Graco kerusi tinggi teringat selepas jatuh dengan anak-anak yang diikat

Graco mengimbas kembali 36,000 kerusi tinggi yang dijual di Amerika Syarikat selepas menerima laporan lima kanak-kanak yang mengalami kecederaan ketika kerusi mereka jatuh ketika digunakan.

Penarikan balik ini melibatkan Pengerusi Tinggi Graco Table2Table 6-in-1 yang dijual secara eksklusif di kedai Walmart dari Oktober 2016 hingga Disember 2017. Tambahan 3,200 kerusi juga dijual di Kanada. Penarikan semula itu menjejaskan nombor model 1969721.

Graco recalling highchair
The Graco Table2Table 6-in-1 highchairs, yang menimbulkan bahaya tip, dijual seharga $ 99 di Walmart.Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna A.S.

Produk-produk ini berbahaya kepada kanak-kanak kerana kaki belakang kerusi tinggi boleh berputar dari kedudukan, menjadikan kerusi itu tidak stabil, menurut Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna.

Graco menerima 38 laporan mengenai punggung belakang belakang, termasuk lima daripada mereka yang melibatkan kanak-kanak yang menerima benjolan dan lebam selepas kerusi tinggi mereka jatuh bersama mereka di dalamnya.

Graco recalling highchair
Kerusi-kerusi tinggi ini diubah menjadi enam mod yang berbeza, termasuk kerusi kanak-kanak dan meja.
Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna A.S.

Pengguna yang membeli kerusi tinggi dinasihatkan untuk berhenti menggunakannya serta-merta dan hubungi Graco untuk kit gantian percuma.

“Kami dengan sungguh-sungguh meminta maaf atas sebarang kesulitan yang mungkin dialami oleh pengguna kami, dan kami menghargai kesetiaan pengguna kami,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan di laman webnya.

Pelanggan boleh meminta kit gantian dan arahan dengan memanggil Graco di 800-345-4109 pada hari kerja antara jam 8 pagi hingga 5 pagi. ET. Mereka juga boleh menghantar e-mel kepada [email protected]