Jenna Bush Hager berkongsi gambar hari pertama sekolah Mila dan Poppy

Jenna Bush Hager menyimpan perkara-perkara yang konservatif untuk anak perempuannya, Poppy, 2, pada hari pertama prasekolah pada hari Isnin.

“Saya berpakaian seperti seorang kanak-kanak berusia 70 tahun,” kata Hager pada hari Selasa.

Lihatlah anak perempuan Jenna Bush Hager Poppy dan Mila pada hari pertama sekolah

12.12.201701:45

Hager berkongsi gambar comel Poppy dan anak perempuannya yang lebih tua, Mila, 4, dari hari pertama sekolah mereka, sambil memikirkan falsafahnya tentang mengelakkan kecemasan perpisahan ketika anak perempuannya menyesuaikan diri dengan sekolah.

“Ia seperti Band-Aid,” katanya. “Saya sering memberitahu suami saya. Saya seperti, ‘Anda menyerahkan bayi itu dan anda akan berlari keluar.’ Kerana mereka mahu berada di sekeliling anda. “

Poppy jelas tidak mempunyai sebarang masalah dengan bersekolah untuk pertama kalinya.

Jenna Bush Hager's daughters Poppy Louise and Margaret
Poppy dan Mila berkongsi pelukan sebelum menuju bilik kelas mereka. HARI INI

“Mereka melakukan perkara ini sebagai ‘fasa masuk,’ di mana anda perlu tinggal bersama mereka sedikit demi sedikit, dan Poppy adalah seperti, ‘Apa yang kamu lakukan di sini?'”

Hager juga berkongsi pukulan comel daripada beberapa perpaduan kakak sebagai Mila dan Poppy memeluk satu sama lain di sudut bilik sebelum mereka menuju untuk memisahkan bilik darjah.

“Tiada siapa yang meletakkan bayi di sudut!” Hager bergurau. “Mila meletakkan kakaknya di sudut untuk memeluk prasekolah.”

Jenna Bush Hager membawa anak perempuan Mila bekerja pada HARI INI

Jul.27.201702:23

Poppy mendapat hak untuk bekerja dalam menubuhkan bilik darjah sesuai dengan keinginannya pada hari pertamanya.

“Kami memanggilnya Ronda Rousey,” kata Hager. “Dia adalah anak yang paling fizikal di kelas. Dia bergerak kerusi. Seperti anak-anak lain bermain dengan Play-Doh, dan dia sama seperti menyusun semula perabot itu. “

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.