‘Hati kami dua kali saiz’: Scott Hamilton bercakap mengenai penggunaan anak-anak dari Haiti

Pemain skate terkenal dan pemenang pingat emas Olimpik Scott Hamilton mempunyai tajuk baru yang dia impikan: ayah angkat.

Hamilton dan isterinya Tracie baru-baru ini mengadopsi dua orang anak dari Haiti – Evelyne berusia 11 tahun dan abangnya yang berusia 13 tahun Jean Paul – dan akhirnya menyambut mereka di rumah mereka di Nashville, Tennessee, pada bulan September.

Scott Hamilton pada adopsi: ‘Kami diberkati’

Nov.21.201401:40

“Kami jatuh cinta dengan anak-anak ini dua tahun yang lalu dan kami mengambil masa yang lama untuk membawanya ke rumah,” kata Hamilton, yang menyertai sauh TODAY di plaza pada hari Jumaat.

“Mereka cantik, kanak-kanak yang cantik dan hati kita adalah dua kali saiz mereka sebelum ini. Kami diberkati melebihi impian kita yang paling liar. “

Keluarga sentiasa mempunyai hati untuk diadaptasi, kata Tracie kepada HARI INI HARI INI. Scott diadopsi sebagai bayi dan Hamiltons telah aktif dalam menyokong amal yang membantu orang yang mahu mengadopsi. Mereka mempunyai dua orang kanak-kanak biologi – Maxx berusia 6 tahun dan Aidan berusia 11 tahun – dan Aidan yang memainkan peranan besar dalam memutuskan untuk menerima pakai Evelyne dan Jean Paul.

keluarga
Keluarga Hamilton, dari kiri ke kanan: Aidan, Jean Paul, Tracie, Scott, Evelyne dan Maxx. Foto itu diambil di Thomazeau, Haiti, pada bulan Mac 2014.
Hari ini

Apabila gempa besar melanda Haiti pada tahun 2010, Tracie terdesak untuk pergi dan membantu. Beliau berhubung dengan Live Beyond, sebuah organisasi yang bermitra dengan rumah anak yatim di kampung Thomazeau.

Sebelum dia pergi ke Haiti, Tracie dan Aidan melihat gambar anak-anak yatim yang dipaparkan di pejabat Live Beyond di Nashville. Aidan segera ditarik ke gambar Jean Paul, dia teringat, dan membuat video iPhone dia mahu dia bermain untuk budak lelaki itu. Jadi apabila Tracie akhirnya melawat rumah anak yatim pada tahun 2012, dia berangkat mencari Jean Paul.

jean paul
Jean Paul dan kakaknya Evelyne adalah “anak yatim ekonomi” di Haiti, ditinggalkan di rumah anak yatim pada tahun 2008 kerana keluarga mereka tidak dapat menyokong mereka. Ibu bapa biologi mereka meninggal dunia pada tahun 2010 gempa bumi Haiti.Hari ini

“Saya jumpa dia dan kemudian jumpa kakaknya Evelyne … dan saya benar-benar jatuh cinta dengan mereka,” kata Tracie. “Jadi saya pulang ke rumah, apa yang saya buat dengan ini?”

Ketika Aidan menyambutnya, dia bertanya, “Mama, bolehkah kita mengadopsi Jean Paul?” Tracie memberitahu dia dia suka idea itu, tetapi ia lebih rumit daripada itu. Jean Paul dan Evelyne mempunyai saudara yang lebih tua dan Hamiltons tidak bersedia untuk membawa pulang seorang remaja, katanya.

Kemudian, mereka mendapati anak lelaki yang lebih tua itu akan diterima pakai oleh keluarga lain di Tennessee. Jadi Hamiltons memutuskan untuk membawa kembali Jean Paul dan Evelyne.

keluarga
The Hamiltons akhirnya dapat membawa Evelyne dan Jean Paul pulang ke Nashville, Tennessee, pada bulan September.Hari ini

Dua tahun kemudian, selepas banyak pita merah, rancangan mereka akhirnya menjadi kenyataan. Scott sangat kecewa untuk mendapatkan peluang untuk membesarkan seorang gadis.

“Untuk mempunyai anak perempuan – lembu suci. Ia mengubah segala-galanya, “katanya.

“Ia benar-benar menyeronokkan untuk mempunyai seorang gadis, dan dia sangat gembira,” kata Tracie sambil menyatakan anak-anak menyesuaikan diri dengan baik kepada adik-beradik mereka yang baru-baru ini memandangkan perubahan besar yang dihadapi oleh empat.

Bagi ibu bapa angkat, Tracie memanggilnya kerja ganjaran yang muktamad.

“Ia telah cantik, ia telah mencabar, ia telah menjadi menakjubkan, ia telah menjadi sukar. Ia menjadi satu rahmat dan semuanya menjadi harapan kita, “katanya.

Ikuti A. Pawlowski di Google+ dan Twitter.