Jangan risau, anak-anak (berpakaian) semuanya baik-baik saja

Pakar-pakar telah bercakap, dan tidak ada yang salah dengan kanak-kanak lelaki yang berpakaian dalam pakaian girly.

“Kanak-kanak sangat sering bermain pakaian di bawah umur lima tahun dan ada beberapa jenis ketidakstabilan dalamnya, walaupun selepas lima,” kata Dr. Harold Koplewicz, presiden Institut Minda Kanak-kanak, kepada The Meredith Viera. Viera duduk bersama Dr Koplewicz dan dua ibu yang telah mempertahankan anak lelaki mereka kerana memakai pakaian – termasuk blogger yang anaknya berpakaian sebagai Daphne dari “Scooby Doo” untuk Halloween.

“Doktor berkata: ‘Keputusan itu, anda mempunyai anak lelaki yang sihat dan bahagia yang hanya suka berdandan,’ ‘kata Cheryl Kilodavis, yang meminta nasihat profesional mengenai minat anaknya dalam berpakaian seperti seorang puteri.

Pada asasnya, mesej itu adalah: Jangan kecewa. Kiddie cross-dressing sedikit biasa dan mungkin tidak penting.

Sekiranya anak-anak berkata, “Saya tidak akan memakai pakaian lelaki, saya hanya memakai pakaian gadis kerana saya hanya seorang gadis, saya bukan budak lelaki,” itu adalah perkara yang lebih penting daripada mengatakan saya bermain puteri hari ini dan Saya sedang bermain koboi esok, “kata Dr Koplewicz. “Itu tidak mengubah hakikat bahawa kita masih akan memberitahu ibu bapa untuk menjadi sangat menyokong dan penyayang, kerana perkara terakhir yang anda mahukan adalah seseorang yang tidak suka dengan diri mereka sendiri, tidak seperti badan mereka. Ia tidak membezakan pakaian apa pun, itu yang mereka rasa tentang diri mereka sendiri. “

Apa pendapat kamu? Undian dalam undian kami, dan maklumkan anda dalam komen.