Ibu-ibu yang merokok adalah bosan dihakimi oleh peminum anggur

Setiap malam, dua anak lelaki Margaret terbang ke rumah selepas latihan sukan dan mengetepikan TV, sementara dia berlumba ke dapur untuk memasak makan malam. “Ia adalah jam pemujaan yang membosankan apabila saya berasa sangat frazzled,” kata penyanyi Tennessee / ibu penulis lagu. Tetapi bukannya menuangkan dirinya satu gelas atau dua merlot, dia menuju ke garaj yang berdiri sendiri di sebelah rumah mereka untuk beberapa puffs Humboldt Kush, satu daripada empat strain pot yang dia merokok tujuh hari seminggu.

Saham Getty Images

Narkoba itu membantu dia memberi tumpuan kepada patung gergasi tongkat popsikel dia membina dengan anak-anaknya dan melonggarkannya supaya dia dapat melalui sepanjang malam tanpa menegaskan. “Ia boleh membuat lipatan tumpukan keseronokan dobi,” kata Margaret, 45, yang meminta kami tidak menggunakan nama terakhirnya kerana takut mendapat masalah dengan undang-undang. “Jika saya tidak merokok, itu akan menjadi tiga buangan pada minggu ini.”

Namun, dia tidak memakainya menggunakan ganja. Anak-anaknya tidak dibenarkan pergi ke bilik di mana dia menyimpan dadah yang terkunci, dan dia menyembunyikannya dari ibu-ibu lain yang akan menjaga anak-anak mereka jika mereka tahu dia merokok.

RELATED: Moms yang minum: Berapa banyak yang terlalu banyak?

“Ditakdirkan untuk melakukan sesuatu yang tidak menyenangkan dan benar-benar organik, menikmati tumbuhan yang diberikan Tuhan, oleh ibu-ibu yang menyedut dua botol Chardonnay seperti minuman sukan yang terasa seperti s —,” mengadu Margaret. “Mana-mana kepura-puraan sukar ditelan. Ibu mabuk menyedihkan dan saya sering meninggalkan parti apabila saya mengalami ibu-ibu yang lain mengikat. “

Margaret bukanlah satu-satunya ibu yang merokok dengan bosan dihukum oleh ibu-ibu yang meminum gelas wain atau “jus mama.” Baru-baru ini, seorang ibu mencetuskan beberapa kontroversi ketika dia mengaku sebagai orang tua semasa dilemparkan dalam sebuah esai di Jezebel.com . Hari ini, kumpulan Moms for Marijuana International mempunyai lebih daripada 500,000 suka di Facebook. (Apabila artikel ini pertama kali diterbitkan pada tahun 2012, kumpulan itu hanya mempunyai 18,000 suka.)

“Tidak kira apa yang anda gunakan, anda tidak boleh dihakimi jika ia berfungsi untuk anda, anda tidak produktif, dan anda tidak membahayakan,” kata Diane Fornbacher, co-naib pengerusi Perikatan Wanita di NORML, yang bukan keuntungan organisasi lobi yang berusaha menghalalkan ganja. “Ibu bapa ganja tidak sempurna, tetapi mereka kurang sempurna daripada orang tua yang menggunakan alkohol tanpa bertanggungjawab. Ganja boleh mempengaruhi orang untuk menjadi lebih baik antara satu sama lain. Anda jarang menemui sebuah cerita yang mengatakan bahawa dua pembonceng mengalahkan satu sama lain di luar sebuah bar. “

BERKAITAN: Matematik dan chardonnay? Ibu bapa pasangan kerja rumah dan wain dalam video lucu

Sharon Letts, ibu California yang membangkitkan teh Ganja untuk anak perempuannya yang berusia 16 tahun ketika dia mengalami sakit dari fibromyalgia, bersetuju. “Cannabis mengambil kelebihan dari hari anda, sama seperti wain. Tetapi ia tidak ketagihan, ia adalah kebiasaan. Ia tidak merosakkan badan anda seperti alkohol. Saya lebih suka melihat ibu bapa menggunakan kanabis daripada alkohol – tangan ke bawah. “

Sudah tentu, periuk adalah haram di kebanyakan negeri dan alkohol adalah sah di semua. Letts dan anaknya bimbang bahawa bau teh akan memberi amaran kepada jiran-jiran mereka. Harga untuk ditangkap adalah tinggi. Di beberapa negeri, risiko ibu ditangkap dan dipenjarakan, serta mempunyai anak-anak mereka diambil dari mereka.

“Jika saya mahu, saya boleh duduk dengan segelas wain dalam satu tangan, secawan kopi di sisi lain, dengan rokok yang ditekan di antara bibir saya, di bawah pengaruh narkotik preskripsi – sementara memegang anak saya di pangkuan saya , “Kata Serra Frank, pengasas pengasas Moms for Marijuana dan ibu kepada dua orang.

“Di mana-mana kita melihat keluarga kita dibombardir dengan iklan untuk ubat-ubatan ini. Masyarakat kita mendapat manfaat daripada cukai yang dikenakan ke atas pembuatan dan penjualan ubat-ubatan ini. Namun, kita tidak boleh membuat keputusan untuk memilih salah satu ubat yang paling biasa digunakan, yang telah terbukti lebih selamat daripada yang lain? Itulah tidak logik. “

Sama ada seorang ibu memilih wain atau periuk untuk mengambil kelebihannya, bagaimana dia menggunakan dadah adalah penting untuk dipertimbangkan, kata para pakar.

BERKAITAN: ‘Saya wanita CDC yang bimbang’: Saya minum sebelum saya tahu saya mengandung

“Adakah dia merokok semasa menjaga bayi, di hadapan anak-anak remaja atau berkongsi dengan anak-anaknya?” Tanya Nancy Day, ahli epidemiologi dan profesor psikiatri dan epidemiologi di Sekolah Perubatan Universiti Pittsburgh. “Ia juga penting untuk mengetahui sama ada dia hamil atau tidak, seperti yang kita tahu bahawa kegunaan ganja semasa mengandung mempengaruhi perkembangan sistem saraf pusat janin. Selain itu, kerana ganja masih menjadi bahan haram, adakah dia menganggap mesej yang diberikannya kepada anak-anaknya? “

Ibu perlu tahu bahawa terdapat beberapa masalah kesihatan untuk kanak-kanak khusus untuk penggunaan ganja, kata Hari, di luar kesan pendedahan pranatal pada janin. Kanak-kanak ibu yang merokok lebih cenderung menggunakan ganja dan mula digunakan lebih awal. Dan kanak-kanak yang mula menggunakan ganja sebelum umur 16 tahun mempunyai kadar gangguan psikiatri yang lebih tinggi, serta masalah perilaku lain.

Jangan sekali-kali terlepas cerita tentang ibu bapa di TODAY.com! Daftarlah untuk surat berita kami di sini.

Seorang ibu harus bimbang dan mencari pertolongan jika dia mendapati dirinya menggunakan ganja lebih kerap daripada dia biasa, memerlukan ganja untuk berfungsi setiap hari, memilih untuk merokok daripada melakukan hal lain, menghabiskan uang pada ganja yang mungkin lebih baik digunakan untuk sesuatu yang lain, atau jika dia tidak boleh berhenti, kata Hari. Begitu juga dengan ibu bapa yang menggunakan alkohol.

Corey Binns menulis mengenai keibubapaan, kesihatan dan sains. Anda boleh mengikutinya di Twitter @ coreybinns.

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada Jul16, 2012 pada HARI INI.

Ben dan Jerry, Pepsi, Totinos: Syarikat melihat untuk mengambil kesempatan pada percutian tinggi 4/20 ‘

20.20.201702:20