Ibu bapa baru akan membayar $ 1,598 untuk hanya 1 jam lagi tidur

Ibu bapa selebriti adalah seperti yang kita semua: Tidur kurang dan terdesak untuk melakukan apa sahaja untuk menangkap beberapa z. Cardi B adalah ibu selebriti terbaru yang mengetahui bahawa tidur masih sukar difahami dengan bayi baru lahir.

“Bayi saya tidak tidur. Malam atau hari, “dia Tweeted tentang Kulture Kiari, yang dilahirkan pada 10 Julai. Kulture adalah menjaga Cardi begitu banyak sehingga rapper” Bodak Kuning “berkongsi kisah Instagram memohon anak perempuannya untuk menunda.

Cardi tidak bersendirian. Satu kaji selidik bukan saintifik baru-baru ini yang dijalankan oleh One Poll bagi pihak Firma Tilam meminta 2,000 ibu bapa tentang tabiat tidur mereka. Hampir separuh, 48% peserta, yang semuanya mempunyai sekurang-kurangnya satu kanak-kanak berumur 1 tahun atau lebih, berkata tidur adalah cabaran terbesar yang mereka hadapi ketika mereka baru lahir. Mereka sangat ingin tidur sehingga mereka akan memberi $ 1,598 untuk satu jam lagi tidur.

Sekitar 27 peratus peserta berkata mereka hanya makan makanan bayi selama setahun – jika itu bermakna bayi mereka tidur ketika mereka melakukannya.

Kaji selidik itu menyatakan bahawa bapa semakin banyak tidur, walaupun ada perselisihan. Satu kekalahan 67 peratus daripada ibu berkata bapa tidur lebih; hanya 21 peratus daripada bapa mengatakan sama dengan pasangan mereka.

Itu tidak mengatakan bahawa bapa tidak menderita. Dwayne “The Rock” Johnson berkongsi pengalamannya dengan “pasukan tidak tidur.” Hari selepas mengumumkan kelahiran anak perempuan, Tiana Gia, dia membatalkan penampilan kerana keletihan ayah baru. Dalam mesej video di mana dia memakai cermin mata hitam (untuk menyembunyikan apa yang kita hanya boleh menganggap mata besar-lidded) dia berkata:

“Dan anda tahu apa, itu perkara yang saya akan lalui, apa yang dipanggil itu? Ya, tidak tidur. Saya dalam pasukan tidak tidur dan ramai yang tahu apa itu. “

https://www.instagram.com/p/BiAN0I0HRlX

Kaji selidik itu mendapati bahawa ia mengambil masa hampir enam bulan, 189 hari, untuk ibu bapa menyesuaikan diri dengan mempunyai bayi, dan ayah mengambil masa kira-kira 33 hari lagi untuk benar-benar mendapatkan gantung itu. Sesuatu yang tidak membantu: Peserta berkata mereka mendengar “Anda kelihatan letih” dari orang lain 144 kali secara purata dalam setahun. Pengguna Twitter Rambling Mama tahu apa yang baik seperti kekecewaan itu:

Kira-kira 41 peratus ibu bapa berasa seperti mereka “menguasai” keibubapaan apabila anak-anak mereka tidur sepanjang malam. Tetapi bagi sesetengah ibu bapa, seperti pengguna Twitter Jessica Braun, tonggak tidur yang lebih kecil juga patut diraikan.

Loading...