Itulah sebabnya ibu-ibu kanak-kanak dengan sindrom Down mendapat tatu sepadan

Reka bentuk yang mudah dengan banyak makna di belakangnya adalah menyatukan ibu bapa kanak-kanak dengan sindrom Down, melambangkan kedua-dua kekuatan mereka sebagai individu dan bon biasa yang mereka kongsi.

Pada bulan Oktober, Mica May bertemu dengan beberapa ibu lain yang, seperti dia, mempunyai anak yang dilahirkan dengan keadaan genetik Down syndrome. Walaupun May bertemu dengan Heather Avis, Liz Plachta, dan Lisa Eicher dalam talian, ini adalah kali pertama mereka menghabiskan masa bersama secara bersendirian. Sambungan mereka segera, katanya kepada KANAK-KANAK HARI INI. “Kita semua terikat dengan serta-merta, kerana, seperti kata Heather, ‘Keajaiban sindrom Down adalah nyata,'” kata May.

Apabila anak lelaki May, Jackson, kini berusia 8 tahun, dilahirkan dengan sindrom Down, ia adalah satu “kejutan lengkap” kepadanya dan suaminya, Jonathan. Boleh menulis tentang kehidupan Jackson di suapan Instagram dengan hashtag #letterstojax. The Mays juga mempunyai dua anak perempuan, Madelyn, 7, dan Harper, 4.

https://www.instagram.com/p/e8rpjfDLIw

Pada perhimpunan mereka, May dan rakan-rakannya membincangkan idea untuk mendapatkan tatu yang hampir sama untuk mengiktiraf ikatan mereka, tetapi May, seorang pereka, tahu ia perlu istimewa. “Saya bercakap dan bercanda bahawa saya tidak akan mendapat tatu yang tidak mempunyai reka bentuk yang sangat menakjubkan untuknya,” katanya. Boleh berkongsi impian berulang-ulang yang telah lama dimilikinya bersama kumpulan itu. Dalam mimpi itu, dia terbangun dengan tiga anak panah hitam di lengannya – sentiasa reka bentuk yang sama dan sentiasa penempatan yang sama.

“Ketika saya mula menerangkan reka bentuk dari impian saya, air mata mulai meremehkan wajah semua mamas ini,” kata May. “Ia seperti bola lampu pergi, semua orang suka, ‘ya, inilah reka bentuk kami!”

Moms of kids with Down syndrome get matching tattoos.
Pereka Mica May bermimpi tentang mempunyai tiga anak panah hitam di lengannya selama bertahun-tahun. Reka bentuk ini merupakan simbol yang sempurna untuk ibu bapa kanak-kanak sindrom Down, yang mempunyai 3 kromosom 21.Baiknya Mica Mei

Tiga anak panah adalah simbol yang sempurna untuk ibu bapa Sindrom Down, Mei menjelaskan, kerana nombor tiga mewakili tiga kromosom 21 yang menyebabkan Sindrom Down. Anak panah, kata May, mewakili bagaimana ibu bapa anak-anak istimewa ini “bangkit dan bergerak ke hadapan. Kami bangkit tertinggi selepas kami ditarik balik dan kadang-kadang lebih tinggi dari yang kita fikir kita boleh menanggung,” katanya..

Kumpulan itu menguji reka bentuk pada diri mereka malam itu menggunakan pen dan memutuskan untuk semua mendapatkan tatu pada hari berikutnya. Tetapi apa yang bermula sebagai masa ikatan untuk sekelompok sahabat kecil telah berkembang termasuk beratus-ratus orang tua lain dari seluruh negara.

Ibu bapa yang mendapat tatu mempamerkan gambar diri mereka di Instagram dengan hashtag #theluckyfewtattoo, yang diilhami oleh frasa yang dicipta oleh rakannya Avis, yang menulis buku berjudul “The Lucky Few.”

“‘Frasa’ The Lucky Few ‘bermula sebagai sesuatu yang datang dari hati Heather ketika membicarakan tentang kiddosnya, kerana kita semua memang, sesungguhnya, kita merasa’ orang yang bernasib ‘yang dapat mempunyai orang dengan sindrom Down di dalam kita segera keluarga, “kata May.

Temui pemenang pertandingan foto Gerber Baby yang comel

07.07.201804:20

“Tetapi, frasa itu berakar dengan begitu banyak orang dan ia tersebar seperti gila, dan kini menjadi cara untuk dibincangkan dan berhubung dengan suku ibu bapa, adik-beradik dan kawan-kawan dalam komuniti sindrom Down,” katanya. “Apabila kami mula melihat bahawa tatu ini semakin meningkat, kami ingin mempunyai hashtag khusus yang ringkas dan mudah diingat, jadi #theluckyfewtattoo hanya membuat yang paling masuk akal.”

Semoga sekarang mendapat berita bahawa kumpulan 30-50 orang ibu bapa dengan anak-anak Sindrom Down sedang menempah rumah tatu untuk mendapatkan tatu itu sendiri. “Ia amat menakjubkan,” kata May. “Saya sangat teruja bahawa ini telah menjadi lebih besar daripada mana-mana orang – dan ia sangat cantik untuk ditonton dan menjadi sebahagian daripada.”

Moms of kids with Down syndrome get matching tattoos.
Semasa berundur dengan ibu-ibu kanak-kanak lain dengan sindrom Down, Mica May (kiri), Lisa Eicher dan Heather Avis memutuskan untuk mendapatkan tatu sepadan yang melambangkan kekuatan dan ikatan mereka sebagai ibu bapa anak-anak istimewa. Idea dan reka bentuk telah ditangkap, dan sekarang ibu bapa di seluruh negara mendapat #theluckyfewtattoos mereka sendiri.Baiknya Mica Mei

Tatu juga telah berfungsi sebagai titik bercakap bagi orang yang tidak dikenali untuk mendekati May dan memintanya artinya tiga anak panah di lengannya – peluang Boleh mengalu-alukan untuk menyebarkan pendidikan dan kesedaran tentang Sindrom Down.

“Ia membawa saya begitu banyak kegembiraan dan kegembiraan untuk memberitahu mereka cerita, menunjukkan gambar-gambar Jackson saya, dan bercakap tentang suku yang luar biasa ini,” katanya. “Ia boleh merosakkan mana-mana dinding yang mungkin ada di sana dan menjemput mereka masuk dan membolehkan mereka kebebasan dan keselesaan untuk bertanya soalan mengenai sindrom Down dan keluarga kami yang mereka mungkin biasanya mengelakkan.”

Jangan sekali-kali melepaskan cerita orangtua dengan surat berita TODAY Parents! Daftar di sini.

Tatu, kata May, adalah “simbol fizikal yang terdapat ribuan orang beribu-ribu orang dalam komuniti ini yang menganjurkan, berjuang, mencabar, dan menjerit nilai anak-anak dan orang dewasa ini dengan sindrom Down.

“Ini bermula sebagai keputusan peribadi untuk mendapatkan tatu sebagai peringatan bagi saya setiap hari bahawa saya bukan sahaja bernasib baik kerana dapat mencintai dan menyokong Jackson saya sepanjang hidupnya, tetapi saya adalah sebahagian dari suku yang begitu banyak Lebih besar itu sendiri, “katanya. “Apabila ada saat-saat saya mengalami perjuangan yang boleh merompak saya kegembiraan yang dibawa oleh Jackson kepada keluargaku dan orang-orang di sekelilingnya, saya diingatkan bahawa saya tidak bersendirian dalam perjalanan ini.”

Kisah ini pada asalnya diterbitkan pada 13 Februari 2018.