Josh dan Anna Duggar mengharapkan anak kelima: Kami ‘membina semula kehidupan bersama’

Hampir dua tahun selepas perkahwinan Josh dan Anna Duggar digegarkan oleh pelbagai skandal, pasangan itu telah mengumumkan bahawa mereka menjangkakan anak kelima mereka, seorang lelaki.

The Duggars membuat pengumuman pada hari Jumaat melalui laman web keluarga.

Di samping mengumumkan kehamilan, Josh dan Anna memberi peminat kemas kini status yang jarang berlaku mengenai perkahwinan mereka, membincangkan bagaimana mereka telah pulih dari skandal penipuan Josh 2015.

Itik Dynasty's Phil Robertson and The Duggars Speak At CPAC
Anna dan Josh Duggar pada Februari 2015, sebelum skandal berlaku.Kris Connor / Getty Images

“Selama hampir dua tahun yang lalu, kami telah bekerja secara diam-diam untuk menyelamatkan perkahwinan kami, menumpukan perhatian kepada anak-anak kami, dan membina semula kehidupan kami bersama sebagai satu keluarga, dan melakukan itu tidak mudah setelah melanggar amanah,” kata pasangan itu. telah belajar bahawa kehidupan iman dan membina kehidupan bersama hanya dilakukan satu hari pada suatu masa.

“Semasa kami meneruskan perjalanan sebagai keluarga dan membina semula kehidupan kami, kami gembira dapat berkongsi dengan anda bahawa kami menjangkakan anak lelaki baru tahun ini,” kata pasangan itu. “Kecantikan datang daripada abu dan kita tidak sabar untuk melihat dan mencium wajah lelaki baru yang manis ini!”

BERKAITAN: Jessa Duggar Seewald dan suami Ben mendedahkan nama anak yang baru lahir

“Abu” pasangan itu mungkin merujuk kepada skandal yang melibatkan Josh yang menjadi tajuk utama pada tahun 2015. Pada bulan Mei tahun itu, di tengah-tengah dakwaan bahawa dia melecehkan kanak-kanak perempuan bawah umur, katanya dalam satu kenyataan, “Dua belas tahun yang lalu, remaja, saya bertindak dengan tidak dapat diungkapkan yang saya sangat menyesal dan sangat menyesal. Saya menyakiti orang lain, termasuk keluarga saya dan kawan rapat, “

Skandal itu, yang menyebabkan “realiti” hit Duggars “19 Kanak-kanak dan Penghitungan” dibatalkan, melanda ketika Anna hamil anak keempat mereka, Meredith. (Josh dan Anna juga ibu bapa kepada Mackynzie berusia 7 tahun, Michael berusia 5 tahun dan Marcus berusia 3 tahun.)

Beberapa bulan kemudian, Josh mengakui tidak setia kepada Anna dan mempunyai ketagihan pornografi, dan kemudian memeriksa dirinya ke kemudahan pemulihan, di mana dia dilaporkan tinggal selama kira-kira tujuh bulan sebelum kembali ke keluarganya.

Robert Wagner And The Duggar Family Visit
Josh Duggar melawat “Extra” di studio New York mereka di H & M di Times Square pada 11 Mac 2014 di New York City.D Dipasupil / Getty Images for Extra

Sejak pulangannya dari pemulihan, Josh menyimpan profil yang sangat rendah, meninggalkan akaun media sosialnya dan tidak membuat kenyataan awam. Walaupun Anna telah muncul di rancangan realiti semasa keluarga Duggar, “Counting On,” Josh tidak.