‘Ibu yang paling bermakna pernah’ membuang anak-anak ‘untuk tidak mengucapkan terima kasih

Adakah Jaime Primak Sullivan Ibu Yang Terasa Pernah? Internet membahaskan soalan itu minggu ini selepas Sullivan menceritakan kisah di laman Facebook tentang mengambil tiga anaknya, Olivia (8), Max (7), dan Charlie (5), kepada Dairy Queen untuk merawat selepas makan malam.

“Mereka mengarahkan pilihan pencuci mulut mereka dan kami menunggu kira-kira 5 minit untuk mereka memanggil nombor kami. Wanita muda (mungkin 17) menyerahkan setiap anak ais krim mereka. Tidak seorang pun melihatnya di mata. Tidak seorang pun berkata terima kasih. Tidak kepadanya, bukan kepada saya … “Sullivan menulis di Facebook. Oleh itu, Sullivan mengira sepuluh, mengikut anak-anaknya keluar pintu, dan mengumpul setiap kerusi ais krim mereka, kemudian melemparkan perlakuan ke dalam tong sampah, banyak kejutan anak-anaknya dan kecewa.

Jaime Primak Sullivan
Kanak-kanak Sullivan, Olivia, Max, dan Charlie.Diberkati oleh Jaime Primak Sullivan

“Saya menjelaskan bahawa pada suatu hari, jika mereka bernasib baik, mereka akan bekerja seperti wanita muda itu. Dan saya berharap orang akan melihatnya. Benar-benar melihat mereka. Lihatlah mereka di mata dan ucapkan terima kasih. Kita terlalu tua pada 8/7/5 untuk bergerak sepanjang zaman kita tanpa bersikap sopan santun dan kesopanan manusia yang jujur, “kata Sullivan di Facebook. Jawatan tersebut telah disukai lebih daripada 372K kali dan berkongsi lebih daripada 47K kali, mendapat perhatiannya dari rancangan talk dan laman web dan banyak pujian – dan kritikan – dari orang tua lain.

Sullivan membincangkan beberapa kebimbangan tersebut dalam video susulan pada halaman Facebooknya:

Sullivan, seorang penerbit dan penerbit dan bintang digital #cawfeetawk dan pengarang “The Southern Education of Jersey Girl,” tinggal di Birmingham, Alabama dengan suaminya, Michael, dan anak-anaknya. Dia memberitahu KANAK-KANAK KANAK-KANAK bahawa anak-anaknya tidak terancam oleh pembaziran makanan mereka.

“Mereka difahamkan kecewa, tetapi anak-anak saya tahu bahawa apabila Mama mengatakan sesuatu, dia bermakna. Dan kita banyak bercakap mengenai hubungan manusia dan tanggungjawab sosial di rumah, jadi mereka sudah biasa dengan maksud saya dan memahami mengapa saya kecewa.

Jaime Primak Sullivan
Sullivan, suaminya, Michael, dan anak-anaknya, Olivia, Max, dan Charlie.Diberkati oleh Jaime Primak Sullivan

“Adalah tugas saya untuk memastikan bahawa anak-anak saya tidak hanya menggunakan adab mereka, tetapi merawat orang – semua orang – dengan hormat dan kesopanan asas manusia,” kata Sullivan. “Saya tidak akan mempunyai anak-anak yang melihat melalui orang walaupun itu bermakna melemparkan banyak krim ais. Saya adalah ibu mereka. Inilah tugas saya. Suatu hari mereka akan melihat kembali dan berterima kasih kepada saya. “

Jaime Primak Sullivan
Sullivan dan anak perempuannya yang paling muda, Charlie.Diberkati oleh Jaime Primak Sullivan

Sullivan berkata bahawa dia mengambil anak-anaknya untuk es krim pada hari-hari selepas insiden itu, dan ketiga-tiga mereka mengucapkan terima kasih kerana mereka telah menyerahkan makanan mereka. “Ia mungkin tidak berlaku setiap kali, kerana mereka adalah anak-anak, tetapi pada masa ini, ia kelihatan bahawa pelajaran telah dipelajari,” katanya.

Sullivan juga menghargai sokongan ibu bapa yang lain minggu ini berikutan pos virusnya. “Adalah baik untuk mengetahui bahawa terdapat banyak orang lain yang benar-benar menghargai tanggungjawab sosial,” katanya. “Saya telah menerima beribu-ribu mesej perpaduan dari ibu-ibu dan bapa ibu yang lain. Kami semua dalam bersama-sama. “