Ibu bapa memberi amaran bahawa ia adalah ‘masa untuk meletakkan Fortnite’ di parodi sekolah ke sekolah

Tanya mana-mana ibu bapa anak yang suka permainan video dan mereka akan memberitahu anda ini musim panas “Fortnite: Battle Royale.”

Perkara tidak berbeza di rumah North Carolina dari Penn dan Kim Holderness, ibu bapa yang menghantar video parodi lucu ke saluran YouTube mereka. Pasangan itu memutuskan untuk membuat keseronokan video di ketagihan musim panas anak-anak mereka.

“Idea video itu datang kerana sesetengah rakan ibu saya menyedari bahawa musim panas anak-anak mereka hanya berkomunikasi dengan anak-anak lain melalui alat dengar permainan,” kata Holderness. “Sebelum anda menilai – sesetengah anak-anak ini benar-benar keluar dari cengkerang mereka dan mendapati keyakinan diri terhadap permainan ini. Kami hanya mahu cara yang menyeronokkan untuk membicarakan betapa banyak permainan yang mempengaruhi budaya kami.”

The parody, yang ditujukan kepada lagu Black Eyed Peas yang melanda “I Got a Feeling,” menunjukkan pasangan yang menunjuk kepada anak-anak mereka, Lola dan Penn Charles, bahawa mereka hampir tidak melatih semua musim panas dan telah mengabaikan semua pembelajaran musim panas.

Tapi, kembali ke sekolah datang.

“Musim panas berakhir,” pasangan itu menyanyi. “Jadi sudah tiba masanya untuk meletakkan ‘Fortnite.'”

Holderness mengakui ia bukan sahaja menjadi anak-anaknya yang terlepas permainan “Fortnite” lewat malam sekali sekolah sedang dalam sesi.

“Suami saya kini menikmati lebih daripada kedua-duanya,” katanya. “Jadi ada begitu.”