‘ICU grandpa’ snuggles yang baru lahir apabila ibu bapa mereka tidak boleh berada di hospital

Apabila anak lelaki Mary Beth Brulotte, Logan, dilahirkan 3 1/2 bulan lebih awal dan beratnya hanya 1 paun, 15 auns, dia tahu dia perlu meluangkan masa dalam unit penjagaan intensif. Apa yang 33 tahun dari LaGrange, Georgia, tidak sepenuhnya menyedari betapa bersalah dia akan merasa meninggalkannya sendirian di hospital.

‘NICU datuk’ yang dilahirkan bayi baru lahir apabila ibu bapa mereka tidak boleh berada di sana

Oktober.16.201701:10

“Setiap ibu gambar bayi mereka di dalam katil bayi mereka sendiri menangis,” kata Brulotte pada hari ini, sambil menyatakan bahawa perjalanan dari rumahnya ke Penjagaan Kesihatan Kanak-kanak Atlanta adalah dua jam, suaminya bekerja shift malam dan dia mempunyai anak perempuan berumur 8 tahun untuk menjaga juga.

Tetapi perasaan itu hilang pada akhir bulan September apabila dia tersandung pada David Deutchman yang menjamah bayi tidurnya di hospital.

David Deutchman, 82, holding Logan Brulotte, 5 months.
David Deutchman, 82, memegang Logan Brulotte, 5 bulan. Deutchman dikenali sebagai “kakek ICU” di Penjagaan Kanak-kanak Atlanta. Dia seorang sukarelawan yang memegang bayi apabila ibu bapa mereka tidak boleh berada di unit penjagaan rapi neonatal dan pediatrik.Diberkati oleh Mary Beth Brulotte

“Saya sedang menuju dan penuh dengan kegelisahan. Ia hanya dihapuskan apabila saya melihat dia di sana memegang Logan dengan cepat tidur, “katanya.” Dia memperkenalkan dirinya sebagai ‘kakek ICU’ dan saya berfikir, ‘Ya Tuhan saya, ini tidak boleh benar. Lelaki ini seperti malaikat. ‘ Dia berkata dia mendengar Logan menangis dan bertanya kepada jururawat jika dia boleh memegangnya dan menyanyi dia untuk tidur. “

Deutchman, 82, telah menjadi sukarela di Penjagaan Kanak-kanak Kanak-kanak ICU Atlanta selama lebih daripada 12 tahun. Pada hari Selasa, dia menghabiskan masa dengan anak-anak yang lebih tua di ICU pediatrik, dan pada hari Khamis dia membuat pusingan di ICU neonatal, di mana dia memegang bayi yang ibu bapanya tidak dapat bersama mereka pada hari itu.

Tetapi kenapa ICU? “Saya suka hakikat bahawa terdapat beberapa perkara serius yang berlaku dan saya mempunyai peluang untuk membuat sumbangan dan membantu,” kata Deutchman, yang mempunyai dua anak perempuan dewasa berusia 50-an dan dua cucu berusia 19 dan 21 tahun. “Anda tidak tahu setiap hari apa yang akan anda cari dan apa yang akan anda hadapi … Ini suasana di mana terdapat banyak keramahan dan kehangatan dan penghargaan. Ia hebat. Saya benar-benar menikmatinya. “

Ibu mencipta kad tonggak utama untuk menghadapi kehidupan di NICU

Mac.16.201700:50

Deutchman, yang tinggal di Atlanta, mula bergaji selepas beliau bersara daripada kerjaya dalam pemasaran perniagaan antarabangsa. Beliau menjadi pensyarah tetamu di universiti-universiti berdekatan, tetapi mendapati dia masih mempunyai masa lapang yang terlalu banyak. Pada suatu hari, dia berada di kemudahan pemulihan untuk kecederaan yang berlaku di sebelah Penjagaan Kesihatan Kanak-kanak Atlanta, apabila dia fikir ia mungkin memberi ganjaran untuk melihat jika ada peluang sukarelawan di sana.

Dia memberitahu HARI INI dia menikmati bekerja bukan sahaja dengan pesakit muda tetapi juga ibu bapa mereka.

“Di hospital, kanak-kanak itu mendapat banyak perhatian daripada doktor dan jururawat,” katanya. “Saya mendapati dengan cepat bahawa bidang saya boleh menjaga ibu. Saya pergi ke bilik dan bertanya bagaimana mereka lakukan, jika mereka telah bersarapan, dan jika mereka tidak, pergi. Saya memberitahu mereka, ‘Saya tidak akan meninggalkan bilik sehingga anda kembali.’ “Dia menambah bahawa sering kali ketika dia bertanya bagaimana orangtua lakukan, mereka memberitahu dia mengenai anak mereka. “Saya ulangi, ‘ Bagaimana awak lakukan? Kadang-kadang mereka memecah. Ada yang tidur sepanjang malam dalam keadaan tertekan. “

Dia biasanya sukarelawan dari pukul 8 pagi hingga 1 petang, dua hari seminggu. Di NICU, Deutchman biasanya akan memegang hanya dua hingga tiga bayi dalam satu pergeseran, kerana dia suka memegang mereka selama satu jam atau lebih. “Ia merosakkan hati saya untuk meletakkannya di dalam katil sehingga mereka bersendirian lagi,” katanya kepada HARI INI, sambil menambah, “Saya fikir penting untuk memegang bayi itu supaya mereka berasa selimut.” Kemudian di PICU, yang mempunyai pesakit yang sedang meningkat untuk berusia 21 tahun, dia akan memelihara pesakit syarikat, mengira masa ketika dia menyimpan anak kecil yang diduduki oleh tuala kertas rendam di dalam air, menjadikannya bola dan bermain bola basket dengan wastebasket.

Tonton bayi-bayi NICU ini, kini kanak-kanak kecil, dalam pemotretan kalendar mereka yang memberi inspirasi

Apr.18.201701:26

Bagi ibu bapa seperti Brulotte, dedikasi dan kecintaan Deutchman terhadap anaknya telah menyelamatkan nyawa. Logan, yang berumur 5 bulan dan 10 kilogram tetapi masih mempunyai penyakit paru-paru kronik, mungkin dapat pulang seawal minggu ini.

“Saya tidak rasa bersendirian dalam perjalanan ini. Saya berasa seperti pada setiap masa, seseorang ada dengan bayi saya, tidak kira sama ada saya di sini atau tidak. Dia punya seseorang yang memandangnya, “kata Brulotte. “Itulah yang benar-benar menyentuh saya. (Deutchman) tidak tahu saya, tidak tahu keluarga saya dan dia tidak peduli. Dia mendengar Logan menangis dan bergegas masuk dan menenangkannya. Itulah jenis orang yang tidak mencari pengiktirafan yang sepatutnya. Saya fikir dia hanya luar biasa. “

Gambar yang dikongsi oleh Deutchman yang memegang Logan pada Penjagaan Kesihatan Kanak-kanak di laman Facebook Atlanta telah menjadi virus, dengan ibu bapa bekas pesakit yang memuji kerja sukarelawan.

“Dia menggegarkan bayi kami untuk berjam-jam. Apa hadiah yang dia miliki, dan betapa baiknya dia berkongsi kasih itu dengan orang lain, “tulis seorang wanita. “Saya menghabiskan banyak petang bercakap dengan David … sementara dia kebanyakan menjaga bayi, dia juga menjaga saya juga. Saya sentiasa menantikan lawatannya di atas katil bayi saya! “Menulis satu lagi.

Deutchman berkata selepas satu dekad dia tidak tahu berapa lama dia akan terus menjadi sukarelawan di Penjagaan Kanak-Kanak Atlanta, tetapi tidak ada rancangan untuk berhenti dalam masa terdekat.

“Pada usia saya ada masa anda tidak mempunyai banyak tenaga,” katanya, “tetapi saya mendapati saya bertenaga ketika saya masuk.”