Ini teeny, lampin kecil memberikan tujuan yang lebih besar untuk bayi pramatang

Mereka mungkin kelihatan lebih sesuai untuk anak patung Bitty Baby, tetapi popok Huggies ‘Little Snugglers baru lampin Nano Preemie sebenarnya dicipta untuk bayi terkecil dan paling rapuh – bayi lahir sangat awal yang berat kurang dari dua pon atau 900 gram.

Menurut siaran akhbar dari Huggies, lampin kecil telah dibangunkan dengan input dari jururawat unit rawatan rapi neonatal (NICU) dan terapi neonatal dan direka untuk melindungi kulit yang sangat halus dari bayi prematur.

Huggies nano preemie diapers
Jenama lampin Huggies telah mengembangkan lampin baru khusus untuk nano preemies yang beratnya kurang dari 2 paun ketika dilahirkan.Peter Angus Medlock

“Lampin yang baik adalah penting untuk pertumbuhan sihat dan perkembangan pesakit terkecil kita,” kata Anjanette Lee, pakar pembangunan bayi di Hospital Memorial Hermann Southwest di Houston, Texas. Hospital Lee adalah salah satu daripada sembilan Tahap III dan Tahap IV NICU yang menguji lampin baru. “Dalam pengalaman kami, kami mendapati lampin Huggies Little Snugglers Nano Preemie Lampin sesuai dengan bahagian bawah bayi tanpa menggigit atau mengehadkan pergerakan kaki.”

Jangan sekali-kali terlepas cerita orangtua dari TODAY.com! Daftarlah untuk surat berita kami di sini.

Selain menjadi cukup kecil untuk yang paling sensitif dari bayi, ciri-ciri lampin baru yang bersaiz khusus dan pad sempit, pad penyerap agar sesuai dengan fleksibel supaya bayi dapat dengan selesa diposisikan dalam tisu janin, dengan lengan dan kaki dekat dengan tubuh, Huggies menjelaskan, sebagai preemies lebih suka.

Huggies line preemie diapers
Jenama popok Huggies menawarkan lampin untuk setiap saiz bayi baru lahir.Peter Angus Medlock

Kurang daripada 1.4 peratus daripada bayi yang dilahirkan setiap tahun sesuai definisi nano preemie, dan sebelum ini, mereka tidak mempunyai lampin yang direka khusus untuk keperluan mereka.

KEDUDUKAN HARI TINGKAT dan pakar pembangunan kanak-kanak Dr. Deborah Gilboa memberitahu KANAK-KANAK HARI INI bahawa memenuhi keperluan lampin bayi baru lahir ini bukan sekadar pencapaian perubatan. “Mempunyai lampin yang sebenarnya sesuai dengan kanak-kanak kecil ini yang sangat berharga ini membantu ibu bapa mendapatkan sentuhan kulit dengan kulit sebanyak mungkin dengan bayi baru mereka,” katanya. “Ini membantu kedua-dua bayi dan ibu bapa untuk menyembuhkan dan tumbuh selepas pengalaman traumatik kelahiran terlalu awal. Dan, untuk ibu bapa, mengetahui bahawa pintu masuk yang tidak dijangka dan menakutkan ini di dunia dijangka – bukan hanya oleh doktor dan jururawat, tetapi juga oleh syarikat yang mencipta produk bayi – menormalkan pengalaman mereka dan membantu orang dewasa merasa disokong mungkin. “

Keluarga bayi Preemie mendapat harapan, inspirasi daripada pengarah ‘Mencari Dory’

Jul.06.201601:14