Glitter dan fibs: 5 terletak ibu bapa menceritakan tentang Fairy Gigi

Tidak ada soalan bahawa Fairy Tooth moden boleh menjadi sedikit lebih mewah dan rumit daripada yang kita tahu dalam zaman kanak-kanak kita sendiri. Ini benar-benar benar, seolah-olah, di rumah-rumah di mana Fairy Gigi kadang-kadang tidak boleh dipercayai.

Apabila anak-anak tidak akan tidur, apabila anda berminat untuk melakukan tugas selepas “Ini Adakah Kami” tetapi anda akan terganggu dan kemudian tertidur, apabila anak anda menendang adik-adiknya dan kehilangan gigi HIS sebelum anda menjangkakan dia … baik, ia berlaku: The Fairy Goth tidak selalu tepat pada waktunya.

Itulah ketika ibu bapa membawa senjata besar dalam usaha mereka untuk terus hidup mitos:

1. Pertahanan sayap yang cedera / letih.

Angela Amman, seorang ibu dari dua orang di Detroit, Michigan, menaik taraf tulisan tangan berganda dalam dakwat perak bersama-sama dengan perhiasan tambahan ketika The Tooth Fairy gagal membuat penampilan tepat pada masanya untuk anak perempuannya yang berumur 8 tahun. Ternyata, Tooth Fairy mempunyai “sayap yang sakit” yang memeliharanya dari tugasnya. Untuk membuat kelewatan itu, dia membawa anak perempuan Amman sebuah lip gloss EOS dan beberapa gula-gula Werther. (“Kerana itu adalah emas,” jelas Amman.)

Gigi Fairy Lies
Apabila dia terlambat menyampaikan barangan, Tooth Fairy meninggalkan anak perempuan Angela Amman itu surat yang rumit dan beberapa kilasan tambahan. Angela Amman

BERKAITAN: Peri gigi kami adalah malas dan tidak sihat

2. The Fairy Goth adalah terperangkap oleh cuaca buruk.

“Saya mengaku saya menarik yang lama ‘Oh, Tooth Fairy tidak datang malam tadi kerana hujan, dan hujan akan merosakkan trik sayapnya apabila saya benar-benar terlupa untuk mengeluarkan wang di bawah bantalnya ketika dia berusia 8 , “mengakui New Yorker Jeanne Sager, Gothic Fairy kepada seorang anak perempuan.

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini

3. The Fairy Gigi mempunyai kemahiran menyamar yang baik.

Ibu Los Angeles, Meredith Gordon tidak boleh percaya bahawa anak-anaknya, umur 5 dan 9, sebenarnya percaya ketika dia dan suaminya memberitahu mereka bahawa Tooth Fairy dapat menyamarkan dirinya untuk kelihatan seperti orangtua mereka, jadi jika mereka bangun pada pertengahan- “Gothic Fairy” Lawatan, mereka tidak akan berfikir apa-apa jika mereka melihat salah seorang daripada ibu bapa mereka mengambil gigi mereka dan bukan bersayap kecil. “Saya kecewa kerana mereka percaya apa yang tidak masuk akal. Sekarang saya bimbang mereka tidak akan masuk ke kolej,” katanya bercanda.

Gigi Fairy Lies
Anak perempuan Meredith Gordon berusia 5 tahun dengan tagihan $ 2 dan nota peribadinya dari Tooth Fairy. “Kami tinggal di Los Angeles, jadi ada anak-anak yang mendapat Tesla dari Fairy Tooth. Kita mendapat $ 2 bil,” kata Gordon.Meredith Gordon

4. The Fairy Gigi datang! Anda tidak kelihatan cukup keras, bodoh!

“Anda bangun untuk mencari kanak-kanak yang musnah dan menyedari bahawa anda terlupa untuk menaruh wang di bawah bantal. Sekali rasa menjadi ibu terburuk yang pernah berlalu, ambil sedikit wang dan beritahu kiddo anda bahawa ia sepatutnya telah hilang di tempat tidur sementara mereka sedang tidur, “jelas Jillian Darlington, yang berkongsi maklumat mengenai strateginya ketika bermain Tooth Fairy untuk anak lelaki Taylor, kini 9, bersama Team TODAY’s Parenting. “Mula berpura-pura untuk melihat dan kemudian tarik keluar wang itu, ia hanya tergelincir di antara katil dan dinding. dia berkata.

5. Pergi ke rakaman video.

Ketika Daniel (Hashi) Hashimoto dan anak Mandy Richardville, James, baru-baru ini kehilangan gigi pertamanya, Hashimoto pergi lebih jauh daripada meninggalkan jejak glitter atau nota peribadi dari Tooth Fairy untuk anaknya.

Los Angelenos Hashimoto, 33, dan Richardville, 35, adalah pencipta saluran YouTube Tindakan Filem Kid Kid, di mana mereka mula menghantar video James ketika dia berusia 3 tahun. Selepas James mengajukan banyak pertanyaan tentang Fairy Gigi pada bulan-bulan yang memimpin untuk kehilangan gigi pertamanya, ayahnya – yang telah bekerja dalam kesan visual selama 20 tahun dan bekerja di animasi DreamWorks sebelum membuat Action Movie Kid pekerjaan sepenuh masa – memutuskan untuk mencatat reaksinya dan, atas permintaan James, untuk mencuba untuk menangkap Tooth Fairy pada pita juga.

Tindakan Movie Kid
Aksi Filem Kid James Hashimoto, 5, akhirnya kehilangan gigi pertamanya selepas berbulan-bulan menjangkakan. Ibu bapa berbakatnya menangkap semua video, serta penampilan kecil dari Tooth Fairy sendiri, untuk keseronokan James.Daniel Hashimoto dan Mandy Richardville / Action Movie Kid

“Walaupun kami mempunyai rancangan yang longgar untuk malam itu, gigi jatuh tanpa diduga awal dan semuanya perlu segera berkumpul,” kata Hashimoto kepada HARI INI. “Ibu meyakinkan James bahawa dia akan menerima harta yang unik, dan ayah menghabiskan banyak malam ‘memastikan kamera menangkap segala-galanya’ supaya kami dapat menunjukkan kepada James keesokan harinya.”

Cerita yang berkaitan: Gadis kecil mempunyai reaksi terbaik untuk kehilangan gigi pertamanya

Dengan bantuan sedikit sihir ayahnya, James dan kakaknya, Sophia, 2, dapat menonton rakaman video Tooth Fairy yang melawatnya keesokan harinya.

Rakaman video mungkin kelihatan lebih tinggi kepada beberapa ibu bapa, tetapi untuk Hashimoto dan Richardville, kesan seperti ini sesuai dengan falsafah keibubapaan mereka secara keseluruhan. “Dalam keluarga kami, kami percaya bahawa imaginasi yang baik adalah alat yang hebat untuk mempunyai kedua-dua kanak-kanak dan walaupun anda semua dewasa,” kata Hashimoto. “Kami suka keajaiban dan keajaiban untuk menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian kita.”

Gordon memberitahu KANAK-KANAK HARI INI bahawa dia mengekalkan fantasi Tooth Fairy untuk anak-anaknya kerana “ada sihir dan mitos yang sangat sedikit untuk kanak-kanak sekarang. Anak-anak kita sentiasa satu sapu, atau satu perbualan di taman permainan, jauh dari kehidupan yang terdedah kepada mereka lebih pantas daripada ketika kita masih kanak-kanak. Jadi saya suka bahawa Tooth Fairy adalah salah satu mitos terakhir atau strok sihir yang tersisa untuk kanak-kanak kecil. “

Adakah langkah heroik seperti ibu bapa untuk menjaga mitos Tooth Fairy yang sesuai? HARI INI Tastemaker dan pakar pembangunan anak Dr. Deborah Gilboa – yang mengakui bahawa dirinya sendiri adalah “Worst Gothic” yang paling buruk di dunia untuk empat anaknya – mengatakan ya, tetapi dengan peringatan.

“Secara kebetulan, untuk anak-anak usia sekolah rendah, pembohongan adalah satu pembohongan, dan anak-anak perlu mempercayai orang dewasa mereka,” kata beliau kepada KANAK-KANAK HARI INI. Gilboa berkata ini bermakna bahawa jika seorang kanak-kanak cukup tua untuk bertanya kebenaran tentang Fairy Gigi, ibu bapa harus memberikannya kepada mereka.

“Tetapi sebelum anda memberitahu mereka kebenaran, anda boleh bertanya kepada mereka jika ia benar-benar penting untuk anda jawab,” katanya. “Kanak-kanak bermain banyak berpura-pura dan dapat memahami bahawa untuk permainan ini, lebih menyeronokkan jika anda percaya.”