Ibu mengambil Parti Kota untuk menugaskan pakaian ‘seksual’ untuk gadis kecil

Halloween hanya sebulan sahaja, dan ibu bapa sudah mencari pakaian yang sempurna untuk anak-anak mereka.

Tetapi ketika Lin Kramer baru-baru ini menelusuri pilihan pakaian anak kecil untuk anak perempuannya yang berusia 3 tahun, masalahnya bukanlah yang harus dipilih – itu adalah pilihan mereka sendiri.

LEBIH: buruk yang menakutkan: 9 pakaian Halloween terburuk untuk kanak-kanak

Parti Kota, yang mendakwa menawarkan lebih banyak pakaian daripada mana-mana peruncit lain, menawarkan 16 kostum bertema kerjaya untuk kanak-kanak lelaki dan hanya tiga untuk kanak-kanak perempuan. Dan Kramer tidak senang dengan perbezaan yang jelas antara pakaian lelaki dan perempuan untuk pekerjaan yang sama.

Ibu ke Party City: Kostum Halloween untuk gadis-gadis tidak sesuai

September.28.201503:09

“Saya terkejut,” katanya kepada HARI INI.

Jadi dia melakukan sesuatu mengenainya dengan menghubungi syarikat itu dalam surat terbuka.

“Kanak-kanak perempuan tidak membayangkan dan berharap bahawa mereka akan membesar untuk menjadi ‘polis seksi’ – yang jelas menunjukkan kostum gadis anda, sebaliknya, gadis muda, sama seperti budak lelaki, melihat dan mengagumi ahli keluarga dan jiran mereka yang menawarkan perkhidmatan kepada komuniti mereka dan menggembirakan idea untuk melakukan perkara yang sama, “tulisnya. “Saya benar-benar terkejut bahawa perniagaan anda menafsirkan impian wanita yang tidak bersalah dan berniat baik ke dalam pakaian ini.”

Kramer meminta agar syarikat menawarkan sekurang-kurangnya pilihan untuk perempuan.

“Walaupun anda bersungguh-sungguh (dan saya sangat berharap anda tidak) untuk menawarkan versi pakaian seksual untuk gadis kecil, anda juga * boleh menawarkan wanita pilihan yang realistis untuk kostum yang sama,” katanya..

LEBIH: Lebih 100 orang pelajar sekolah menengah New Jersey memprotes bantahan terhadap kod pakaian ‘sexist’

Parti Kota mendapat mesej itu. Mereka juga membalas mesej dengan mengatakan mereka menghargai maklum balas – sebelum memadamkan versi Kramer surat yang diposkan ke halaman Facebook mereka.

Mereka tidak dapat memadamkan sentimen, walaupun yang lain telah cepat mengulangi pada media sosial.

“Dear Lin Kramer, anda seorang pahlawan ibu saya yang baru,” kata seorang penyokong, manakala seorang lagi berkata, “Saya berdiri dengan Lin Kramer dan memboikot City Parti sehingga mereka memohon maaf.”

Seksis police officer kids costumes
Pegawai polis sexist pakaian kanak-kanak.partycity.com

Tetapi tidak semua orang bersetuju.

“Ia adalah perniagaan mereka untuk melihat apa yang menjual paling banyak dan membawa lebih banyak daripada itu,” kata pengkritik.

Dalam satu kenyataan kepada NBC News, syarikat itu menerangkan sebahagiannya bahawa “City Party membekalkan pelbagai jenis pakaian yang sesuai untuk semua gaya, citarasa dan belanjawan. Kami percaya ibu bapa adalah seperti yang terlibat dalam pilihan pakaian anak-anak mereka kerana mereka memilih setiap hari pakaian … “

LEBIH: 9 idea pakaian mudah buatan sendiri untuk kanak-kanak (kami berjanji boleh melakukan ini!)

Sesetengah peruncit, seperti Kedai Disney, baru-baru ini mendapati penyelesaian untuk mengimbangi pelbagai jenis pakaian budak lelaki dan perempuan yang mereka jual dengan menghapuskan bahagian dan hanya menyediakan pakaian “anak-anak”.

Ikut Ree Hines pada Twitter dan Google+.