkan anda menghubungi kedai tempatan anda atau memanggil nombor telefon khidmat pelanggannya, 1-800-GO-BEYOND.

BERKAITAN: Jangan panik! 7 hadiah Hari Ibu akhir yang membungkus pukulan sentimental

Malangnya, ini bukan satu-satunya urusan Hari Ibu yang palsu di luar sana. Pembaikan Rumah Lowe baru-baru ini menyatakan bahawa kupon Facebook yang mengiklankan $ 50 atau $ 100 dari pembelian adalah penipuan.

“Tawaran ini adalah penipuan pancingan data untuk mengumpulkan maklumat dan tidak bergabung dengan Lowe dalam apa cara sekalipun,” katanya sebagai respons kepada siasatan daripada pengguna Facebook.

RELATED: Serangan phishing besar-besaran menyasarkan berjuta-juta pengguna Gmail

Menurut Snopes, penipuan ini sering mengakibatkan berlangganan “Tawaran Ganjaran yang sukar dibatalkan,” atau hanya pendedahan butiran peribadi kepada pengamat media sosial. Dalam senario terbaik, usaha semacam itu mudah tetapi berkesan seperti- penipuan pertanian, yang boleh menyebabkan malu jika halaman ‘disukai’ ditukarkan menjadi yang tidak menyenangkan dengan kandungan risau atau kasar. “

Jadi semasa anda dalam talian untuk Hari Ibu, ingat: Sesetengah tawaran benar-benar terlalu baik untuk menjadi kenyataan, walaupun ketika itu untuk ibu.