Harpers Ferry, Virginia Barat: Panduan Perjalanan Keluarga

Apa yang perlu dilakukan di Harpers Ferry

Dikelilingi oleh air di tiga belah pihak, bandar Harpers Ferry, yang terkenal sebagai lokasi serangan pengganas John Brown pada tahun 1859, duduk di titik pertemuan dramatik Sungai Potomac dan Shenandoah. Kawasan pusat bandar bersejarah, yang dipenuhi dengan bangunan abad ke-19 yang dipulihkan, terasa seperti set filem. Ia terletak dalam sempadan Taman Sejarah Nasional Harpers Ferry dan kerana tempat letak kereta sangat terhad, kebanyakan orang meninggalkan kereta mereka di Pusat Pelawat dan mengambil ulang-alik percuma jika mereka tidak mendaki atau mengambil kereta api.

Kanak-kanak having fun in ropes course adventure park
Ziplining adalah salah satu daripada banyak aktiviti mesra keluarga di Harper’s Ferry.Getty Images

Di mana hendak pergi ke Harpers Ferry

Pengunjung ke Kubu John Brown, sebuah bangunan bata merah yang pernah menjadi sebuah firehouse, akan mempelajari bukan sahaja tentang serbuan yang terkenal tetapi juga sejarah yang menarik struktur: Ia telah diambil dan dikumpulkan beberapa kali, berdiri di lima lokasi keseluruhan (empat di Harpers Ferry dan satu di Chicago). Dari The Point, kawasan yang indah di hujung Shenandoah Street, pelancong tidak hanya dapat melihat di mana kedua-dua sungai bertemu, tetapi juga meninjau tiga negeri sekaligus: Maryland, Virginia dan West Virginia. Perlu tergesa-gesa adrenalin untuk mengimbangi semua sejarah itu? Pusat Pengembaraan Harpers Ferry menawarkan tab mandi air panas di Shenandoah (bagus untuk anak-anak muda), arung jeram di Potomac, lapisan zip dan tali pendakian.

John Brown's Fort
Kubu John Brown berhampiran Harper’s Ferry.NPS Photo / Autumn Cook

Di mana untuk tinggal di Harpers Ferry

Banyak di rumah bersejarah yang lebih kecil tidak membenarkan kanak-kanak di bawah usia 12 tahun, tetapi mereka dialu-alukan di The Town’s Inn, yang terletak di sepasang rumah tamu abad ke-19 di High Street. Terdapat hanya segelintir bilik, dan tidak semua mempunyai banyak katil, jadi ia adalah bernilai tempahan awal. Clarion Inn Harpers Ferry adalah sedikit di luar pusat bandar, tetapi dalam jarak berjalan kaki dari sebuah taman pengembaraan udara. Jika anak-anak anda merancang untuk berenang, tanyakan kepada salah satu bilik kolam renang; anda memasuki mereka dari balkoni yang menghadap ke kawasan berenang.

Clarion Hotel Conference Center Harpers Ferry, West Virginia
The Clarion Hotel di Harpers Ferry, Virginia.Clarion Hotel

Tempat makan di Harpers Ferry

Burger, bungkus dan sandwic di Grim Potomac adalah asas dan boleh dipercayai – ia adalah dek luas yang merupakan bintang sebenar persembahan. Dihiasi dengan payung oren yang terang, ia menghadap ke stesen sungai dan kereta api, sehingga anda dapat melewatkan waktu menonton kargo, Amtrak dan kereta komuter bergerak melalui. True Treats Candy Historic menyebut dirinya sebagai “kedai gula-gula bersejarah yang berasaskan penyelidikan berasaskan penyelidikan” dan menjual gula-gula yang menggunakan kaedah masa lama yang tarikh sejauh 1591. Batang coklat kolon, truffles aphrodisiac abad ke-19 dan masa-masa Larangan hanya beberapa merawat yang boleh anda bawa, bersama dengan tafsiran manis yang lebih moden seperti Pop Rocks and Fireballs.

Mencari lebih banyak percutian terbaik dengan kanak-kanak? Lihat Panduan Perjalanan Keluarga TODAY.