‘Ibu marijuana’ berkata periuk merokok menjadikan mereka ibu bapa yang lebih baik

Kaycee Bawdon keluar untuk menunjukkan bahawa merokok ganja semasa menjaga kanak-kanak adalah sempurna diterima.

Ketika ibu dari empat dari California tengah bersatu untuk bermain dengan ibu-ibu lain, mereka sering menikmati beberapa penyegaran herbal sementara anak-anak bermain-main di kawasan sekitar.

Sama ada ia merokok dari bong atau menyalakan sendi, ibu-ibu ini membuat ganja sebahagian hidup mereka.

‘Potong tuntutan ibu mertua’ menjadikan mereka orang tua yang lebih baik

Ogos.01.201703:56

“Ibu memerlukan sendi sama seperti ibu memerlukan segelas wain,” kata Bawdon kepada Maria Shriver pada hari Selasa. “Anda masih boleh menjadi ibu bapa yang baik dan menggunakan ganja pada masa yang sama.”

Ibu bapa pertengahan umur kini lebih cenderung menggunakan periuk berbanding anak remaja mereka, menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit.

Bawdon, 30, dan kawan-kawannya percaya ganja membantu merawat kesakitan dan kemurungan serta membantu mereka berehat dan meningkatkan produktiviti mereka. Penggunaan periuk rekreasi adalah sah di California.

“Saya boleh merokok dan membersihkan seluruh rumah saya dan melakukan semua cucian saya dan hanya menyelesaikan segala-galanya,” kata Elizabeth Orduno kepada Shriver.

“Saya rasa saya benar-benar lebih fokus dan penuh perhatian ketika saya berubat, ia memberikan saya semangat tenaga yang saya tidak mempunyai,” kata ibu lagi, Saydee Perkins, menambah.

Bawdon, yang memulakan blog yang bernama “The Cannavist Mom,” menderita migrain dan mengatakan pil preskripsi meninggalkan perasaannya berkabus dan terputus.

Sekiranya lebih banyak negara mengecilkan ganja?

Januari.02.201401:04

Sehingga enam tahun yang lalu, dia sangat anti-ganja. Apabila dia berusia 5 tahun, perkhidmatan ibu bapa membuang dia dan tiga adik-beradiknya dari rumahnya kerana penyalahgunaan dadah ibu bapa mereka sendiri, menurut bio di blognya.

Suaminya, yang telah menyapu marijuana sejak remaja, mendesaknya mencuba untuk migrainnya dan bukannya ubat-ubatan. Sekarang dia membesarkannya di atas teresnya dan mengatakan ia telah membuatnya bebas sakit dan ibu bapa yang lebih baik.

“Saya telah mendengar daripada beratus-ratus ibu yang menggunakan ganja,” katanya. “Mereka gembira kerana saya di luar sana, meletakkannya di sana. Terdapat banyak ibu yang masih bersembunyi kerana mereka malu. Dan janganlah kamu malu. “

Sesetengah pakar kesihatan memberi amaran terhadap keibubapaan ganja, dan CDC mengatakan bahawa ia mempunyai bukti kuat bahawa periuk pancing boleh menyebabkan kecanduan, masalah ingatan, penurunan jangka pendek dalam memori dan pembelajaran dan lebih banyak kesan.

“Masa reaksi seseorang boleh diperlambat, kemampuan untuk bertindak balas dalam kecemasan, penyelarasan mungkin merosot,” kata Dr. Larissa Mooney dari Pusat Perubatan UCLA Ronald Reagan kepada Shriver. “Merokok adalah tidak sihat, dan dengan menghantar mesej bahawa kita merokok sesuatu untuk mengambil kelebihan atau untuk mengatasi kesakitan, yang menghantar mesej kepada anak-anak kita. “

Bowdon berkata dia dan kawannya merokok ganja secara sederhana dan menggunakan pemandu yang ditetapkan. Mereka juga memberi amaran kepada anak-anak mereka untuk tidak menyentuh “ubat mama” dan pastikan mereka menyimpan periuk, paip dan peralatan lain daripada jangkauan.

CDC mengatakan penggunaan ganja boleh menyebabkan peningkatan risiko berat badan lahir rendah untuk bayi dan juga meningkatkan risiko masalah perkembangan.

Menggunakan ganja tidak datang tanpa bantahan untuk Bowdon. Seorang ibu dari salah seorang rakannya yang dilarang memusnahkan anaknya daripada pergi ke rumah Bowdon setelah mengetahui blognya.

“Dia melihat bahawa saya adalah seorang ibu ganja dan kemudian tiba-tiba, ‘ibu Savannah adalah pothead dan saya tidak mahu anda melepak dengannya lagi,’ ‘kata Bowdon..

Matlamat utama beliau adalah untuk menormalkan ibu-ibu menggunakan periuk dan mengeluarkan stigma yang datang bersama-sama dengannya.

“Saya rasa seperti orang berfikir bahawa ganja membuat anda malas, bahawa anda hanya akan duduk di sofa dan agak membiarkan hidup melepasi anda dan membiarkan anak-anak anda melewati anda,” katanya. Saya di luar sana, bermain dengan anak-anak saya, dan kita hanya keluarga biasa itu. “

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Loading...