Kajian ibu berkata: Tiga adalah bilangan anak yang paling tertekan

Hanya begitu Putera William dan Kate, Duchess of Cambridge tahu apa yang mereka ada untuk: Ketika datang kepada anak-anak, tiga adalah nombor sihir … untuk tekanan.

Pasangan itu, yang mengumumkan kelahiran anak ketiga mereka pada 23 April, menyertai kelab istimewa, dan terutama keletihan.

Menurut survei KANAK-KANAK HARI INI sebanyak lebih dari 7,000 ibu A.S. pada tahun 2013, ibu kepada tiga orang anak lebih banyak daripada ibu satu atau dua orang, sedangkan ibu dari empat atau lebih anak sebenarnya melaporkan tahap tekanan yang lebih rendah. Panggil ia kesan Duggar: Sebaik sahaja anda mendapat jisim kritikal tertentu, kehidupan seolah-olah menjadi sedikit lebih mudah.

Anak ketiga William dan Kate ada di sini – dan lelaki itu!

Apr.23.201801:06

Jadi ibu bapa seperti Kim Kardashian West dan Kanye West, yang juga mengalu-alukan ketiga mereka baru-baru ini, mungkin ingin mempertimbangkan untuk mempunyai beberapa kanak-kanak lagi – atau sekurang-kurangnya mempelajari beberapa teknik pernafasan mengurangkan tekanan.

Pada skala 1-10, dengan 10 menjadi yang paling ditekankan, ibu purata dalam tinjauan kami meletakkan dirinya pada 8.5.

Apa yang menekankan ibu? Banyak, dari kebimbangan wang untuk mengimbangi tuntutan kerja dan rumah untuk berasa seperti suami kadang-kadang hanya satu lagi anak kecil yang menuntut perhatian.

Tetapi rahsia besar tekanan ibu adalah banyak dari itu datang dari dalam: 75 peratus daripada ibu berkata mereka menekankan lebih lanjut mengenai tekanan yang mereka memakainya untuk menjadi sempurna daripada mereka melakukan tekanan atau penghakiman yang mereka dapatkan dari ibu-ibu lain.

“Anda selalu mendengar tentang peperangan ibu, tetapi saya rasa kami lebih menghina diri daripada orang lain,” kata Jill Smokler, pencipta “Scary Mommy” dan penulis “Motherhood Comes Naturally (And Other Vicious Lies).” Smokler mempunyai tiga anak, dan benar-benar bersetuju bahawa ia adalah nombor yang paling tertekan.

Apa nama bayi kerajaan yang baru?

Apr.23.201812:21

“Melangkah dari satu hingga dua adalah peralihan yang mudah dan mudah,” kata Smokler, yang tinggal di Maryland. “Dua hingga tiga, semuanya telah terbalik. Saya tidak merasakan saya bersama-sama … hanya menyeberang jalan dan tidak dapat memegang tangan saya secara fizikal dengan penuh tekanan. “

Lebih banyak nugget tekanan dari kaji selidik dalam talian sebanyak 7,164 ibu A.S., yang dijalankan oleh TODAY.com dan Insight Express:

  • 46 peratus daripada ibu mengatakan suami / rakan mereka menyebabkan mereka lebih banyak tekanan berbanding anak-anak mereka.
  • 72 peratus daripada ibu menekankan bagaimana tekanan mereka.
  • Punca stres terbesar: 60 peratus menyatakan kekurangan masa untuk melakukan segala yang perlu dilakukan.
  • 60 peratus daripada ibu berkata peningkatan kanak-kanak perempuan lebih tertekan daripada membesarkan kanak-kanak lelaki.
  • Sembilan daripada 10 ibu tekanan tentang bersesuaian dan menarik.

Dr Janet Taylor, pakar psikiatri di New York, mengatakan tekanan ibu adalah masalah yang dia lihat setiap hari dalam amalannya.

“Moms sangat menyedari hakikat bahawa mereka tidak mempunyai masa untuk menjaga keperluan mereka sendiri,” kata Taylor. “Lupakan membaca buku, latihan atau hobi yang menyeronokkan: Beberapa ibu tidak mempunyai masa untuk mandi.”

“Sebelum anda seorang ibu, anda mengambil begitu sahaja,” tambah Taylor. “Apabila anda seorang ibu anda tidak mempunyai masa.”

Dia ketawa apabila dia mendengar bahawa mempunyai empat atau lebih kanak-kanak kurang stres daripada tiga: Dia seorang ibu empat, termasuk satu set kembar – dan bersetuju dengan hasil kajian.

“Hanya ada ruang yang cukup di kepala untuk kesempurnaan apabila anda sampai ke empat atau lebih kanak-kanak,” katanya.

Kim Kardashian menyiarkan foto pertama bayi baru Chicago Barat

Februari.27.201800:26

Sebagai contoh, Taylor mengingatkan dengan anak keempatnya, dia tidak mengganggu dengan perkara-perkara seperti obsesif menutup semua cawangan dengan palam keselamatan. “Ia hanya dapat bertahan hidup!” Dia bercanda.

Selain itu, dia berfikir ibu memukul alur sebaik sahaja mereka melepasi fasa yang lebih banyak daripada mempunyai tiga anak dan ke wilayah yang lebih banyak mengatasi empat atau lebih.

“Semakin banyak anak yang anda miliki, semakin yakin anda menjadi kebolehan mengasuh anda,” katanya. “Anda perlu melepaskan … dan kemudian anda hanya bersyukur apabila mereka semua pergi ke sekolah pada masanya.”

Kanak-kanak Taylor kini dewasa dan berkata sementara tekanan berbeza dari tahun keibubapaan tangan, ia tetap kekal. “Sekarang saya tertekan dengan perkara-perkara seperti yang tertua saya mempunyai temuduga kerja dan saya yang paling muda di tengah-tengah final,” katanya. “Saya berada di sisi lain … semoga anda boleh merasakan seperti anda telah menyediakannya dengan baik.”

Taylor mengatakan tahap tekanan harian sebanyak 8.5 pada skala 10 – purata ibu dalam laporan tinjauan kami – mengambil tol minda dan badan. Dia mengesyorkan pesakitnya yang ditekankan mencuba latihan ini: Ambil lima minit dan lukiskan carta pai yang menunjukkan bagaimana anda menghabiskan masa berjam-jam di hari anda. Kemudian flip kertas dan lukis carta pai tentang apa yang anda ingin lakukan. Pilih salah satu daripada perkara yang ada pada carta dua (apa yang anda mahu), tetapi jangan carta satu (realiti), dan tentukan cara untuk menjadikannya berlaku.

“Anda tidak boleh mengatakan tidak kepada anak-anak anda, kepada pasangan anda, kepada rakan-rakan anda kadang-kadang,” kata Taylor, menjelaskan bahawa ramai wanita mendapati bahagian itu sangat sukar. “Daripada membuat makan tengah hari yang sempurna untuk anak-anak anda, pergi bersiar-siar dengan sendiri. Walaupun hanya 10 minit, ambil nafas panjang dan tumpukan apa yang anda perlukan. “

View this post on Instagram

Party of 5

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ibu Connecticut, Karen Hobert Flynn berkata, “tidak” kepada beberapa aktiviti anak-anak adalah satu penjimatan kesihatan sebagai ibu kepada banyak orang. Empat anaknya kini berumur dari remaja hingga dewasa, tetapi aturannya apabila anak-anaknya lebih muda adalah satu aktiviti selepas sekolah setiap anak.

“Anda boleh melakukan Pengakap Boy atau Sukan. Kami tidak melakukan lima sukan. Kami berkata ‘tidak’ kepada pasukan perjalanan sengit, “jelasnya. Dan dia berkata ia tidak membataskan anak-anaknya; mereka semua memainkan sukan pasukan kompetitif di sekolah sebagai remaja.

Ada empat kelebihannya, katanya. Setiap kanak-kanak mempunyai pemain mainan terbina dalam; mereka cenderung untuk berpasangan sehingga tidak ada yang tersisa. Dan rumah belakangnya selalu penuh dengan anak-anak, walaupun mereka jauh dari tempat yang paling mewah di kawasan kejiranan.

“Kami mempunyai massa kritikal. Kanak-kanak di kawasan kejiranan mahu datang ke sini kerana ia merupakan satu-satunya pihak, “katanya.

Bagi dia dan suaminya, pergi dari satu kanak-kanak ke dua adalah pelarasan yang besar; Berpindah dari dua hingga tiga, “anda terlalu banyak,” dan menambah anak keempat adalah “tidak seperti melompat besar.”

Dia berkata apabila anak-anaknya masih muda, dia terus bertegangan dengan tetap teratur, berhubung dengan ibu-ibu yang lain, memupuk pengasuh bayi yang baik, bergantung pada suaminya – dan tentu saja, tidak terlalu serius.

“Kami banyak ketawa,” kata Flynn. “Ia sangat menyeronokkan.”

Kisah ini pada asalnya diterbitkan pada 6 Mei 2013.